Her iki tarafında abartı derecede eğimli olması, evliliği olumsuz etkiler. Anlaşmazlıklarda, koruma içgüdüsü ile kaynatalar kendi evlatlarını haklı çıkarmak ve ezilemesini istemedikleri için, onların hatalarını gizlerler. Haklı yer bulduklarında da, oradan savunmaya eğitirler.
Sonuç, ortada incir çekirdeğini doldurmayacak kadar basit bir meseleye, iki taraftan birinin silahlarını kuşanmış olarak tartışmaya girmesi ile savaş meydanına döner.
Hele ki, bazı aileler vardır. Aman kızım ezilme derken, en basit meselelerde bile yorum yapmayı ihmal etmez ve kızının al bohçanı geri gel, bu ev sana açık demesi
Ya da erkeğin, aman haa, ipleri verme tepene çıkar, şımartma diye tembihlendiği bir ailede, sevgiyle baktığı, bu sebeple evlendiği eşine, üstünlük sağlama amaçlı sivri sözleri, tartışmalarda horozlanması sebebi ile, asıl konular unutulur..
Burada, evli kişilerin, aileleri hiç bir soruna müdahele ettirmemesi gerekirken, asıl savaş verenler kendileri değil, ailelerin savaşı ama Farkında olmadan, bir birlerini yıpratırlar..
Evlilik özeldir, kutsaldır, kapıyı kapattın mı, herkes dışarda, sizin özelinizdir. Dışarıya ser verin Sır vermeyin.. Hepsi bu.
Evliligi bitirir.. etkilemek az kalir.. cevremde 3 ornegini gordum.. gelin ezilir.. es olmaktan cikar.. evde dolasan ve gece adamin koynuna giren bir sey haline gelir sadece.. kolelesiro kadin.. kaynana ne derse o olur.. hatta yemekleri bile kaynana yapar.. sen yapamazsin annesi gibi diye..
Olumsuz yorum yapan , yani bu durumu kabullenemeyen ( onayladığımı söylemiyorum ) kadınları görünce , evlat sahibi olduktan sonraki düşüncelerini çok merak ediyorum. bir tık ötesi de , gelin sahibi olduklarında ne yapacaklar.. önemli olan bu. Tüm bunları tecrübe ettikten sonra "ana kuzusu" tabirini bir kez daha düşünmeleri için bol bol fırsatları olacak.. :D Hani bir laf var ya , " bekara karı boşamak kolaydır " diye.. Çocuk sahibi olmayana konuşmak da öyledir. Zaman herşeyi gösterecek.. rahat olun.
Vallahi görünen köy kılavuz istemezmiş. Olumsuz etkileyeceğini düşünüyorum. Kızların en nefret ettiği erkek tipinin ana kuzusu erkekler olduğunu tahmin ediyorum. Tabii bu anne düşmanı olmak değil , onların da annesi var. Arada ki ince farkı çok iyi anlayabiliyorum.
Etkiler tabi, kendi hayatınıda kurması lazım erkek, ne annesinin her dediğini yapıcak, ne karısının. Ama karısına biraz daha fazla önem vermesi gerekiyo gibi geliyo bana, yani olaya annem beni besledi büyüttü diye bakarsan işin içinden çıkamazsın. Doğanın kanunu bu sen başka bir hayata yöneldin sonuçta, bunu en iyi anne anlaması lazım
Bence çok fazla olumsuz etkiler. Etkilediğine de yakın çevremde şahit olmuş birisiyim. Hayatın her alanında olduğu gibi, evlilikte de denge çok önemlidir. Dengeyi kurarak, empati yaparak hareket etmek lazım. En önemlisi de düşünmek lazım. Düşünceli olmak lazım.
Ne alaka it kopuk kendi kararlarını alıp ayaklarının üstünde duran biri olması lazım her şeyi anasına sorup sözünden çıkmaması ana kuzusu oluyor anasının eteğinin dibinde oturmuş hep
En İyi Cevaplar