18-65 yaş arası 400 bin kişinin katıldığı araştırmaya göre Türk kadını evleneceği kişide, hayli ilginç bir karakter özelliği arıyor. Ortaya çıkan sonuçlara göre, Türk kadınının tercihi kıskanan erkekten yana.
Türk kadınına göre, kıskançlık aşkın göstergesi mi?
Türk kadınının evleneceği kişide ilk aradığı özellik kıskanç olmasıymış. Sizin aradığınız ilk özellik nedir?
Erkek genelde kıskançtır __ ama seni bukar sevip bağlanıp kıskanması için seninde ona saygılı iyi ve severek davranman lazım. Ne ekersen onu biçersin. Tabii seçtiğin erkek barlarda yatan gece hayatına takılan alkolik itin teki değilse ! böyle insanlar her kadına takıldıkları için senin bir özelliğin yok o yüzden kıskanmazlar umursamazlar :-) çoğu beyinsiz kızda böyle tipleri seviyor = gece hayatına takılan alkolik itleri.. kendi düşen ağlamaz.
Aradıkları özellikten şikayet edip sitem edenlerin bir hayli fazla olduğu bir ülkede yaşamak asıl mesele bunu çözmekte. Istekler ve beklentiler daima zıt düşüyor nedense
bir sahte kıskançlık vardır ki o elde edene kadar ama gerçekten aşık kıskanan erkeği bende kaçırmazdım ama çoğu zaten kıskanmış rolü yapıyor kıskanan ve seven erkek👍 kıskanmak kısıtlamak değildir sahip çıkmak korumaktır eşini ha kısıtlarsın hafiften o başka ama hayatını zindan etmiceksin. zaten seven adam bu düzeni de bilir sevdiği kadını üzmez
Bir veya iki nesil önce kıskanılmaktan bıktığını söyleyen ve artık kıskanılmak istemeyen kızlar vardı. Şimdi yorumlarda da okudum kendi çevremde de var, güzel kardeşim erkeklerden nefret ediyorlar. Tabi önceden kıskanıyordu ama bazı erkekler de suyunu çıkarıyordu. Ama bir sahipleniş vardı ki hala 30’lu yaşlardaki evli erkeklerin kıskanmasından eskiden şikayetçi şimdi ise halinden memnun kadınlarımız var. Şuanki nesil hep o büyüklerinden görüp aynı duyguyu istiyor ama bulamıyor. İsteyen nesilin genelde 20’sine kadar olanı özgür olmak adı altında her şeyi serbest yaşamak istiyor, sonrası hüsran tabi bakıyor çevresinde harcanacak bu bollukta.
Devamı; Bu defa kıskanılmak değer görmek istiyor ama daha önceden erkeklere hep dayatıldığı için “beni kıskanırmısın, beni sıkarmısın, giydiğim kıyafetlere karışırmısın” gibi sürekli sıkboğaz ettikleri için erkekler kendilerini değiştirmiş durumda. Ha ben yobaz olsun taraftarı değilim ama bence kıskanılmak değerli kılmaktı ve bunu kadınlarımız kendi elleriyle ettiler. Bu neslin olgun yaşlara geldiğinde, o olgun yaşlardaki yeni nesile kıskanan erkeğe daha çok değer verdirip yeniden devam ettirirler. Arada ben yaşamadım kızım yaşasın diyen kendini bilmez anneler hariç. 😐
Sahiplenilmek aitlik hissi kiskanilmak zarar gorm3sinden korkmaktir. ya da baska bir erkegin aklina dusmesinden hayal etmesinden korkmaktir. Tabi bunlar demode modern cagdayiz yobaz olmayin x in karisi y ile kanki olsun. Nevar bunda. Dugunde eglencede dansda edebilir. Hangi devirdeyiz erkklwrinde kadinlarinda hormonlari tekamule ugradi yobazsiniz.
Allah kadınları yaratırken galiba aklını noksan yaratmış yahu kıskanmak sevmek mi anlamı taşıyor ama bunu bayanlar kendince bir koz olarak düşünme sistemi bayanların ne kadar aciz duruma düştüğünü gösterir sonra kendini kıskanılmak bilmem ne palavra şeyler olur ayrıca hemcinslerim de bu duruma napcak ki denize düşen yılana sarılır misali
Bugün bir öğrencinin karısı gelmiş , Alanya ya. Taa konyadan. Birde hamile yanında da bir küçük çocuk. Şimdi dedim , bir kadına söz geçiremiyorsa, otur evinde deyip. O erkek. O iş bitmiştir. Ne kadınlar mı var deyim yoksa ne erkekler mi var? Erkek ne kadar romantik olsada yeri geldimi kadına sahiplik duygusunu vericek ve dur diyebilecek.
Kıskanç insan güvensiz ve kararlara saygısız artı müdahaleci olma eğilimi gösteren insandır. Müdahale de ne demektir kısıtlama. Kısıtlandığında mutlu olabilir mi insan? Asla. Bu yüzden benimki kıskanç olmasın özgürlükçü olsun.
ozgur olmayi seven kadin kiskanilmayi sevmez kendi ayaklari ustunde dura bile kadin kiskanilmaya sabir edemez kiskanilmayi isteyen kadin cok zayifdir diye dusunuyorum ve ozgurlugume alistikca kiskanilmak istemek istiye bilecegim en son sey oluyor
İlk aradığım özellik bir bayana nasıl davranması gerektiğini bilmeli eşler birbirine sevgi saygı duymali sadık olmalı işte o zaman mutlu huzurlu bir evlilik geçirirler
Kıskanç olsun tabi ne demiş HZ. ALİ kıskanmayan erkekten hayr gelmez.
4
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Türk kadını kendisine kol kanat gereken birini istiyor.. gözü kapalı güvenebileceği.. değer veren, önemseyen, seven ve sevdiğini belli eden.. koruyan kollayan güçlü bir erkek.. çok mu şey istiyorum iz anlamadımki😂
Kıskanç olması mıymış? Bunca özellik arasından neredeyse tüm erkeklerde olan kıskançlık huyunu mu seçmişler? Ben nezaket, anlayış ve hoşgörü olsun isterdim.
Alakası yok, kadın milletini anlayamayız. Kıskanmazsın niye kıskanç deilsin die yakınır, kıskanırsın o zamanda abartıyorsun der.. Kıskanç olmamak en iyisi...
kıskanç olmak önemli iki taraf içinde, ama aşkın göstergesi mi orası tartışılır. sevgi oldu mu tüm problemler tek tek çözülüyo zaten, çokta kurcalamaya gerek yok bence.
Kişiden kişiye değişir. Aşırı kıskançlığı kimse sevmez. Hiç kıskanmak da sevginin ve insanın doğasına aykırı olur. Orta yolu bulmak en mantıklısı olur diye düşünüyorum.
Allam soy kütüğüne de baktım 88 kuşak Konya'danız ama bana bazen cidden bunları duyunca Türk değilim gibi geliyor. Kıskançlıktan hoşlanmam tamam azcık kıskansın falan denir de 1. sırada aranan özellik nasıl bu olabilir aklım almıyo.
Kıskanç lik ne ya gereksiz bisey olgun kadin olgun erkek zaten nerde ne yapacağını bilen insanlardir 25 yaşına gelip hala ergenler gibi birbirni mi kiskandrcaklar
En İyi Cevaplar