Kader Gayrete Aşıktır Ne Demek?

Kader Gayrete Aşıktır Ne Demek? Kader gayrete aşıktır, Türkçe'de yaygın olarak kullanılan bir deyimdir ve genel anlamıyla, insanların kendi çabaları ve gayretleriyle kaderlerini değiştirebileceklerine, en azından üzerlerinde önemli bir etki yapabileceklerine inancı ifade eder. Bu deyim, kaderin sabit ve değişmez bir yol olmadığını, bireyin kendi hayatının yönünü kendi çabalarıyla belirleyebileceğini vurgular.
Buradaki kader, hayatın akışı veya gelecekte bizi bekleyen durumlar olarak düşünülebilir. Gayret, ise bireyin hedeflerine ulaşmak için gösterdiği çaba ve emeği temsil eder. Dolayısıyla, Kader gayrete aşıktır sözü, insanların hedeflerine ulaşmak için gösterdikleri çaba ve kararlılığın, kaderlerini olumlu yönde şekillendireceği ve hayallerine kavuşmalarını sağlayacağı mesajını taşır.
Bu deyim, aynı zamanda bireylere umut ve motivasyon verir; ne kadar zor veya imkansız görünen durumlarla karşılaşırsa karşılaşsın, azim ve çaba göstererek bu engelleri aşabileceklerine dair inancı pekiştirir. Özetle, Kader gayrete aşıktır, kendi geleceğimiz üzerinde etkili olabileceğimiz ve istediğimiz sonuçlara ulaşmak için çabalamamız gerektiğini hatırlatan güçlü bir ifadedir.
Kader Gayrete Aşıktır Sözü Kime Aittir?
Kader gayrete aşıktır sözü, genellikle Yunus Emre'ye atfedilir, ancak bu atıfın kesin bir doğruluk payı bulunmamaktadır. Yunus Emre, 13. yüzyıl Anadolu'sunda yaşamış bir Türk halk şairi ve mutasavvıftır. Eserlerinde aşk, hoşgörü, insan sevgisi gibi evrensel değerleri işlemesiyle tanınır. Ancak, Yunus Emre'nin divanında bu sözün geçtiğine dair doğrudan bir kanıt bulunmamaktadır.
Bu tür popüler sözler ve atasözleri zaman içinde çeşitli kültürel ve edebi kaynaklardan beslenerek yaygınlaşabilir ve bazen belirli bir kişiye atfedilebilir, ancak bu atıflar her zaman tarihsel belgelere dayanmayabilir. Kader gayrete aşıktır ifadesi, günümüzde genel olarak insanın kendi çabasıyla kaderini değiştirebileceği ve hayallerine ulaşabileceği inancını ifade eden motivasyonel bir söz olarak kabul edilir. Bu nedenle, bu sözün kim tarafından söylendiğinden ziyade taşıdığı mesajın önemi daha büyüktür.
Kader Gayrete Aşıktır Hangi Anlama Gelir?
Kader gayrete aşıktır ifadesi, kaderin insanın çabalarına, azmine ve gayretine duyarlı olduğu ve olumlu sonuçlar için çaba gösterilmesi gerektiği anlamına gelir. Bu deyim, hayatımızın yönünü belirlemede kendi eylemlerimizin, çabalarımızın ve kararlılığımızın önemli bir rol oynadığını vurgular. Yani, bir hedefe ulaşmak veya bir rüyayı gerçekleştirmek istiyorsak, bunun için aktif olarak çalışmalı ve gayret göstermeliyiz.
Bu söz, aynı zamanda, kaderin sabit ve değişmez bir yazgı olmadığını, bireyin kendi hayatı üzerinde etkisi olabileceğini ve çabalarının sonuçlarını değiştirebileceğini ifade eder. İnsanların hayatlarında karşılaştıkları zorlukların üstesinden gelmekte kendi gayretlerinin merkezi bir öneme sahip olduğunu hatırlatır. Kısacası, kader gayrete aşıktır sözü, başarı ve mutluluk yolunda proaktif olmanın ve kendi kaderimizi olumlu yönde şekillendirebilecek adımlar atmamızın önemini vurgular. Bu, bize umut ve motivasyon verirken, aynı zamanda hayatımızın sorumluluğunu almamız gerektiğini de hatırlatır.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılCidden ne demek 😂😂
00 Yorumla
+1 yılKader insanın doğduğu günden ölümüne kadar belli olan çizgidir
Bunu güzel ve kötü kılmak insanın elinde cûzi irade kısmı gayret burada devreye giriyor yön vermeye çabalamazsan sıradan ya da karşına çıkanı yaşarsın şayet çabalarsan güzel olması için yön verirsin11 Yorumla- +1 yıl
'' Kader, gayrete aşıktır. '' sözü bir tasavvuf ve halk şairi olan Yunus Emre'ye aittir. Yunus Emre bu sözü ile insanın asla vazgeçmemesini gerektiğini, insanın yaşamındaki oluşumların yani kaderin kişinin gayreti ile belirlendiğini anlatmak istemiştir.
+1 yılkader diye bir şey yok.. çok çalış çabala ne istiyorsan elde et demek.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
44Cevap
Bu cümleyi şu kissadan anlayabiliriz.
Olur ki bir yüreğe merhem olur diye. Bir kadın Musa aleyhisselam’a gelir ve der ki:
-Ya Musa benim çocuğum olmuyor, bana dua et de, Allah beni çocuk nimetiyle rızıklandırsın” ve Hz. Musa Rabbine dua eder, bu kadına bir çocuk vermesi için. Fakat Allahu teala O’na der ki:
-Ya Musa, ben onu kısır olarak yazdım, çocuğu olmayacak hiç. Hz Musa, döner bunu haber verir kadına ve der ki:
-Allah böyle takdir etmiş, böyle yazmış, senin hiç çocuğun olmayacak, ne yapsan fayda yok. Kadın gider ama hiç vazgeçmez ve bir zaman sonra tekrar Musa aleyhisselama gelir ve der ki:
-Ya Musa benim için dua et de, Rabbim bana bir çocuk versin. Hz. Musa hayret eder bu duruma ve Rabbiyle konuşmaya gidince söyler, Allahu teala tekrar der:
-Ya Musa ben onu kısır olarak yazdım, çocuğu olmayacak hiç. Hz Musa, bunu kadına haber verir ve kadın hüzünlü bir şekilde boynu bükük gider. Bir sene sonra kadın gelir, kucağında bir çocuk vardır. Hz. Musa şaşırır ve sorar:
-Bu çocuk kim, kimin çocuğu? Kadın der “O benim oğlum” Hayretlerdedir Musa aleyhisselam. Der ki kadına:
-Allah seni kısır yaratmadı mı, öyle yazmadı mı kaderini? Kadın; – Evet ama ben hiç vazgeçmedim dua ettim, Ya Rab bana bir çocuk ver dedim, O Rahimdir merhamet etti kabul etti duamı. Nimetiyle rızıklandırdı.
Hz musa der ki Rabbine: -Ya Rabbi sana dua ettim bu kadın için, dedin ki; “O doğuramaz, öyle takdir ettim.” Şimdi nasıl çocuğu oldu? Allahu Teala:
– Onu her kısır yazışımda, bana dua etti,” Ya Rahim” dedi, “ey en merhametli kapındayım” dedi vazgeçmeden. “Rahim” dedi hiç durmadan ve rahmetim kudretimi geçti, duası kabul oldu. Allah’ın rahmetinden sakın ümitsizliğe düşme sakın! Sakın deme “Hiç fayda yok, olmaz bu işi” Sakın deme “Bu hastalığımın hiç şifası yok” Sakın deme “Ben fakir olarak öleceğim, hiç rızkım bollaşmayacak” Sakın Allah’ın rahmetinden ümidini kesme!
Allah’ın rahmetinden ancak e kafirler ümit keser.
Bakara 186: Kullarım sana, beni sorduğunda (söyle onlara): Ben çok yakınım. Bana dua ettiği vakit dua edenin dileğine karşılık veririm. O halde (kullarım da) benim davetime uysunlar ve bana inansınlar ki doğru yolu bulalar.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılAşk için ne demek biliyor musun?
Tek cümleyle özetlemek gerekirse
Aşk bedel ister beden değil...
Biraz açmak gerekirse...
Birine aşk demen yetmez. Ben seni seviyorum diyorsun ama anlamaya calismiyorsun özen gostermiyorsun kiriyorsun tamir etmiyorsun hata adı altinda yalan söylüyorsun sonra kaybedince kader diyorsun...
Birine aşk demez yetmez. Birine aşki yaşamak istedigim insan diyorsun ama her gün başka bir kız erkekle takiliyorsun duygularını ifade etmiyorsun dışardan sorumsuz serseri vs gibi bir hayatın söylüyorsun reddediliyorsun sonra kader diyorsun...
Aşkın iki kişilik biz olduğunu karşılıklı özen değer ilgi anlayış emek olması gerektiğini bikiyorsun yalanına şiddetine özensiz seni basit hissettiren davranışına rağmen defalarca kırıp tamir etmemesine rağmen aman yapısı böyle aman zamanla düzelir diyerek bahanelerle ilişkiye devam ediyorsun bir bakıyorsun bir gün terk edilis ya da yine ihanet ya da bitiş. sonra kader diyorsun.
Kader aşk huzur mutluluk başarı... Kısacası değer kavramı barındıran her şey gayerete aşıktır çünkü emek ister, fedakarlık ister, aitlik ister, samimiyet ister, butunlesmek ister...
Aşk iki kişilik biz demek olduğu için Aşk da kader iki kişilik gayrete aşıktır...00 Yorumla Kader aslında baştan sona bellidir. Tıpkı seçimler yaptığımızda, karar verme evresinde ihtimalleri bilmektir. Bir seçim yaptığımızda akıl etmediğimiz şeylerle karşılaşırız iyi veya kötü fark etmez. Bunlar ya senin vaktinde ettiğin bir şeyin (kötü bir söz, bakış dahil) bedeldir, ya da vaktinde ettiğin bir iyiliktir (keşke gücüm olsa da yardım etsem demek bile dahildir)
Lakin bunlar olması için, çabalamak şarttır. Şöyle ki,
"Biz her kulun kaderini, kendi çabasına bağlı kıldık."
(İsra/13)00 Yorumla
+1 yılDizini kırıp, oturduğun yerden dua edersen bir şeyler başaramazsın. Başarmak için önce küçük icraatlerle bir şeyi başarmaya çalışmalısın ve dua ile bunu da desteklemelisin. Ve ne kadar pes etmez ve sıkılıp o işi bırakmazsan, kaderin sana getireceği nimetleri de bir oranda o kadar görürsün.
20 YorumlaKader gayrete aşıktır, anlamlı sözlerden bir tanesidir. Bu söz, kişilerin her zaman doğru şekilde hareket etmesi gerektiğini belirtir ve pes etmeden mücadele etmesini söyler. İnsanların yapacakları işlerle kendi kaderini belirleyeceğini söyler.
10 Yorumla
+1 yılKonuyu her şeyde detaylı açabilirsin iki örnek verim kısaca anla diye önüne yemek gelmesini beklersen çalışmadan paranın gelmenin beklemek saçma cabalamadan maddi olarak birşeye varamazsın önüne bir şey gelmez Ha çalışmaktada doğru yoldan gitmek senin tercihin barda çalışmak var normal bir yerde helal lokmayla çalışmak var İkincisi aşk diyelim iki kişi var biri iyi ikincisi kötü biri Kötü olanı sen tercih edersen sonra neden böyle oldu demeye hakkın yok çünkü o kişi senin tercihin Yani burada anca bu kadar anlatabildim
00 Yorumla"Kader gayrete aşıktır" deyimi, genellikle başarıya ulaşmanın, hedeflere ulaşmanın ve istenen sonuçları elde etmenin, sadece kaderin belirlemesiyle değil, aynı zamanda insanın çabası ve gayretiyle mümkün olduğunu ifade etmek için kullanılır. Yani, sadece kaderin belirlediği bir şeyi beklemek yerine, kendi çabalarımızı göstererek istediklerimize ulaşmamız gerektiğini anlatır. Kısacası, başarı için kaderin yanı sıra kişinin çabası ve gayreti de önemlidir. 🌟
00 Yorumlasen çabalamazsan, istediklerin gerçek olmaz. istek arzu, senin çabanla gerçek olur. örneğin kaderinde hakim olmak var diyosun. Ama hakim olmak için ders çalışmak yerine bütün gün boş boş vakit öldürüyorsun. O zaman hakim olurum ben diyebilir misin? Ancak o gerekli çalışmayı gösterirsen başarıya ulaşabilirsin. O yüzden kader gayrete aşıktır.
00 Yorumla
+1 yılAşık olduğun kişi için değecekse.. onun da rızası varsa.. sonuna kadar gayret edeceksin demek.. ikiniz dışında gelişen olaylarda tüm engelleri aşabilecek gerekirse tüm fitnelere dur diyebileceksin demektir.. ilişki içinde ben gidiyorum kaderde yokmuş diyerek çekip giden kişi için karaktersiz kelimesini gönül rahatlığıyla kullanabilirsin demektir..
00 YorumlaHer şeyinizi kadere bırakmayın. Gayret edin, Çalışın, çabalayın, mücadele edin, kendinize olan inancınızı yitirmeyin demektir. Yahu nasıl olsa öleceğim, nasıl olsa hasta olacağım, nasıl olsa evlenemeyeceğim, nasıl olsa bu beni sevmez, nasıl olsa bu işi alamam, nasıl olsa bu işi yapamam gibi kendinizi bırakırsanız, yani hayatın getirdiklerine karşı inancınızı yitirirseniz, çabalamazsanız, mücadele etmezseniz olacağı budur. Ama tam tersi mücadele ettiğinizde belki o işi yapabileceksiniz. Eğitimle, azimle, o işi alabileceksiniz, hastalığınızı doktor kontrolunda kontrol altına alabileceksiniz. Her kul ölümü tadacaktır. Ama o günün ne gün olacağını bilmiyoruz. İşimizi böyle yaparsak yaşamanın ne manası var. Eğer yaşıyorsak, yaşam kurallarına uyup, yaşamın getirdiklerinden istifade edeceğiz. Seveceğiz, sevileceğiz, çalışacağız, öğreneceğiz, inanacağız, inanırsak başarırız. Her şeyimizi kadere bırakmamalıyız. Biz de elimizden gelen gayreti göstermeliyiz.
00 YorumlaBu hayatta iki taraf vardir, kaderini degistiremeyecegini ne secerse secsin kader de oldugunu soyleyenler her seyi kadere yukleyenler bir de cabalari sonucu kaderini degistirebilicegine inananlar bu soz de eger yeterli derecede cabalarsan istedigini elde edebilecegini soyler yani askin icin umudunu kaybetmeden nolursa olsun cabalarsan kader mader kalmaz
10 Yorumla
+1 yıl"Kader gayrete aşıktır" deyimi, başarıya ulaşmanın çabaya bağlı olduğunu ifade eder. Yani, sadece kaderin belirlemesiyle değil, gayret ve çalışma ile hedeflerimize ulaşabiliriz.
10 Yorumla
+1 yıl"Kader gayrete aşıktır" ifadesi genel olarak insanların kendi çabaları ve gayretleriyle başarıya ulaşabileceklerini vurgular. Bu deyim, insanların pes etmeden mücadele etmeleri gerektiğini, yapacakları işlerle kendi kaderlerini belirleyebileceklerini ve her zaman doğru şekilde hareket etmeleri gerektiğini anlatır. Yunus Emre'ye atfedilen bu söz, insanların kendilerine olan inançlarını kaybetmemeleri ve her zaman mücadele etmeleri gerektiğine işaret eder.
00 Yorumla
+1 yılKaderimiz çabalarımıza gayretimize bağlı kılınmıştır , ne kadar çok çabalarsan gayret edersen kaderinde o kadar güzelleşir gayret ettikçe kader pesinden gelir gayretin yani güzelleşir kader de değişir gayretle sözü vardır hani kaderinde olan herşeyin gayrete bağlılığından oluşan beraberlik aşk diye nitelendirilir
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 16,3b cevap paylaştı.
+1 yılkader ikiye ayrılır
külli irade cüzi irade
gayret edersen kaderini değiştirebileceğin konular var10 Yorumla Aslında bu cümlenin özü senin kadere bakış açınla alakalı değişebilir. Sen kendi iyiliğin için gayret ve çaba sarf edersen kaderin iyi yönde ilerler
00 Yorumla
+1 yılBu Yunus Emrenin sözü ve çok güzel bir söz
her zaman doğru şekilde hareket etmesi gerektiğini ve pes etmeden mücadele etmek anlamına gelir00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 3,5b cevap paylaştı. Aşk yürümeye benzer. İki ayagin biri senin biri onun. Beraber adım atamazsanız doğru yere adım atamazsanız yürüyemezsiniz
00 YorumlaÇalınan her kapı hemen açılsaydı, ümidin, sabrın ve isteğin derecesi anlaşılmazdı.”
- Hz. Mevlânâ
Diyor00 YorumlaYani burada anlatılmak istenen insan için çalıştığının karşılığını olduğundan bahsediyor
Aşk ise nasipdir00 Yorumla
+1 yılaşkta varya nasip kader işi diye gayret etmen lazım aşk için zahmet çabalaman lazım ki nasip olsun kaderin olsun
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 345 cevap paylaştı.
+1 yılYani sen birinin kaderin olmasını istiyorsan o sey icin gayret et bi nevi tevekkül
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılKader...
Tabii ki kader, nasip, alın yazısı diye bir şey var. Ancak onu bulmak için de gayret göstermeli. Yani ben nasibimdeki insanı bulana kadar hep dua ettim. Rabbim gönlümü gelip geçici insanlarla yormasın, beni nasibime kavuştursun diye. Bence burada nasibimiz olan kişi kader ettiğimiz dua da gayrettir.
Örneğin, kaderim zaten bir gün karşıma çıkacak, beni bulacak desek ama bunun için hiçbir şey yapmasak karşımıza çıkması zorlaşır, gibi gibi...01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBence bu sadece aşk konusunda değil, her konuda böyle bu arada. Eklemeyi unuttum onu.
Çalışırsan kaderinde çalıştığın şeye göre daha iyi olur yani o senin kaderin olur
00 YorumlaOnun için çabalayan onun için taviz veren ve zoru seven kişileri severler ve mutlu olurlar
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 445 cevap paylaştı. Çabala diyor her istediğin oturduğun yerde pijamayı giyip tv izlemekle olmuyorrr diyorrrr 😅
00 YorumlaYa bu ne olm bir yıl önceki sorular patlıyor
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,3b cevap paylaştı.
+1 yılEğer bir şeyler olması için mücadele etmezsen kaderin de elinden gelecek bir şey yoktur
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 372 cevap paylaştı. Hayırlı bir şekilde pes etmeyip Allaha dua edersen, istersen
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÇabalarsan kaderini değiştirebilirsin yönlendirebilirsin ama çabalamayıp amaan kaderde varsa olur diyip bırakırsan mücadele etmezsen elinden kayıp gidebilir.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılKader de gayret de Arapça kısaca yazdığını kendin belirlersin diyor
01 Yorumla- +1 yıl
Yazgını!
- Aşk İlişkileri konusunda 980 cevap paylaştı.
+1 yılKaderin aşk için gösterilen çabaya emeğe karşılık verecek. Demek istiyor.
00 Yorumla Aşkta olmaz o. Özellikle kadınlar için geçerli değildir bu bence. Bir kadın ne kadar çabalarsa erkeğin gözünden o kadar düşüyor bence. Cool kalın kızlar. Sizi seven peşinizden gelir, yazmak isterse yazar.
00 Yorumla
+1 yılBiz insanın kaderini kendi çabasına bağlı kıldık, ayettir. yani senin arzun isteğin kalbinde ne varsa kaderinde o olur.
30 Yorumla
+1 yılAşk öyle güzel birsey ama ben hala o askı 1 kere tahtım olmadı Allah bana bu askı nasip etmedi Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun Nur içinde yatsın sevgilin trafik kazısı sonucunda kaybettim
00 YorumlaSabredersen gayret gösterirsen aşkta gelir kısmetin yani
00 YorumlaYani kaderin senin çabana bağlı sen uğraşmazsan aşkını bulamazsında kazanamazsın da
00 Yorumla
+1 yılKader bizim şansımızdır gelecek ve gecmişimizi etkiler. Kader gayrete aşıktır söz anlamı şudur: Egerki gayret ederseniz kaderiniz iyi olur.
00 Yorumla
+1 yılAşk için dediği o aşk değil aslında. Körü körüne kaderimize razı gelmektense çaba gösterip sonra kadere bırakmaktan bahsediyor.
00 YorumlaBi ayet vardi biz sizin kaderinizi cabaniza gore kildik diye yani şu demek kaderini degistirmek senin ne kadar cabaladiginla dogru orantilidir
00 Yorumla
+1 yılÇabalamadan bir şeylerin olmasını bekleme demek bence
10 YorumlaYani gayret etmezsen hicbirsey ne nasibin olur ne de senin olur
00 YorumlaAşko çabalamadığın hiç bir şey hop diye sana gelmez oyuzden kader gayrete cabaya asiktir
00 Yorumlakaderini bi nevi senin çabana bağlı cabaldgn sey kaderndir
00 Yorumla
+1 yılBu aşkla alakalı bir cümle değil her seyi aşka yormayın be yordunuzz
00 Yorumla
+1 yılAşık değil sevmeyen sevmio istedn kadar gayret et deişmicek bu
00 Yorumla
+1 yılBazen kaderin için senin mücadele edip fedakarlık yapmam gerekir
00 YorumlaOha senin bunu 25 yaşında daha yeni öğreniyorsan vay haline
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKaderini kendin belirlersin. Ne kadar çaba gösterirsen o kadar iyi bir son bekler ama hiç çaba göstermezsen de o kadar kotu bir son.
00 Yorumla
+1 yılBunu anlayamayacak kadar bilgisiz misin gerçekten
10 Yorumla
+1 yılKader gayrete aşıktır onunla güzelleşir demek..
10 Yorumla
+1 yılİnsan çabasının karşılığını alır dmeek
00 Yorumla
+1 yılEmek yoksa yemekte yok demek
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılAşkın için çabalaman gerekiyor
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 2,9b cevap paylaştı.
+1 yılÇabanın önemi vurgulanıyor
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 604 cevap paylaştı. bir yıl sonra günün sorusu seçilmiş helal 😂
00 Yorumla
+1 yılÇabalamadıkça istediğin olmaz demek
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılHem herşeyimdi hemde hiçbirşeyim.
00 Yorumla
+1 yılaşkta Gayret edersen olmaz, itin popon sokmalusın.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 782 cevap paylaştı.
+1 yılYani caba et ugraski kaderde nasip etsin
10 Yorumla - Devamını Gör (23)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne