Evliliğe hazır değilim diyen bir kız ne demek istiyor ?

Yakın zamanda kız arkadaşım tarafından terkedildim. İkimiz de 30 yaşındayız ve 2,5 senedir beraberdik. ilbelli bir süreden sonra aramızda evlilikle ilgili, gelecekle ilgili şeyler hep konuşuldu, hayller kuruldu karşılıklı vs.. ben ilişkinin 1,5 senesinde ona evlenme teklif etme planları yaparken beni terketti (bu ilk terkedişi). ona evliliik tekleif etme hazırlığında olduğumu da soyledim. ben evlenemem, evlenmek istemiyorum senle evlenmek istemiyorum vs dedi öekti gitti. aradan 10 geçti konultuk, çok pişmanım dedi, zor bir dönemden geçiyordum ve her şeyin sebebi senmişssin gibi geldi dedi, ben de çok sevidğimden her şeye rağmen affettim ve barıştık. 8-10 ay gayet güzel devam etti, evlilik konusunda ben biraz soğumuşltum ama yine de sanki ondan vazgeçmiş gibi bir izlenim yaratmadım, gelecek planlarımda hep vardı. ona ilgilmi, sevgimi, aşkımı bir gün bile saklamadım, ne kadar değer verdiğimi hep gösterdim. bana bir gün dedi ki, çocuk yapmaya karar verdiğimizde evleniriz, şimdi zatn rahatız istediğimiz gibi yaşıyoruz dedi. bu bni biraz rahatsız etti, sen benimle bir hayat kurmak istemiyr musun diye sordum, yanlış anladığımı öyle demek istemediğimi söyledi, konuyu kapattık. ama hep ilerisiyle iligli laflar dvam etti. ileride evmiz şöyle olsun, kedimiz olsun, falan filan. benim de 1-2 ay içinde kendi evime çıkma planım var ve çıkıcam, bu kundan bahsettiğimde çk sevindi, bizim için çok güzel, büyük bir şans olacak dedi. sadece bana değil arkadaşlarına da böyle anlatmış hep. ben ailseyile, annesiyle, babasıya, ablasıyla tanışırdım, o da benim ailemlke tanışırdı. hatta annelerimiz 1-2 kere birbirlerine bir şeyler yollamıştı falan. yani öyle bu işlere uzak bir işilkimiz yok. ayrıca bahsettğim 30 yaşına bu kızın 37 yşında ve evli olmayan bir ablası var. arasıra ablası için de üzüldüğünden bahsederdi. ama hep evlilieğe hazır değilim derdi, etraımdaki mutsuz evlilikler beni korkutuyor derdi. 2 hafta göünürde her şey yolundayken beni yine terketti. artık eskiksi gibi sevmiyorum, seninle bir hayat kurmak istmeiyorum dedi. (terketm konuşmasından 5 gün mnce ben ydışındayken sensiz nefes almak ne kadar zor falan diye mesaj atan kız). sormak istediğim bu ızın şifresi nedir ? evlenmke mi istemiyor grçekten ? yoksa daha iyisni bulana kadar bu da elikmin altında kalsın stratejisiyle beni bir şekild sıcak tutmaya mı çalışmış ? yoksa gerçekten sorumlulktan kaçan, kendine güveni olmayan biri mi ? siz nasıl yorumlarsınız ?
Evliliğe hazır değilim diyen bir kız ne demek istiyor ?