Askerlik yapanlar ağırlıklı baksın buraya.
Askere giden bir insan neden bir kızdan uzaklaşmaya başlar ? Sizce ne sebeblerden dolayı.
Askere giden bir insan neden bir kızdan uzaklaşmaya başlar ? Sizce ne sebeblerden dolayı.
Zaten mekanik olarak da uzaklaşır. ''Askere gidiyordur'' çünkü. Gitmek var işin içinde..
Hele ki Doğu illerimizin birine, çatışmanın orta yerine gidiyorsa, kendi içine kapanır erkek. Ölüm korkusu, zamanın geçmeyeceği korkusu ve sevdiği kızdan önce, kendi ailesinin hasretini çekme korkusu bunlara eşlik eder..
Bir de gelecek korkusu; ''bu zaman kadar makara-kikiri, tatlı, eğlenceli fakat boş yaşadım. Askerden sonra nasıl olacak?'' düşüncesi vardır hani. Kariyerist kaygılar falan..
''Bir tutam da, gözden ırak olan gönülden de ırak olur'' lafı işte..
...
Genelde, bu bir süreç.. Hemen hemen hepimizin başından geçer.. Adamı askerde sakın yalnız bırakma. Ne çok üstüne düş, ne de ilgisiz bırak. Yanındayken yaptığın arızaları, tripleri falan asla ama asla yapma..
... ve eğer, gerçekten karşılıklı ve samimi ise yaşadığınız şey; sadece onun değil senin de askerliğin demektir bu..
Sorun şurada arkadaşlarada dedim. Bu bekletmek istemediğini söyleyip gidipte dönmek olmadığını söyleyerek gitti.ve o tarz konular konuşmazdı.ama askere gidince o tarz konulara yöneldi istemeyerek biliyorum ama sonuçta aramızda bişey yok bekltmeye gelince istemiyorum ama bu konulara gelince sevgiliymişik gibi. bu yüzden başka biri ile çıkıyor şimdi. ben onunla aramda bişey olmadıgı halde bekliyordum asker diye arıyordum ediyordum. ben iyi olduğum için kaybettim.
Orası öyle. Umursamaz davrandım. 1 hafta sonra mesaj attı nabiosunn ya konusamıyoruz :)) diye. bendende kopamıyor. biliyorum askerlik bitine gelecek ama ben istemem o zaman oyuncağı gibi istediği zaman giidp gelecek. ben istiyorum ki pişman olsun.erkek olarak söyler misin ne yapsam bunun zoruna gider.
Çünkü o kadar çok stres içindedir ki kendine bile vakit ayırmaz.Şafak sayar ceza almadan günlerini geçirmeye çalışır.Dışarıda olmanın hayallerini kurar.vatan artık orasıdır onun için.Annesinin yemeklerini özlemiştir.Tanımadığı onca insanla aynı koğuşta uyumaya hemen alışamaz.Bir şok evresidir onun için.O yüzden sevgilisini aramaya vakit ayırmaz insan olduğunu unutmuştur.Askeriye değil ama polis okulunda öğrenim görmüş biri olarak yazıyorum.Aşağı yukarı aynıdır çünkü disiplin ortamı ve hiyerarşi mevcut.
Cevap
16Cevap
askere git adam ol derler ya o şekil bir şey bazıları askere gider adam olmaya başlar bazı kötü yanlış huylarını döndükten sonra bir daha tekrarlamaz tekrarlamak istemez bu sebeblerden bri olarak gösteriyorum başka sebeblerde olabilr
geride bırakılan hatuna güven biter bu sebepten ayrılık getirir.
askere gitmiş ne bekliyorsun...bir erkeğe dikkat et askere gitmeden önceki hal ve hareketleriyle döndükten sonraki hareketlerine :)
hayır tabikide ne kadar sevsemde kabul edemem. gururum var benimde. böyle kız olduğum için kaybediyorsam kendimle gurur duyarım. ama geldiğini görmek isterim.. ben hiç mesaj falan atmadım birde bana mesaj atmış nabiosun ya konusamıyoruz :)) diye yüzsüz ya :) hem çıktığı var hemde bana atıyor mesaj.
atma sen mesaj :) iyi yapmıssın...senin yasadıgın olayı bir kız arkadasım sevgililerinde yasadı aynen bu sekilde aglardı gecelerde hiç unutmuyorum bu sekilde demiştim onada ama o bana inanmamıstı ilkinde 15 ay bekledi cocuk aldatırken bile ...ama cocugun gelmiyeceğinden emindi askerliğin bittiği gun cocuk kızın calıstıgı yere gelmişti ama kız benim dediğimi hatırlamıs cocugu reddetmiş .2nci sevgilisinde askere gitti aldattı geri gelecek dedim oda geldi :) .3uncude evlendi mutludur simdi :)
Kafasında senin dışında bin tane olay vardır o yüzden. Askerde ayrılmalar çoktur ki biri de benim başıma geldi kolay gelsin diyeyim.
üzüldüm lan.
Ben şuan askerdeyim çok zor oluyo ama biz hala daha konuşuyoruz Tabi ki zaman zaman problemler kırgınlıklar oluyo ama yine de sıkıntı olmuo
öyle şeylerle uğraşırsınki böyle özel ilişkiler, basit mevzular saçma gelir çekemezsin
emir almaktan bıkmıs artık senle ciddi düşünmüyodur
Evet öyle bişey war iştimaya gidiyrm ben herkese iyi geceler.Sabah yazarım sorularına cevapları.
Askerlik zor gördüğün gibi sabah altı kalk bide nöbet geçiriyolar geceleri 5 saat ancak uyuyabiliyon :(
askere giden uzaklaşsa gene iyi ama bekleyen uzaklaşır hep
bazılarıda bekletmek istemediğinden uzaklasabılır yada ne olacagı bellı degıl gıdıpte donmemek var diye falan da olabılır
o konu dedıgın bu devırde ki erkeklerın hepsınn ıstedıgı bıseymi .s
eger oyleyse o sana baska bı gozle bakıyormus yanı senı hıc sevmemiş seven insan uzaklasmaz
bana başka gözle bakmıyor bunu biliyorum.adımdan emin olduğum kadar doğru kız olduğumda eminim :) zaten onu bu zamana kadar yanımda tutan bu özelliğim. çok kişiden duydum bunu. ama askerlik sanırım nasıl kıvama getirdiyse hep o konular zaten öyle kız olsaydım konuşurdum ve askerdeykende benim yanımda olurdu. biliyorum askerlik bitince gelicek ama bi erkek olarak söyler misin ne yaparak pişman ederim bunu ?
anladım böyle devam et o zamn senın gıbıkızları bulmak cok artık =) vaLLa bi erkek olarak sana sunu söyleyım sevmıyorsa ölsende pişman olmaz kendımden bılıyorum çünki :) ama seviyorsa sende başka bi erkekle sevgili ol klasik ama bazıları cok kıskanır bu durumları
üzerine yüklenen ağır psikolojik patalojik sorumluluktan ;)
oradaki ortam insanın fikirlerini değiştiriyor çünkü
Askere giderken ayrılsaydım keşke :(8
o kadar şapı sende ye bakalım ne oluyo
askerde adam kafayı kırar gelir.. o baskıya o psikolojiye gevşek adam dayanamaz askerden sonra adam ondan kolay kolay kurtulamaz 5 te kalkmaya dvm eder ona buna komutanım der.. bu iyi bişey aslında adam olmayı ögrenir askerde biraz zaman herşeyi halleder normal adam böyle oluyoda bide sınır bölgelerinde askerlik yapanlar ne olacak heran karakol basılcak pusu olacak anan baban sevdalın telefon basında senın haberını bekleyek bunlara dayanmak ıcın sart
askere giden değil bekleyen uzaklaşır
evet askerden önce o tarz konular açmazdı sonra hep o konular. bende rahatsız olup kapatıyordum sonuçta aramızda tam anlamı ile bişey yoktu buda gitti başka biri ile çıkıyor şimdi. ben hiç umursamaz davranınca mesaj atmış yüzsüz gibi ; nabiosunn ya hiç konusamıoruz :)) diye anlama veremiyorum..
ilgisi erkelere kayar 15 ay ..yeşilli yeşilli
tam tersi daha cok yakınlasır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar