Menemen "soğanlı mı, soğansız mı olur?" anketiyle Türkiye’yi ikiye bölen lezzet ve mekan ustası Vedat Milor, şimdi de ''İlk buluşmada hesabı kim ödemeli?'' mesajıyla yeni bir tartışma konusu başlattı.Peki size göre ilk buluşmada hesabı kim ödemeli? Erkekler mi, kadınlar mı? Yoksa ortak mı ödenmeli?
Vedat Milor'dan yeni bir tartışma konusu: İlk buluşmada hesabı kim ödemeli?
Menemen soğansız olur herşeye soğan sarimsak konmaz ogrenemediniz şunu eskiden Soğanlar sadece yemegin yaninda kirilir yenirdi oyle soganli sarimsakli pek yemek olmaz. insanlar çiğ tüketirdi bunu anlayin soğan sarimsak pişince yemekle daha az koku yaptığı için böyle tüketilmeye başlandı ayrıca hangi koşulda olursa olsun ilk buluşmada hesabı erkek öder bu centilmenlik kuralidir değişmez daha da aydinlanmak istiyorsa vedat beye özel ders veririm hayrina cahil kalmasin kardeşimiz bildiğim kadariyla yol gösteririm
Bence almanı usulü en doğrusu Ama genel olarak karşımızdaki bayan varsa ve yemeğe çıkarırsak hesabı da ondan beklemek saygısızlık olur Onun için hesabı erkek ödemeli ama kendisi de ödemek isterse canı gönülden parasını beğenmiyormuş gibi yapmamalı ortak ödemeli
Yani bana kalırsa erkekler de para makinası olarak görülmemelidir. Fakat nezaket icabı ilk buluşmada hesabı erkek ödeyebilir durumu yerindeyse. Durumu yerinde değilse kadın da pahalı şeyler beklememeli. İlla yemek yiyecekler diye birşey de yok. Simit ayran bile yese insan sevdiğiyle yeter ona. Kimse kimseyi faydalanılacak bir sömürge olarak görmemelidir. Erkekler kadınlara saygı duymalı kadınlar erkeklere. Zaten olması gerekende budur. Keyifli günler.
kesinlikle alman usulü ödenmeli. yüzyüze söylemedikleri halde ikinci görüşmeyi ikisinin de ya da bir tarafın istemeyeceği durumlar olması ihtimali her zaman yüksek çünkü.
Bu soru bir türlü netlige kavuşmadı. Durun izah edeyim; 1. Hesabı, kim davet ettiyse o öder. 2. Alman usûlü herkes kendi yediğini öder. 3. Maddi durumu göreceli olarak kimin daha iyiyse, o öder. 4. Sonraki buluşmada karşı tarafın ödemesi kaydıyla, hesap ödeme faslı bir o bir sen şeklinde sıraya sokulabilir.
Ben kendim şahsen durumum kotu bile olsa bir bayana kesinlikle hesap odedmem o kadar hem tadını alacaksın bide ustu ne parasını yiyeceksin yok oyle bir dunya yapan da kendine erkek demesin
İş karıştırma konusunda uzman olarak Vedat Milor reis bir ben iki nümero ayol. Ortak ödenmeli ama erkeğin ödeme gibi bir isteği olursa da geri çevirilmez.
Kim ödemeli tartışıla dursun erkek ödüyor sonuçta değil mi? Ödemezse erkek kızı kaybeder net. Ya cüzdan olarak görünecek ya da fakir olarak. Çok gıcık bir ikilem erkek için
Bu vedat milor denilen kendini gurme zannedip yemeği beleşe getiren zibidi bilmiyorsa adab-ı muaşeret kuralını yazıklar olsun. Türk insanının adab-ı muaşeretinde yemek davetinde bulunan kişi ağırlar kural budur. Nettir. Nokta.
Ikram denen bir şey var be , basit bir yemek mevzusu genel olarak nerdeyse ülke gündemi olacak ne kadar basit soyut konular bunlar ya. Kadin ödese ne erkek ödese nedir ya...
Yanımda kadın hesap ödemeyi aklına bile getirirse kalkar giderim ve onu hayatımdan çıkarırım. Benim oldum yerde kadın hesap ödeyemez çok ciddiyim kalkar gider ve hayatımdan tamamen çıkarırım.
Ben oderim zatende karsimdaki kizinda en azindan bir el atmayi denemesini isterim ilk bulusma icin. Bunu yapan kadinlar her zaman daha bir saygi kazanmislardir gozumde.
Erkek ödemeli kesinlikle :) ben girdiğim her mekanda hesabı öderim doğamda var 😏 eğer param yetmeyecekse ki böyle bir durum söz konusu değil ama diyelim ki oldu hiç gitmem :)
ben kadına hesap ödetmem ayağı yapanları anlamıyorum yıl oldu 2018, eskiden maalesef kadınlar çalışamıyordu veya çalışan az olduğu için erkeğin hesap ödemesi gerekiyordu. şimdi erkekten çok maaş alan kadınlar bile var, en iyisi alman usulü
Ya bro kızlarda durumun farkında da bizim ödememiz iyi geliyor tabi. Egolarını iyi tatmin edenler var kızların. Hesap ödeyince adam olunsaydı zenginlerin hepsi adam olurdu.
@FuryDeadpoolxXx91 İşlerine geliyor da diyorlar. Ben öderim mi diyecekler. Hem ben erkekler ödemesin de demiyorum. Ara sıra erkek ödese de her zaman erkek ödemez. Ödemesi o erkeğin aptallığıdır derim ben. Hani kızın parası yoktur. Erkeğin de iyi bir işi vardır öyle istisnalar olabilir.
@FuryDeadpoolxXx91 Parası varsa yapsın centilmenliğini. Bazısı parası yok. Hala ben ödetmem kafasında takılıyor. Kız bırakıp gitse sap gibi kalacak ama işte anlamıyorlar.
Bro valla herkes tutturmuş erkeklik meselesi. Aynen dediğin gibi olmalı. Ne saçma zihniyetler var abi. Eskiden kadın çalışmıyordu o zaman neyse de bu çağda saçma.
Vallahi doğru dedin Şimdi şöyle bir şey var zaten yemeye çıktık yedik içtik iş hesap ödemeye geldiği zaman kız teklif etmezse ortak ödeyelim diye beklemenin gereği yok hemen ödeyecek ama kadınla isterse ben erkeğim benim olduğum yerde senin paran geçmez gibi sözleri de doğru bulmuyorum o kadını küçük görmek olur yakışmaz çok sorun çıkarsa Alman hesabı yapılabilir Herkes kendi yediğini öder
Sıkıntı ya benim hesabimi odemesin kendimi kotu hissederim. Ben ona ismarlarim ona bana ismarlar boylr esitlik saglanabilir. Para konusunu bile konusamam ayip gelir bana
Tabiki ama kız kendi teklif ederse yine kabul etmem ama güzelce açıklama yapması gerekiyor benim olduğum masa da hesap olmaz gibi küçük düşürücü olmamalı neticede kadınlar da para kazanıyor küçük Görmemek lazım ondan dedim
Neden olmasın kadınlar herşeyin en iyisine layık bence ben çok değer veriyorum şahsen kadını el üzerinde tutarım günümüzde kadına verilen değer bu kadar az iken çiçeğin ufak sürpriz ve yemek güzel hediye bunlar çok mühimdir ve kadının mutlu olması benim için herşeye değer
@volkanaslan2018 öyle deme. engel sende degil; sende kusur bulmaya çalışanda. ne örnekler var hayatta. yarın bir gün hangimizin başına ne gelicegi belli degil. ama kadınlara bakış açından ötürü seni kutluyorum gerçekten.
@petubor gerçekçi mi :) hiç kız arkadaşın olmadı sanırım. sadece bizim evdeki ekip her ay arkadaşlarımızı yemeğe çıkartırız. bunun için sevgili olmamıza da gerek yok. bu insani, nezaketen bir davranış.
@petubor ilk buluşma bir ritüeldir, amaç erkeğin güçlü olduğunu göstermektir. yoksa anlamı olmaz. artık onda değişiklik olmaz ama diğerleri ortaktır tabi.
@petubor o tabi öyle de ilk buluşma simgesel bişeydir. bunda eşitsizlik kavramı arama basit bişey. sonrasında hep kadın ödesin farketmez. hani gelinliği kadının damatlığı erkeğin giymesi gibi :) tam tersi de olabilir ama yanlış algılanır o yüzden... ve evet erkek her zaman daha güçlü olacaktır. kadın ev gelirine yardımcı olur. daha fazlası evlilikte sorunlara sebep olur. herkesin temel bir mesuliyeti var. bu mesuliyet komple devredilmez pay edilir. payın büyüğü de sahibinindir.
Senle sohbet guzel sana takıp yolladım sende bana yollarsan bu konuyu cozerız aramızda😊Ayrıca bakıyorumda kızlar artık Yen'i çağın yanı yenılıklerın sözcüsü olmak ıstıyor ama iş paraya gelınce hep geleneksel kalıyorlar😂
@petubor öyle :) koca kazanacak hep birlikte yicez. biz kazanacaz biz yiyeceğiz :) şaka bir yana bugün artık erkekler de paralı bir kadın bulup evde oturmaktan yana. dünya değişiyor.
En İyi Cevaplar