Ayağımın kesilmesini bile düşünüyorum. :( Yılbaşından beri ayağımda göz çıktı resmen 1idi 3 oldu her gün bekledim geçer diye ama daha kötü oldu. Nazardan olduğunu düşünüyorum hem göze benziyor hem de bu aralar üstümde göz var farkındayım. Hangi bölümden randevu almalıyım ilaçla geçer mi yardım lütfen? Tavuk gözü siğili nedir, nasıl tedavi edilir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
ben 2 yıl kadar bununla gezdim. doktora gitmekten korktum ve gitmedim. sevmiyorum doktora gitmeyi.
her neyse... yaklaşık 10 yıl oldu kurtulalı küçüktüm o zaman.
daha öncesinde birkaç şey denemiştim.
hele ki tırnak makasıyla kaç defa içini oydum tamam şimdi geçmiştim dediğimde yine çıktı. :(
.
not: birazdan okuyacaklarınız +15 içeriklidir!
sonra eczaneden bir şey aldım adını falan hatırlamıyorum. onu sürdüm, sağ ayak tabanımdaydı. orayı uyuşturdu. böylelikle rahat rahat oyabildim içini. o kalın mı kalın ayak derisini aşıp kıpkırmızı etimsi bölgeye ulaştım. en az 0,5 cm (evet yarım cantim) çapında bir genişlikte oydum. gördüm ki kökü o kırmızı bölgede tarif edemiyorum orayı. kan akmıyordu ama o kırmızı dölgeye dokunamıyordum sanırım uyuşturan ilaç oraya sürülmediği içindi. her neyse canım yana yana oradan kök gibi duran şeyleri kopardım hep. o an bana kimse bakamıyordu. hem çektiğim acıdan hem de orayı iğren bulduklarından. düşünsene ayak taban derin komple kopacak gibi oynayabiiyor. sonra mikrop kapmasın diye temiz bezle kalınca sardım. kendine gelmesi için birkaç gün verdim... bu işlemi 4-5 kere yaptım. toplamda 15-20 güne falan mâl oldu. tüm bunları yaparken tarlaya çalışmaya gidiyordum mikrop kapma ihtimali yüksekti ama temiz beze güveniyordum tek koruyucum o oluyordu. derken yaklaşık 20 günün sonunda o illetten kurtuldum.
biraz uzun oldu okuyana da okumayana da teşekkür ederim.2810 Yorumla- +1 yıl
okudum çoktan
- +1 yıl
Banada cikti 7 aydir falan var bendede
- +1 yıl
Benim bir yakinimdada vardi. o doktora gitti. yakma tedavisi uyguladilar. hem cani cok yandi, hemde pek ise yaramadi. sonra biri limonu kesip ayagina bagla demisti. oda her aksam yatmadan once ayagina limon baglayip yatti. sabah yikadi falan neyse 1-2 haftaya gecti. denemenizi tavsiye ederim. umarim faydali olur. gecmis olsun:)
- +1 yıl
@kehribalrengi sagolasin
- +1 yıl
Kardeşim bunun tek çözümü ceviz yağıdır hakikisini alıcaksın ben bilmiyodum denedim geçti allaha şükür ayağımı yere basamıyodum nasıl yapıyosun anlatıyım kardeşim.
Önce biraz içini oyucaksın ki içine işlesin ben öyle yaptım sonra çeviz yağını sürüceksin elinle böyle ovala birazda orayı yay sonra kurudukça ya da silinince ayağından sür kardeşim yatarken sür ama üstüne bişey örtme açık kalsın emin ol geçicek ben kurtuldum şu an eskisi kadar bişey yok sendede işe yarar inşallah - +1 yıl
Geçmiş olsuna ama keşke bu kadar zarar vermeseydin.
- +1 yıl
Geçmiş olsun benimde sol el baş barmağımda çıkmıştı yaklaşık 1 yıl onunla gezdim bende doktora gittim çevremdekiler hep doktora gidince çakmakla yakacaklar vb şeyler söylediler bendeki salaklık😂 Artık huy oldu o siğili ellemezsem olmazdı sonra geçti bazen sıvı bir ilaç sürüyordum adını hatırlamadım. Artık orda olmamasına rağmen kendime engel olamıyorum. Bir yıl önce ayak topuğumda 3 tane yan yana çıkmıştı Allah'a şükür onlarda kendiliğinden gitti ama tırnak makasıyla oyuyordum ara sıra şimdide ayak parmağımın arasında çıktı bir kurtulamadım şunlardan 😤😑
En İyi Cevaplar
Mesajin ne zaman yazildigini goremedim malesef ama benimde basima geldi aynisi...
Kuyuduzu arkadasimiz gibi tirnak makasiyla kaç defa oydum fayda etmedi birde ne kaniyor ne bisi sadece agriyor... En son dedemin abisi eski koy doktorlarindanmis (evet doktor korkusu malesef hepimizde var..) ve o bana bunun "tavuk gotu" oldugunu soylemisti anaam ismine mi yanim sekline mi bilemedim :D
Bana iki sey soyledi, biri tavugun kicina ayagini veya nerde ciktiysa suruyosun. Digeri de "il 33" diye bir ilaçti.
Benim ayagimin altinda bas parmak kisminda 2 tane vardi, inanmicaksin ama biri daha yeniydi o tavuk kicina suruldukten sonra geçti !!! Yapilirken cok gulmustum cok sacma bir olay hatta anneannem babaannemi aramisti boyle boyle sabah tavuklari cikarmayin kizin ayaginda boyle birsey var tavuk lazim diye :D
Neyse daha once cikan geçmedi, "il 33" u kullandim tabii onu da yanlis tarif ettiler bana.. Dikkatli kullanilmasi gereken bir ilaç... Yaranin ustune sur o yara yanmaya baslicak dediler iyi tamam surduk 10 dk bekledik anneannem yapiyor tabii yaniyor mu diye soruyor yok bu boyle boyle biz ilacin yarisini surduk oraya Allahim sonra bir yanmaya basladiiiii gozumden yaslar akti..
O aksam yara bandini taktim tekrar gittim doktor amcamiza ^^ demez mi yaranin ustunu once jiletle hafifce kesicektiniz diye kotu etmissiniz siz bu yarayi dedi.. Bu boyle olmaz deyip yara bandi tarzinda birsey soyledi. Onun ismini hatirlamiyorum kusura bakma ama onu taktim bir gun takmak lazimdi heralde iste onu dogru duzgun kullandim ve bandi cikarinca yara da kalkmaya basladi ve baya derin birseydi (nasir sokucu tarzinda birseydi heralde) anneannemle birlikte hayret etmistik baya koku derindeydi dusunsene ayaginin altinda kok saliyor resmen :D Allaha sukur cok rahat ettim ozamandan sonra :)))
Bir baska cozum ise, cildiye doktoru :)
Kolay gelsin :)31 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılbendede elimde vardı birinin elinitutunca ıy derdi buraya ne oldu falan yazı yazarken utanırdım resmen
sonra dr gittim 6 ay boyunca ayda bir dr gittim dr gittigim bir sprey kendisinde vardı sıkıyordu ama çok yakıyordu sprey bide evde kendim günde 3 defa verdigi verrutol diye bir ilacı sürüyordum geçti ama 6 ay sürekli dr sprey sıktı onun etkisi çok
ben devlet hastanesine cildiye bölümünne gittim geçmiyor diyordum inancım yoktu geçti ama çok acıdı
dr dedi özel muayenede lazerle yakıyorlarmış geçmesse özele git demişti çok şukür allahıma21 Yorumla- +1 yıl
ayakta siğil cıkmazmış ama
Daha önce yaşayan biri olarak hemen önerilerimi söyleyeyim.
Tavuk Götü Hastalığı Nedir?

Tavuk götü hastalığını aslında şöyle özetleyebilirim. Ayağında, yüzünde veya el gibi bölgelerde çıkan rengi olmayan ve sert kabarcıklar anlamına geliyor. Sağlık açısından hiçbir problem teşkil etmez ama estetik olarak rahatsız edeceği gibi de sinir eder. Bunların yanı sıra kaşıntı ya da ağrı da yapabilirler.
Elde, Ayakta Çıkan Tavuk Gözü Nasıl Geçer?

Bunun için uygulayabileceğiniz 3 güzel önerim var.
1- Elma sirkesi kullanmak.
Elma sirkesi özellikle ayakta çıkan tavuk götü için çok etkili bir tedavi yöntemi diyebilirim. Asidik olmasından dolayı hemen yakar. Elinizde elma sirkesi, pamuk, vazelin ve bant olması yeterli. Nasıl uygulayacağınızı da yazıyorum.
- Tavuk götlerinin üzerine önce vazelin sürün.
- Pamuk yardımı ile elma sirkelerini yedirin.
- Bant ile de üzerlerini kapatın.
2- Aspirin kullanmak.
Aspirin de tavuk götü hastalığı için çok etkili bir tedavi yöntemi. Nasıl uygulayacağınızı hemen yazıyorum. Bant, aspirin ve su gerek.
- 3 tane aspirin alın ve ezerek suyun içine karıştırın.
- Yaptığınız bu karışımı tavuk götlerinin üzerine sürün.
- Hepsini bant ile kapatın ve yarım gün sonra bantları çıkartarak olan bölgeyi yıkayın.
Tavuk popona Ne İyi Gelir?

Yukarıda yazdığım 2 öneri dışında bir tane daha önerim var, o da soğan kullanmak. Yemeklerin baş tacı olarak bildiğimiz soğan da aslında tavuk götü hastalığı için birebir. İyileştirici bir etkiye sahip. Elma sirkesi, soğan, deniz tuzu ve kulak çubuğu gerek.
- Bir tane soğanı fırında pişirin ve ortasını ayıklayın.
- Soğanın içerisine deniz tuzu ve elma sirkesini ekleyerek karıştırın.
- Bu karışımı 1 saat bekletin ve tavuk götlerinin üzerine kulak çubuğu ile uygulayın.
20 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
9
Cevap
16Cevap
- Sağlık konusunda 4,4b cevap paylaştı.
+1 yılsiğil olduğuna emınmısın // eger oyleyse oldukça basıt bır kocakarı formulu var (tescıllı)
once bır toplu ıgnenın ucunu ateşe tutuyorsun (mıkrobu olsun dıye)
sonra batırdığın o ucu sıgıle batırıp,ıgnenın ucunu çakmakla yakıyorsun takı ısı sana gelene kadar ve hatta ayyy yandı dıyene kadar.sonra ıslemı dıgerlerınede tekrarlıyorsun.
bu ıslem sıgılın ınadına gore tekrarlanıyor.
gecmıs olsun bol sans : ))22 Yorumla- +1 yıl
sağol da korkarım öyle şeylerden ya , ya yanlıs yapıyorsak emin misin
- Sağlık konusunda 621 cevap paylaştı.
+1 yılona tavuk götü denmez ancak sağlık sorununuzun damarsal sıkınıtısı var bence, damar sağlığı uzmanlık alanında bir doktora görünmelisiniz öncelikle eğer bu noktada sıkıntı yaşamazsanız gerisi kremlerle geçirilir. özellikle kolonyayla sürekli ayaklarınızı ovalayınız.
05 Yorumla- +1 yıl
damar olduğu ne malum ayakkabının yüzünden de olabilir ?
- +1 yıl
damar değilse dedim zaten, damar hastalıklarının yüzde 90 ı ayağa vurur önce.
- +1 yıl
eğer damar hastalığıysa başka hangi belirtileri olur ayağa vurunca söyler misin belki öyleyimdir :(
- +1 yıl
damarların morarması, damarın belirginleşmesi eklem ve damar bölgelerinde ağrı vesaire.
- +1 yıl
sadece biraz ağrı ve acı var o kadar
İLL.33 diye bir ilaç var. iceriği birkaç farklı asitten oluşuyor. kısacası bildiğiniz asit. eczanelerde 5 lira gibi bir fiyata satılıyor. siğilin üzerine ama sadece üzerine gelecek şekilde günde 2 ya da 3 kez yeteri kadar sürüyorsunuz. deri ölüyor ve kopmaya basliyor. derinin kopması 3 ya da 4 gün sürüyor. deri kalkınca orasi oyuk gibi oluyor ve kökü görünüyor. kökünede birkac damla sürüyorsunuz ve siğilden tamamen kurtulmak 1 haftadan kısa sürüyor. yalnız ilacı sadece siğilin üzerine denk gelecek şekilde sürün sakın taşırmayın yoksa sağlıklı deriyide haşlıyor ve izi hiç geçmiyor. herkese geçmiş olsun
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbi ilaç vardı ben onu kullanmıştım.. adı da verrutol dü galiba onu düzenli olarak her gün sürünce geçiyo ama sadece gözün üzerine sürceksin etrafına sürersen derini yakar.. yinede alırken eczacıya sorarsın
411 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılyukardaki yorumlarda gördüm ayakta siğil çıkmazmış demişsin.. yok öyle bişey gayet de çıkar.. benim de ayağımdaydı başparmağımdan bir başladı ayağımın altına yayıldı ordan.. ilacı düzenli kullandım çok şükür bişey kalmadı şimdi.. benim ki çok fenaydı bir ayağımdan diğerine sıçramıştı rahat 8 9 taneydi ha bide büyüklerin etrafında küçük küçük olmaya başlamıştı çok yayıldı anlicağın ve o ilaç kurtardı beni büyüklere sürüyodm sadece o ölünce etrafındaki minikler de kayboluyordu.. o ilacı kullan bnce
- +1 yıl
bi doktora gidim belki daha kısa sürede iyileştirecek daha iyi ilaç tavsiye eder , teşekkürler .
Cevap sahibi+1 yılgeçmiş olsun
- +1 yıl
sağol nasır bandı aldım amma da pahalıymıs 9 lira
Cevap sahibi+1 yılnasır bandı onda işeyaramaz bildiğim kadarıya ama denemekte fayda var ben kullanmadım hiç
- +1 yıl
bende de var o siğilden verruca aldım onu kullanacğım sanırsam söylediğin ilaç verruca her gün mü kullandın peki?
Cevap sahibi+1 yılbenim aldığım verrutoldü ama adını değiştirdilerse bilmiyorum evet hergun düzenli sürüyosun canım asitli bişey olduğu için sadece tam üstüne damla gibi bırakman lazım.. dışına cildine taşarsa yakablr o oyle oyle yakıp kökünü yok ediyo
Cevap sahibi+1 yılbir de dışına taşmaması için önceden etrafını kremleyip ilacı sonra siğile sürebilrsin işe yarıyo demişlerdi bana
- +1 yıl
hallettim ya bakırköy hastanesine 10 günde bir gidip bir spreyle ayağımı acıtarak düzeldi
Cevap sahibi+1 yıltamam canım geçmiş olsun
onlaraincirin sütü iyi geliyormuş. bir arkadaşım öyle kurtuldu
22 Yorumla- +1 yıl
onlar ?
Gizli Üye(36-45)+1 yılkemal milar ın sayfası var facebookta oraya bı bak
gırtlak kanserı bıle karbonat ıcımı ıle duzelmıs
sen de 1 tatlı kasıgı sabah aksam al? ben ıcıyorum bır suredır bır zararı yok
ayrıca o dedıgın neyse, suyla ya da bepanten kremle karbonatı karıstır ustune sur
o da olmazsa zuhruf suresınden bı ayet okuyordu annem
kocaman şey yok oldu bu ayetle
ayeti ögrenip sana yazim olur mu? tabı muslumansan yanı13 Yorumla- +1 yıl
ayeti komşuma okutup denicem ama sonra , önce hastane ...
- +1 yıl
Gırtlak kanseri ne içince düzelmiş söyleyebilir misiniz
- +1 yıl
Yatmadan önce bir pamuğun üstüne bir miktar elma sirkesi sürüp bunu siğil olan bölgenin üstüne bir flaster yardımıyla yapıştırabilirsin.
Ben hala yapıyorum ve büyük oranda küçülme ce azalma var
+1 yılBenimde başıma gelmişti çok kötü değildi benimki cildiyeye çıkmıştı mikrobik olduğu için sürekli tekrarlıyo ama soğutuyolardı işe yaramadı en son cerrah bir iilaç verdi onu sürdüm 1 aya kadar geçti
13 Yorumla- +1 yıl
ayağım cok terliyo diye mikrop kapmış olabileceğini sanıyorum
- +1 yıl
O da olabilir belki ama benimkine vücut kendisi üretiyor demişlerdi üstüne basamıycak durumdaydım ama artık gayet iyiyim
- +1 yıl
1 aydır yürüyemiyorum sert taşa basamıyorum
arkadaşlar İL33 diye bir ilaç var bu ilaç asit aslında siğil tedavilerinde kullanılıyormuş bende bu hastalığı 7 8 ay çektim korkunç bir acısı vardı ayakkabı bile giyemiyordum bir tanıdığım bu ilacı tavsiye etti 4 5 gün içerisinde tamamen geçti herkeze tavsiye ederim
20 YorumlaYa bendede var elimde nasıl kurtulcam bu illetten Allahim bende anneme gosterdim tavuk gotu bu dedi o nasi bir isim ya tobe tobe 😂 neyse iste tavugun kicina surunce geciyo diyolar cok sacma ama koye gidince deniycem ama cok tiskiniyom tavugun kicina parmagimi surcem Allahim yarabbim of ya... oylede gecemsse ilac falan alirim
00 Yorumla
+1 yılbenim kardeşimde de vardı cildiyeye gidiyorsun soğuk gaz diye bir şey sıkıyorlar geçiyor ama geçmedi deme 15 günde bir git sıktır 2- 3 kez sıkınca geçer
30 Yorumla
+1 yılarkadaşlar yaklaşık 3 aydır sağ ayak tabanımda 4 adet var dr da dondurma (yakma) tedavisiyle daha da kötü oldu ve yayıldı bunun kesin çözüm alanı varsa bir yardımcı olsun lütfen Bu bahsi geçen il33 adlı ilaç gerçekten iyi geliyor mu?
01 YorumlaGeçmiş olsun kardeşim . kriyoterapili siğil tedavisi kiti al bir an önce herhangi bir eczaneden. Bir arkadaşim yillarca çekti bundan faydasini gördü. Umarim sende de işe yarar. Acil şifalar
02 Yorumla- +1 yıl
sağol ben de ilk defa oluyo böyle bişi :S
Bu problemin çözümünü ben biliyorum. Yıllar önce bir arkadaşımın ayağında çıkmıştı. Babaannem onu tavukların su içtiği kaba götürerek ayağını oraya sokturdu. bir kaç gün devam eden uygulamadan sonra arkadaşımın ayağında hiç bir şey kalmadı. Kendi gözümle şahitim.
10 YorumlaCiddi olarak yazıyorum. Ayaklarını sıcak suda bekletip yumusatiyorsun. İlk çıkan yeri kaziyorsun. Portakal içi görünümlü kısmı neşter ile temizledikten sonra bir çizik atıp kanatiyorsun. Sonra eczaneden aldığın duoderm ilacını fırçası ile sürüyorsunuz. Bu kadar diğerleri kendiliğinden gidiyor. Ben de 3 adet vardı. İlk çıkana uyguladım. Diğerleri kendiliğinden gitti.
00 YorumlaDoktora git hemen daha erken gitseydin keşke, nazardan degildir o ya doktor bilimsel aciklamasini yapar :)
11 Yorumla- +1 yıl
niye daha erken gitseydim kötü şey olabilir mi ne yani
dedem babam ben..okuyup tükürüyorum bir haftada geçiyor...babadan oğula geçiyor bizde bu özellik...
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKaplıca ve deniz suyu iyi geliyor hemen faydasını görürsün , benim öyle iyileşti ama ilaç takviyesi de yap bence
02 Yorumla- +1 yıl
kaplıca nerden bulucam istanbulda ya
+1 yıleczanede ilacı var ama doktoro git hemen küçük bir ameliyatla alırlar
03 Yorumla- +1 yıl
ne ameliyatı ya yuh :(
- +1 yıl
ne yuh olcak kardeşim .. ameliyat dediğim neşterle kesiyorlar .. hala hala ... ha birde tuzlu sude beklet ayağını .. ben denize girerdim vardı yok oldu .. kaybettirdı tuzlu su
- +1 yıl
ne neşteri ya ilaçla hallederim işte neyse sağol
+1 yılbendede vardı bir arkadaşım dedi bana yaptım geçti başkasının evinden tuz siğil`in üstüne dök geçer
00 Yorumla- Sağlık konusunda 569 cevap paylaştı.
+1 yılGeçmiş olsun.Nazar duası da okut olmuşken.
01 Yorumla- +1 yıl
sağol :(
+1 yıldermotoliji bölümüne gitmelisin
01 Yorumla- +1 yıl
aynen sagol
Sağlık konusunda 457 cevap paylaştı. olum ilacı var onun :/ ıyyyk tüylerim kabardı
11 Yorumla- +1 yıl
görünüşü kötü değil ya sivilce gibi büyük değil ama cok acıyo şişik
Gizli Üye(30-35)+1 yılKendine iyi bak doktora git
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılacilen doktora koş
10 YorumlaOfffff
00 Yorumla
Devamını Gör(10)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi