Bana Aşkı İki Kelimeyle Tanımla!

Bu benim ilk bencem. Sizinle bunları paylaşmanın heyecanını yaşıyorum.


Başımdan geçen bir hadiseyi anlatmak isterim sizlere.


Lise yıllarım kişisel sorunlarım nedeniyle antidepresanlarla geçti bu yüzden lise donemim boyunca sureklı derslerde uyudum.


Bir gün felsefe dersindeyiz hocamız bayandı ben sıranın en arkasına kurulmuş miss gibi uyuyorum.


Pi nin yaşamını izledik 1 hafta boyunca ara sıra kalkıp filmi takip ettiğim oldu ama ilacın verdiği yetkiye dayanarak kendimi pilot ilan ediyorum.


Neyse. Dersin bitmesine tam 15 dakika kala film bitti.


Öğretmen bir anda değişik bir konuya atladı.


Çocuklar bana aşkı 2 kelimeyle tanımlayın dedi o sırada uykudan yeni uyanmış olayları çözmeye çalışıyodum.


Herkesten salak salak cevaplar yok seni seviyorum benimle evlen falan iki kelimeye sığdırılabilecek tüm saçmalıklar düşünün.

BANA AŞKI 2 KELİMEDE TANIMLA


Birden hoca yanıma geldi. Muhammet? Sen neden katılmıyosun?


Hocam arkadaşlarım söylüyo ne güzel işte beni neden bulaştırıyonuz dedim.


Sen de söyle.


Yook söylemem.


Söyle oğlum.


Nayıırr.


Söyle 3 sözlüye 100 var dedi.


Ne uykusu ? gözler faltaşı. Bir dönemin 100 geçicek felsefe gibi dersten hemide sözlü notu hemide sözünün eri kadın.


Evvet arkadaşlar aşkı felsefi şekilde tanımlayan öğrencinin 3 sözlü notuna 100 dedi.


Haydi mami çalıştır bakalım saksıyı.



Buldum dedim! nedir dedi. İnanamıycaksınız dedim ki ‘’elektrik devresi’’.


Bana Aşkı İki Kelimeyle Tanımla!


Oğlum saçmalama ne alakası var aşkın elektrik devresiyle dedi haklı olarak. Şimdi ben ıçtım tüyü nereye dikiyim modundayım. Beyaz tahtamız var tebeşirsiz şu mürekkepli kalın kalemler falan. İşin içinden sıyrılmam lazım iş rezilliğe gidiyo. Hocam sen felsefi olarak açıkla demedin mi dedim. Evet dedi. Ver tahta kalemini açıklıyorum dedim tahtaya geçtim. Evet arkadaşlar basit bir elektrik devresini 7 sınıftan biliriz tekrar hatırlayalım dedim maddeler halinde elektrik devresinde kullanılan malzemeleri yazıyorum.


1- Bağlantı kablosu


2- Pil


3- Duy


4- Anahtar


5- Ampül


doğru mu?


evet doğru.


Aşkı oluşturmak içinde 5 temel ögeye ihtiyacımız vardır.


1- Güven


2- Saygı


3- Sevgi


4- İlgi


5- İletişim


Şimmdiii. Durum şu ki elektrik devresindeki bu parçaları birleştirdiğimizde ampülü yakıyoruz. Aşkı oluşturmak içinde bu 5 temel ögeyi birleştirir bir bağ oluşturursak aşka ulaşırız. Yalnız unutmamamız gereken bir şey daha var. Nasıl ki elektrik devresinden bir ögeyi çıkardığında ampülü yakamıyosan, aşk için de bu 5 temel ögeden birini çıkarttığında aşkı oluşturamazsın ampülü de yakamazsın dedim. Kafam zehir hoca iptal herkes şok. Felsefede kendimi doruk noktasında hissetsem de kafama uygun birini daha bulamadım efenim.


Hayatımıza ışık olacak insanları bulmamız, bizi eksik tutmayacak insanları sevmemiz, hak edenle olmamız, haketmeyenlere yol vermemiz dileklerimle :)


Bana Aşkı İki Kelimeyle Tanımla!
Cevapla