Bir Kadın Neden Evlenir?

Bu "Bence"de , kadınların genel itibari ile neden evlendiklerini anlatacağım.


1- Evde Kalmamak İçin


Bir Kadın Neden Evlenir ?


Evet. Türk kadınlarının çoğunluğu ne yazık ki bu nedenden dolayi evleniyorlar. Çoğunluğu diyor ki "Mutlu bir yuva kurmak için" ama aslında temelinde yatan neden ne yazık ki bu. Tabii genelleme yapmamak gerekir aslında ama bu sebepten dolayı evlenenler hiç de az değil.


Bilhassa toplumda öyle bir baskı var ki insan kendini "Evlenmezsem ne yapacağım?" kafasında hissediyor. 30 yaşındaki bir genç kadın bile "Aman Allah'ım , evde kaldım!" diye düşünebiliyor. Bu da yaşaması gereken hayatını cehenneme çeviriyor.


2- Anne Olmak İçin


Bir Kadın Neden Evlenir?


Diğer bir neden ise bu. Anne olmak. Zira toplumumuzda evlilik dışı olan çocuklara "veledi zina"gözüyle bakıldığı için, kadınlar çocuk sahibi olmak için evlenmeyi bekliyorlar. Bunun için de çok ileri yaşlar değil, evlenme işine 20-25 li yaşlarda girişenler de bir hayli fazla.


Bu durumun diğer bir versiyon da anne ve babaya "bir torun vermek"tir. Sırf anne olmak için gerçekten isteyip istemediğinize emin olamadığınız bir insanı hayatınıza sokmak ise ne kadar doğru tartışılır.


Bir Kadın Neden Evlenir?


3- Kısa Yoldan Zengin Olmak İçin


Evet, bir kısım genç kızımıza ise çalışıp kendi hayatlarını kurmak zor geldiğinden , kısa yoldan zengin bir koca bulup hayatlarını kurtarmak istiyorlar. Bu genç kızlarımız genelde eğitim açısından biraz zayıf olup , daha çok eğlence ve lay lay lom ile ömür tüketen kısımdır. (Bunun erkek versiyonu da mevcuttur ki bu da ayrı bir tartışma konusudur.) Ancak.... evlenmeyi düşündüğü kişi kızı kullanıp atacağı bir peçete olarak görüyor ise veya kötü alışkanlıkları varsa , bu genç kız için bu büyük bir yıkım olacaktır.... 😞😞😞


4- Tecavüze Uğrayıp , Kendi Adına Laf Gelmesini Önlemek İçin


Evet. Ne yazık ki böyle bir durum da var. İlk önce tecavüze uğrayan bir kadın , kendini artık kirlenmiş , işe yaramaz gibi hissedebiliyor. Ve kendisini - kendi düşüncesine göre - "bu halde iken" bile almak isteyen birisini bulunca da "Bari evleneyim, en azından mutlu bir yuva kurarım. Adıma da gelen laf gitmiş olur" gibi bir düşünceye kapilabiliyor.


Bir de bunun köylerde olan başka bir versiyonu var. Hani bilirsiniz, köyün güzel kızına gözünü diken adam, kıza tecavüz eder , ve ailesi de "adlarına laf gelmemesi için" kızı vermek zorunda kalırlar. Köy olmadığı halde Yaprak Dökümü dizisinde bile buna benzer bir sahne vardır , hatırlarsınız.


Bunun kızın arzusunun olduğu versiyonu da vardır tabii ama o biraz konu dışıdır. 😊😊😊


5- Görücü Usulü


Kimi kızlarımızı da ailesi kendi kafasına göre birine verir. Aslında kendi kafasına göre demek yanlış olur, kendi dünya görüşüne , kültürüne , bilgisine.... göre demek daha doğrudur.


Bu evlenmeler biraz sayısal loto oynamak gibidir. Çünkü evlenen kadın ve erkeğin sonradan ne marazlar çıkaracağını bilemezsiniz. Bir de huyuna aşina olmadığınız birini hayatınıza sokmanızın açıkçası RİSK olduğunu düşünüyorum.


6- Cinsellik Yaşamak İstedikleri İçin


Evet , Türkiye gibi cinselliğin açıkça TABU olduğu bir ülkede , bir cinsel birliktelik yaşamak , sevdiği adamla bir birliktelik kurmak ve düzenli bir cinsel hayat edinmek için evlenenler de hiç azımsanmayacak sayıda. Bu tür insanlar , genelde EVLİLİK OLMADAN BİR CİNSEL YAŞAMI KENDİLERİNE HARAM GÖRÜRLER. Bu kavramın dogrulugu kişiden kişiye değişebilir ama böyle bir sebep de yok değildir.


7 Evlilik , Bir Çok Şeyin Garantisidir.


Evlenince ne mi olacak ?


- Topluma onaylanmış bir ilişkimiz olacak.


- Annelik duygusunu büyük ihtimalle tadacaksiniz.


-Bir adamı tabiri caizse "elinizde tutmuş" olmanın kesin garantisi olacak bu.


- Size "kusurlu" gözüyle bakıl(a)mayacak.


- Düzenli bir cinsel hayatınız olacak. Hiç tatmadiginiz duyguları tadacaksiniz.


- Bir de kocanız zengin ve düşünceli biri ise tadından yenmez.


- vs.vs.


Tabii tüm bu kuralları tanımayan , özgürlük düşkünü kızlarımız da yok değildir. Ancak bunlara genelde insanlar "Aaa zavallicik, acaba ne kusuru var da evlenememiş???" gözüyle bakarlar. Kimse bu kızların neden evlenmek istemediğini sorgulamaz. Bir yarası mi vardır , erkeklere güvenemiyor mudur , yoksa o sorumlulugu alabileceğini düşünmüyor mudur ? Bunlar insanları hiç alakası etmez.


Tabii bu bakışlara karşı da kararliliklarini surdurebilenler çok azdır. Çoğu kız, bu baskılara boyun eğer ve "evlenirler". Bu yüzdendir "Aaa küçükken o da evlenmem diyordu ama evlendi..." muhabbetleri. Açıkçası ben de evlenmeye karşı olanlardanım. Elimden geldiğince de bu kararını korumaya çalışacağım.... zaten böyle giderse, korurum herhalde 😄😄😄😄


Evet. Genel olarak evlenme sebeplerini anlatmaya çalıştım. Eklenecek şeyler varsa yorumlarda ekleyin lütfen. Okuduğunuz için çok teşekkür ediyorum 😊😊😊 Ve seviyeli yorumlar lütfen - rica ediyorum 😉😉😉😉

Bir Kadın Neden Evlenir?
Cevapla