3 gü

Motor almak istiyorum nasıl alabilirim?

18 yaşıma girdim. A2 ehliyet alıp bir motor sahibi olmak istiyorum. Küçüklükten beri motor hayalim var zaten. Ancak takdir edersiniz ki önümde bazı engeller var. İlk engel tahmin edebileceğiniz üzere para. Ardından aile geliyor ancak bu kısım biraz karışık. Babam motorcu ve bana ehliyetini karşılarım git motor ehliyeti al deyip duruyor. İşime gelir :D Ancak annem bu duruma tamamen karşı. Motor alamazsın deyip duruyor ve bu konuda sürekli tartışıyoruz ve önce cesedimi çiğnemen gerek gibisinden laflar ediyor ve ben bu sözlere üzülüyorum. Çünkü ben 18 yaşıma gelmişim hem yasal hem de zihinsel olarak belli bir olgunluğa erişmişim ve bu hayatta motoru da tecrübe etmeyi, o tadı almayı çok istiyorum. Zaten B ehliyeti de alacağım inşallah hemen araç da alacağız ve ben bu motoru araca ek olarak ulaşımımı sağlamak amacıyla istiyorum ve aracı her zaman kullanma fırsatım olmayacak ve toplu taşımadan bıktım artık. Dolayısıyla bu kararı da bağımsız olarak tek başıma verebileceğimi düşünüyorum. Yine de annemin endişelerini anlayabiliyorum. Hatta bu konuda kendisine açıklama da yaptım zaten. Gazlamak, tekere çekmek, saçma sapan slalomlar yapmak gibi bir niyetim ve hevesim olmadığını da söyledim. Şimdi sizden fikir beklediğim noktalar şunlar: 1-) Nasıl motoru finanse edeceğim? 2-) Annemin bakış açısını nasıl değiştirebilirim? 3-) Babam bana motor alma konusunda yardımcı olur mu? Ondan böyle bir şeyi nasıl isteyebilirim? Ben aileme hiç bana şunu alın bunu alın demedim. İhtiyaç duydukça istedim sadece. Ne düşünüyorsunuz sizce nasıl bir yol izlemeliyim?

Motor almak istiyorum nasıl alabilirim?