Bu araçlar, yurt dışında yaşayan bir çok ailenin yaşam tarzına ve ihtiyaçlarına cevap verecek boyut ve şekilde üretildiğinden, en lüks sayılabilecek araçların dahi "station wagon" olanı yaygın olarak tercih edilir. Bizdeki yaşam biçimi ve bu tarz araçlar hakkındaki algı, tercih durumumuzu belirliyor. Aracın arkası hariç diğer kısımları aynı gibi gözükse de bu araçlara ait parçaların fark göstermesi bakım onarım esnasında gerekecek yedek parça temininde de zorluk yaşatıyor. Bu sebeplerden dolayı bu tip araçlar çok tercih edilmiyor.
Bence Türkiye’de station wagon arabaların pek tercih edilmemesinin en büyük nedeni insanların sedan ve SUV araçlara daha alışkın olması. Özellikle son yıllarda SUV modellerinin çok popüler hale gelmesi station wagonların tercih edilmesini daha da azalttı. Ayrıca ikinci el piyasasında kolay satılabilme düşüncesi de önemli. İnsanlar genellikle daha çok tercih edilen araçları alarak ileride satarken zorlanmak istemiyor. Bunun yanında station wagon denince geçmişte kullanılan bazı eski modellerin akla gelmesi de bu araçlara karşı bir önyargı oluşturmuş olabilir. Aslında station wagonlar oldukça kullanışlı; geniş bagajları, ferah iç hacimleri ve otomobillere göre daha pratik yapıları var. Bana göre Türkiye’de daha fazla tercih edilmemesinin nedeni aracın kullanışsız olması değil, tamamen alışkanlıklar, moda ve ikinci el piyasasının etkisi.
Eski kasa Mégane Wagon da muhteşem arabaydı ama döneminde Renault'un ilk Station Wagon denemeleri olduğu için diğer karoserlerine göre kutu formunda uzun göründüğü için yerli olmasına da rağmen benzer Station Wagon araçlar gibi pek tercih edilmedi
Cok uzun oldugu icin sevmiyorum ben bedava verseler almam ama zaten bu araclar aile araci yol araci dünya turu yapanlar icin türk milleti kendi oldugu yeri gezip goremiyor tütkiye gezecek avrupa gezecek
Avrupada çok tutuluyor ama ülkemizde ne hikmetse hiç seven görmedim. Baktığın zaman porshe gibi bir spor araba üreticisi bile sw üretmiş hakeza audinin rs6 ları var. Sw çok kullanışlı olmasına rağmen gereksiz bi sedan sevdası var ülkemizde.
Bende anlamıyorum yurtdışından gelen çoğu araçlar audi mercedes hep sw ama türkiyede turulmuyor ben 2. Sw aracımı kullanıyorum çok güzel bagajı geniş sanırım park yeri sorunundan kaynaklı almıyorlar