1 hafta önce arabamı sattım ancak alan kişi geri vermek istiyor, araçta masraf çıktığı için ekspertiz raporunda motor ve kaporta ile ilgili her şey açıkça yazıyor
4 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 1 hafta önce arabamı sattım ancak alan kişi geri vermek istiyor, araçta masraf çıktığı için ekspertiz raporunda motor ve kaporta ile ilgili her şey açıkça yazıyor
Araçta sonradan masraf çıkması, alıcının “1 hafta oldu, geri veriyorum” diyerek tek taraflı olarak aracı iade edebileceği anlamına gelmez kardeşim. Hukuki açıdan bakarsan, masrafın ne olduğuna ve satış sırasında mevcut olup olmadığı önem arz ediyor burada. Eğer ekspertiz raporunda araç ile ilgili sorunlar açıkça belirtilmişse ve alıcı bunu görerek aracı almışsa, açıkça ortaya konmuş kusurlar açısından sen sorumlu tutulmazsın. Bilerek alınan ayıp malda, alıcı hukuken gizli haklarını kullanamaz. Ama ekspertiz raporunda gözükmeyen bir durumsa, alıcı bu sefer hakkını kullanabilir ya da zararının karşılanmasını isteyebilir.
Eğer arıza gerçekten ekspertizde görünemeyecek kadar gizliyse, bu durumda ekspertizin de sorumluluğu ortadan kalkıyor. O yüzden gerçekten sağlam güvenilir bir ekspertize götüreceksiniz. Arıza senin zamanında mı olmuş, yoksa sen sattıktan sonra mı olmuş, ya da görüldüğü halde senin ekspertiz raporunda yazılmamış mı.. Sonuca göre geri alırsın.. veya almazsın.. veya ekspertize hak kaybı davası açarsın...
Alıcı ekspertiz raporunu görüp onaylayarak aracı aldıysa hukuken ve vicdanen kafan rahat olsun. Gizli bir kusur saklamadıysan ve raporda her şey açıksa sırf sonradan çıkan masraflar yüzünden aracı keyfi olarak iade edemez. Noter satışı bittiği an sorumluluk ona geçer. Hiç canını sıkma derim. Sen satışı yaparken ekspertiz raporunun bir nüshasını kendine almış mıydın? 🏎️🛠️
Cevap
4Cevap
gizli bi ayıbı yoksa söylenenin aksine bir şey çıkmaz
edebilir eger expertize gitmediyseniz
Resmen aldıysa iade edemez
Arabayı alım satımda her şeyi konuşmadınız mı
Evett