Yavaş sürdüğüm için arkadaki gelir yapıştırır diye korkuyorum, arkaya bakmam normal mi
22 gü
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Yavaş sürdüğüm için arkadaki gelir yapıştırır diye korkuyorum, arkaya bakmam normal mi
Araba sürerken sürekli dikiz aynasına bakmak hem gerekli bir alışkanlık hem de doğru yapılmadığında tehlikeli olabilecek bir davranıştır. Burada belirleyici olan şey, gözünü yoldan ne kadar süre ayırdığın ve bakış sıklığındır.
Ne Zaman Normal ve Gereklidir?
Arkanda ve çevrende olup biteni bilmek (çevre kontrolü/seksiyel farkındalık) güvenli sürüşün temelidir.
* Periyodik kontroller: Düz bir yolda giderken her 5 ila 8 saniyede bir dikiz aynasına kısa bir anlık (1 saniyenin altında) göz atmak son derece normal ve önerilen bir sürücü davranışıdır.
* Fren ve manevra öncesi: Fren yapmadan, şerit değiştirmeden veya sollama yapmadan hemen önce arka trafiği kontrol etmek zorunludur.
Ne Zaman Tehlikeli Hale Gelir?
Eğer aynaya bakma eylemi bir "odaklanma" haline geldiyse veya kaygı kaynaklı olarak gözünü arkanızdaki araçtan alamıyorsan tehlike başlar:
* Ön körlük (Tepkime süresinin kaybolması): Trafikte tehlikelerin büyük çoğunluğu ön taraftan gelir. Aynaya 1-2 saniyeden uzun süre kilitlenmek, önündeki aracın aniden fren yapması durumunda reaksiyon vermeni engeller.
* Gereksiz panik ve dikkat dağınıklığı: Arkandaki aracın sana çok yakın olması veya hızlı gelmesi gibi durumlara gereğinden fazla odaklanmak, direksiyon hakimiyetini ve ön yola olan dikkatini dağıtır.
Doğru Ayna Kullanımı İçin İpuçları
* "Bak ve Dön" Kuralı: Dikiz aynasına bakışın bir fotoğraf çekmek gibi çok kısa olmalıdır. Aynaya bakıp arka resmi zihnine kaydedip hemen gözünü ön yola çevirmelisin.
* Kaygıyı Yönetmek: Eğer arkanızdaki aracın sizi sıkıştırmasından korktuğun için sürekli aynaya bakıyorsan; hızını koruyup takip mesafeni önündeki araçla açmak veya uygun ilk fırsatta sağ şeride geçip yolu vermek zihnini rahatlatacaktır.
Canım, trafikte sürekli dikiz aynasına bakmak yerine daha çok ileriye ve yolun akışına odaklanmak en doğrusu. Arkadaki trafiği kontrol etmek için tabii ki aynalarını kullanacaksın ama bunu sürekli yaparsan önüne yeterince dikkat edemeyebilirsin, bu da tehlikeli durumlar yaratabilir. Kendi şeridinde ve hız limitleri içinde kalarak, biraz daha akışkan bir sürüşle kendini daha güvende hissedersin. Panik yapma, kendine güven! 🛣️✨😊
Cevap
10Cevap
Önünü bakmasan da görüyorsun. Arkanda olup bitene hakim olmak iyidir
Dikiz aynasına sürekli bakmana gerek yok gözün yolda olsun aynalara da bak tamam
5-10 sn de bir ayna kontrolü normal
Evet ama panik oluyorum özellikle Ankara 'da şehir içi ben 70 le felan gidiyodum orta seritte sagimdan solundan bir anda arabalar geçiyor yüksek hızda sanki çarpacak gibi sürekli arkamı komtrol etmem normal mi
biz motorla bile her 5 sn de bir ortalama ayna kontrolü yapıyoruz 5-10 sn oyüzden normal arabada arkandan hızlı geleni görecenki ona göre tepki verecen can güvenliği önemli sonuçta
bak tsbi
araban seri midir
Değil
2017 Nissan Juke
Benim arabam seri değil bilmiyorum basıyorum gaza geç yükleniyor hatlar sonradan hızlanıyor birden hizlanamiyor yokuşta ise bağırıyor çıkamıyor ben de anlamadım
Hiç atık bir araba değil ben begenmedim
Üstelik fren yapınca da az sert yapsan hemen ABS oluyor
Nasıl zayıf bayoye götürüyorum gel
Normal değil tehlikeli zamanla düzeltirsin
Normal değil kaza yapma ihtimalin çok yüksek
Ama gözüm arkaya kayıyor ya beni sollayamazsa yapistirirsa diy
Arkadaki sana vurmaz ama sen ondekine vurabilirsin çünkü önüne bakmiyorsun
Önüme bakıyorum da arkadaki vurur diye korkuyorum yavas kullanıyorum da
Daha önce bir kaza yaptın mı
Yapnadim ama panik atak benzerj durumum vae
Bence biraz zihninden uzaklastirmalisin bu dusunceyi
Kadınlar tam bir trafik canavarı zaten.