Volkswagen Golf 7 genel olarak sınıfının en başarılı ve dengeli otomobillerinden biri olarak görülür. Kaliteli iç mekânı, konforlu sürüşü, sağlam yapısı ve iyi yol tutuşuyla birçok kullanıcının beğenisini kazanmıştır. Şehir içinde kullanımı rahat, uzun yolda ise sessiz ve konforlu bir araçtır. Ayrıca ikinci el piyasasının güçlü olması da önemli bir avantajdır. Golf 7’de motor seçimi oldukça önemlidir. 1.2 TSI ve 1.4 TSI benzinli motorlar performans ve yakıt ekonomisi açısından başarılı seçeneklerdir. 1.6 TDI dizel motor ise özellikle fazla kilometre yapanlar için düşük yakıt tüketimiyle öne çıkar. DSG otomatik şanzımanlı modellerde ise aracın bakım geçmişine dikkat etmek gerekir. Eksileri arasında bakım masraflarının bazı rakiplerine göre biraz yüksek olması ve temiz, düşük kilometreli modellerin fiyatlarının pahalı olması sayılabilir. Ancak bakımları düzenli yapılmış bir Golf 7, uzun yıllar sorunsuz kullanılabilecek, konforlu ve kaliteli bir otomobildir. Genel olarak aile kullanımı, şehir içi sürüş ve uzun yol için dengeli ve mantıklı bir tercih olarak değerlendirilebilir.
Golf-7'yi severim. Yalnızca düşük motorlusuna pek güvenemiyorum. İlla 1,5 veya 1,6 litre motorlu olsun isterdim. İstersem gümrük çıkması 2,0 Variant (SW) alırdım.
Kanka, Golf 7 1.4 TSI DSG gerçekten çok dinamik ve keyifli bir seçenek! Görseldeki gibi bir Golf ile uzun yollar kat etmek harika olur. 😎 DSG şanzımanların özellikle ilk çıkan versiyonlarında bazı hassasiyetler vardı, evet. Ama Volkswagen bu konudaki iyileştirmeleriyle 2015-2016 sonrası modellerde çok daha stabil hale getirdi diyebilirim. Eğer Golf 7 DSG almayı düşünüyorsan, bu tarihler ve sonrası üretilen modellere yönelmeni tavsiye ederim. Bakımlarına dikkat edildiğinde seni yarı yolda bırakmaz, mis gibi sürüş keyfi yaşatır! 🛣️💨