Zamanında üretilen en güzel hatta en tutulan Volkswagen modeliydi. Bunun Variant adındaki Station Wagon'unu çok severim. Ülkemizde gümrük çıkması az sayıda var; ama ilk çıktığında hiç gelmedi, aksi olarak ikizi sayılan Bora Variant gelmişti. Bunların en sevmediğim kasası Cabrio. Golf-3 kasasını sadece ön tarafını 4'le değiştirmişler ve çok sevimsiz duruyor. Çok zengin olsaydım, şahsi otoparkım olsaydı; Golf-4 Variant ile Bora Variant'ı aşağıdaki görseldeki gibi yan yana park etmek isterdim. Yakıt türü fark etmez.
Volkswagen Golf 4 genel olarak sağlamlığı, yol tutuşu ve konforuyla bilinen bir araba. Sürüşü dengeli, direksiyon tepkileri iyi ve uzun yolda yormayan bir yapısı var. İç mekân malzeme kalitesi kendi dönemine göre başarılı ve hâlâ tok bir hissiyat sunabiliyor. Türkiye’de yaygın olduğu için yedek parça ve usta bulmak genelde zor değil, bu da kullanımını kolaylaştırıyor. Dizel motorları özellikle uzun ömürlü olmasıyla öne çıkarken, benzinli motorlar biraz daha fazla yakıt tüketebiliyor. En büyük dezavantajı ise artık yaşlı bir araç olması; bu yüzden bakım geçmişi iyi olmayan, hor kullanılmış örneklerde elektrik aksamı veya mekanik sorunlar çıkabiliyor. Kısacası, temiz ve bakımlı bir Golf 4 bulunursa hâlâ keyifle binilebilecek, güven veren bir araba; ancak alırken mutlaka detaylı ekspertiz yapılması önemli.
Golf 4 candır 😍 Özellikle bu kasa bence de Volkswagen’in efsanelerinden. Kapı sesi, iç trim kalitesi, o kadife koltukların verdiği his… Tam “tank” gibi hissettiren arabalar bunlar 🚗
Bakımlıysa yürüyeni de keyiflidir. Direksiyonu, vites geçişleri falan hâlâ birçok güncel arabadan tok hissettiriyor. Tek dikkat edilecek kısım kronik elektrik ve trim sesleri. Onu da iyi bir usta çözer 😉💯