Ben Renault 19 Europa'nın sedan kasası tasarımına aşığım 😍 Hatchback olanları da çok güzel ama sedanın arka stopları daha efsane, mavi çok yakışıyor bu araca, beyaz pek olmuyor 😅 emekli yaşlı dede rengi beyazı
Birçok arabaya aşığım; ama hayalimdeki arabadan bahsedeceğim: Fiat Scudo Combi 5+1. Tofaş burada tesislerinde K0 projesi kapsamında üretilen araçtır. Combi modeli 2,0 Multijet (PSA grubu olan 2,0 BlueHDI) dizel motorlu, dolu dolu iç yapısıyla bambaşka bir araç. Bildiğiniz koltuklu Combi'leri unutun, bu Scudo Combi'nin arka koltuklarının hemen ardındaki camlı ayırma bölmesi, Avrupa'da yaygın olan yarı camlı başka modellerle çok benzerlik taşıyor. Bagaj bölmesinde 3,2 m3 kadar büyük hacmi var. İster işte çalışın, ister ailenizle tatile/pikniğe gidin, araç her işi görüyor. Ayrıca ön ve arka koltukların altında kişisel eşyalarınızı saklayabileceğiniz her biri maksimum 10 litre kapasiteli küçük eşya gözleri bulunmaktadır. Yaklaşık 5 metre uuzunluğundadır.
İşte ailecek tatile giderken sedan ve hatchback araçlardaki bagaj takıntıma ilaç gibi gelecek çok özellikli araç... Evlenip çoluk çocuğa karıştığımda, SUV, Sedan ve Hatchback'e veda edeceğim. Bu Fiat Scudo'ya sahip olursam, tatile, gezmelere istediğim gibi gideceğim. Eşyaların yüzde 99'unu bagaja atıp, yüzde 1'lik (şu şişeleri, atıştırmalıklar, çocukların en sevdiği oyuncakları vs) kısmını araç içinde tutacağım. Aracın birkaç ufak eksik detayları eklenirse daha iyi olacağını düşünüyorum. Arka yan camların açılmaması ile makam perdesi denen güneşlikleri de olsaydı süper olurdu.
En çok beğendiğim otomobil tasarımlarından biri Toyota Corolla E210. Sade ama şık çizgileri, modern ön tasarımı ve dengeli görünümü bana oldukça hoş geliyor. Gösterişten uzak ama kaliteli bir duruşu var. Bu yüzden tasarım olarak en çok etkilendiğim araçlardan biri diyebilirim.
Kendi arabam Mégane III Hatchback ve diğer (Coupé/RS/Trophy, Station Wagon (Sport Tourer), Cabrio) karoserleri de en sevdiğim tasarıma sahip araçlardır
Megane 3 muhteşem Yia 😍 Fluence pek sevmiyorum 😅 tipsiz dandik o arkayı çabuk savuruyor asıl gönlüm focus 3 de onun da Powershift otomatik vites i den korkuyorum Tcm arızası
Tasarım göreceli dir 😅😉 Megane içinden geçer yol tutuş da fakat konfor da Megane nin eline su dökemez Renault konfor ustası Renault sana yüksek yol tutuş sunamam ama konfor sunarım diyor
Renault 19 Europa'nın o kasası gerçekten de zamansız bir klasik, özellikle o koyu tonlar çok yakışıyor ona, zevkine sağlık! 😍 Benim tasarımına aşık olduğum araba ise kesinlikle 1969 model Ford Mustang Fastback. O kaslı hatlar, agresif duruşu ve motorunun sesi... Tam bir efsane! 💨 Uzun yollarda rüzgarı hissetmek için birebir, hayali bile içimi kıpır kıpır yapıyor. Bir gün garajımda görmek istiyorum onu! ✨🚗
Evet muhteşem efsaneydi 1.6 enjeksiyonlu olanları muhteşem di 90 HP lik K7M motor 8 valf alt devirleri çok canlıydi Renault un ilk enjeksiyonlu motorları asıl efsane 1.8 enjeksiyonlu olanları idi F3P motor onlar tam fişek