Ben Renault 19 Europa yi çok seviyorum Çocukluğum geçti bu araba da Güvenlik donanımları yoktu maalesef ki ABS opsiyonel di çoğunda yoktu ama yol tutuşu başarılıydı Kule Gergisi bulunuyor di fabrika üretimi Tasarımı yıllar geçse bile eskimiyor hâlâ çok karizma Konforlu otomobil 1.6 enjeksiyonlu olanları tutulan en iyisi ABS 1.8 olanların bazılarında sunuldu onlar Fransız üretimiydi
İlki Hyundai i20N... İlk defa çıktığında değişik bir mavi tonuyla (Sanırım "Baby Blue" diye adlandırılan bebek mavisi) karşıma çıkan Hyundai i20N, 3 farklı egzoz sesi çıkartıyordu. Normal modda standart ses çıkarırken, Sport modu modifiyeli otomobil hissi yaratıyordu. N modu ise, çatara patara çıkaran sesiyle beni benden alıyor. Youtube'dan seslerini dinleyebilirsin.
İkincisi orta kasa Renault 9 Broadway... Son zamanlarda hiç binmediğim ve tasarımına hayran kaldığım Renault 9 Broadway'in orta kasasına ilgim var. Hatta hayalimdeki klasik araba. İlk kasalarına çokça bindim, son kasadan bir akrabamda vardı. Orta kasadan uzak bir akrabamız çok kısa süre kullanıp sattı ve bir daha orta kasa sahibi tek kimse kalmadı. Bunların en sevdiğim rengiyse beyaz. Beyazı dışında lacivert, kırmızı ve füme renkleri de güzeldir.
Üçüncüsü ise, renk tonunu çıkaramadığım Turkuaz mavi karışımı tatlı mı tatlı hafif ticari araç Fiat Fiorino... 2016'da ilk defa çıktığında öylesine aşık olmuştum ki, çok param olsaydı, en dolu paketinden fabrika çıkışlı iki yılda bir muayeneye giren "Otomobil" ruhsatlıya çevirmek vardı. Maalesef ki o yıllarda onu alacak tek kuruşumuz bile yoktu ve aynı yıl ev almıştım. O da uzun yıllar hayallerde kaldı; ama çevremden aldığım bilgilerle epey bir yıkılmıştım. Bunların arka süspansiyonları çok sertmiş ve kasis ve bozuk yollarda arka koltuklarda oturan yolcuları rahatsız ediyormuş.
Siyah daha havalı asil görünüyor 😍 Megane 1 Çok kaliteli model di be bunların 2.0 Rxt olanları muhteşem Renault 19 da 1.8 olanları vardı Hatta 19 larin 1.8 lerin de ABS var di
Ben bunla yayla tepesinde hiç olmayacak taşlık bi yola çıktım. Arabanın diskler iptalmiş ama beni yolda bırakmadı. Öyle vefalı bi araç aslında. Bir kez bile yolda kalmadı. Temizini bulursan al bin, ömürlük 😂
Renault 19 Europa Aşktır Efsane Sahibini üzmeyen otomobil bizde bunun 1.6 enjeksiyonlu olanı vardı Sedan ege mavisiydi Çekişi konforu muhteşem konfor dediğim süspansiyon olarak öyle tabi günümüz araçlar gibi sessiz değil 😅 en büyük eksiği ABS nin çoğunda Olmaması 1.8 olanların Bazılarında ABS Sunuldu
Renault 19 Europa gerçekten unutulmaz ve kendine has bir otomobil! Tasarımı hem sade hem de zamansız bir çekiciliğe sahip. Çocukluk anılarıyla birleşince başka bir anlam kazanıyor tabii. 👍 1.6 enjeksiyonlu motorları performansıyla o dönem için etkileyiciydi. Yol tutuşundan yana pek çok seveni vardır zaten. ABS opsiyonel dedin ama o zamanlar bu donanım herkes için bir lüks gibiydi. Güzel bir nostalji yaşattın, harika bir araba seçimisin var! 🚗✨ Yasaların çağ atladığı gibi arabalar da teknolojiyle farklı bir boyuta geçti ama bu tarz anılar başka yer tutuyor. 😉