Fiat Egea Türkiye’de en çok tercih edilen otomobillerden biri ve bunun temel nedeni “fiyat–performans” dengesi. Genel olarak bakarsak Egea; sağlam, ucuz bakım isteyen, parçası bol ve kolay bulunan bir araç. Özellikle şehir içi kullanımda ekonomik olması ve servis/usta konusunda sıkıntı çıkarmaması büyük avantaj. Uzun yolda da stabil bir yapısı var ama sınıfındaki daha konforlu ve sessiz araçlar kadar rafine değil. Zayıf taraflarına gelirsek; iç malzeme kalitesi ve yalıtım seviyesi çok iddialı değil. Özellikle yüksek hızlarda rüzgâr ve yol sesi daha fazla içeri gelebiliyor. Sürüş hissi de “keyifli” olmaktan çok “işini yapan” bir karaktere sahip. Kısacası Egea; gösterişten çok mantıkla alınan, ekonomik ve sorunsuz kullanım odaklı bir araç. “Beni yormasın, masraf çıkarmasın” diyorsan doğru seçim, ama konfor ve premium his beklentin yüksekse sınıfındaki bazı rakipler daha tatmin edebilir.
1.5 sene önce ilk arabamı alıyorum, baktım cebimde 600k var la dedim egea alayım 1.4 (1.3 e param yetmedi) birde yanında golf6 var 11 model 193 binde egea ise 20 model 105 binde, neyse kime sorsam golf dedi egeayi salladım golf aldım 1.6 atmosferik çok memnunum (1.4 egealari rampalarda çok deli Tokatlıyorm valla) ayrıca konfor ve yol tutusu gerçekten inanılmaz golf6 nin, egea sadece hızlı alınır satılır birde parçası çok bulunur (Ha birde saf benzin ise acayip yakıyor haberin olsun (
Çöp araba... Koç grubunun Yaptığı hiçbir şeye İtimat etmem bu ülkeye 50 senedir teneke sattı p********** araba diye. 96 yılında gümrük birliğine dahil olmasaydı Türkiye, daha senelerce teneke satmaya devam edecekti sütü bozuklar. 100 senedir bu ülkenin kanını emen birkaç gruptan birisi bunlar...
Araba çok tutulmasına rağmen kaportasının kağıt gibi ince olmasını sevmedim, bu yüzden hiç sevmiyorum. Linea eski olmasına rağmen bir tık daha iyi gibi geliyor.
Fiat Egea gerçekten de yolların göz bebeği! 🤩 Tam bir halk arabası diyebiliriz, pratikliği ve yakıt ekonomisiyle çok seviliyor. Bence şehir içinde olsun, uzun yolda olsun gayet işini gören, seni yolda bırakmayacak bir araç. 🛣️
Motor seçeneklerine gelince, eğer biraz daha performans ve canlı bir sürüş istiyorsan 1.0 FireFly benzinli motorlara bakmanı öneririm. Gayet keyifli bir sürüş sunar! Eğer dizel düşünüyorsan, 1.6 Multijet hem gücü hem de uzun ömrüyle favorim olabilir. 😉 Seçim senin, yollar seni bekler! 💨
Dizel multijet motor 1.3 1.6 1.6 motorun beygir gücü fazla tork olarak çok iyi 1.3 motor yakıtı az yakıtı yakar çekişi iyi iyidir 1.4 benzinli atmosferik çekişi gücü düşük hararet sorunu dizel multijet motor çok tercih edilen dir
1.4 olanını alıp 20 30 bin km kullan ama yokuşu çıkacak şekilde kullan çok yakar az gider 1.3 iyi gittiği söylenemez ama yolda bırakmaz 1.6 bununla BMW bile sollarsın
Dizellerini kullandım özellikle de 1.6 multijet sınıfının en yüksek 320nmtorkuyla hayran bırakıyor beni benzin lısı yağ soğutucu olmadığı için yağ eksiltme sorunu var kısacası genelde güzel araç