Arızalı araç park halinde, aküsü bitik, lastiklerini değiştireceğim. Lastikçi değiştirebilir mi araç hiç çalışmadan
8 gü
Cevap
14Cevap
değişir çalışmasına gerek yok ama yine uzun süre olduğu yerde bekleyecekse gereksiz masraf olur değiştirmek
çağırdığımda yeni lastiği takmadan önce veya sonra araca girip direksiyondan kontrol etmez yani direkt değiştirir hiç araca girmeden
araç kitli olsun isterse anahtarı olmasın aracı kaldıracak kriko ve jantları sökmek için bijon anahtaeı yeterli genelde aracı kriko ile kaldırmadan önce jant vidalarını gevşetirsiniz sonda kaldırıp lastiği çıkarabilirsiniz fakat 4 lastik var aracın 4 tekeri haava da kalacak şekilde altına taşta koyabilirsiniz başka araçla lastikçiye gidip değiştirdip getirip takarsınız ya da mobil lastik araçları oluyor bazı lastikçilerde onla gelip değiştirirler
direksiyondan kontrol etmesi o aşamada bir şey değiştirmez yamukluk vs varsa lastikçilerde cihaz var ordan ölçüm yaparlar
bijon anahtarı şifreliyse mobil latikçi yapabilir mi onu çünkü önce lastik sonra aküyü değiştirmek istiyorum bayadır yatıyo araç şimdi aradığımda da telefonda lastikçiyi bekletmek istemiyorum o yüzden sormak istedim önceden bilgim olsun diye.
özel bir araç değilse jant vidaları klasiktir bijon anahtarı ile rahat açarsınız
çok sordum arka arkaya ama benzinli araç yakıtı da en son 10 ay önce almıştık yarım depo falan vardı o sorun olur mu
o benzin artık bayatlamıştır çabuk uçucu olduğu için etkisini yitirir bir kısmı tahliyeden buharlaşır onu boşaltıp/ en kötü yarısını yenisini doldurmanız daha sağlıklı olur
yarım depo varsa bidonla 10-15 lt kadar ekleyebilirsiniz ama önce en yakın emniyetten izin kağıdı almanız lazım bidonla alış için
bu yakıtla akü değişirken de çalışmama ihtimali de var o zaman çalışması zor olur ya da hiç aslında aküyü değiştirir değiltirmez 5 dakika kadar sürüp benzinliğe gider yenilerim diye düşünmüştüm
çalışmama ihtimali haricinde yakıt kötü olduğundan motora daha zarar verebilir uzun süre yattığı için içindeki yağda etkisi yitirmiş olabilir onuda değiştirmen gerekecek motora zarar vermemesi için
bunun için arayabileceğim bi yer var mı tek başıma yapamam eklemeyi bi de izin de gerekiyosa
çevrenizde arabası olup sanayiye götürenlere sorun onların illakli tanıdığı vardır yardımcı olacak
Teşekkür ederim
Eger aracin durdugu yer uygunsa yani yuksek bir kaldırıma sifir yanasmadıysa olur. Bide el freninin mutlaka cekili olmasi lazim
el freni çekili kaldırıma sıfıra yakın park halinde kaskosu yok aracın benzinli internetten bulduğum bi yol yardım çekici firması var akü takviye adrese teslim yakıt ve lastik değişimi hizmeti var. Ama çekici olarak geçiyo ismi firmanın. arasam aracı çekmeden gelip hepsini yapar mı arasam yakıtta eklenmesi gerekiyo çünkü araca. çekici arabayı herhangi bi yere çekmeden yapar mı yoksa direkt bi servise çektirmem daha mı uygun olur? tek tek yaptırmam daha maliyetli olucak gibi
Cekici firmalarini arama bence. Onlarda taksici gibi iyi niyetlisi pek yoktur. Normal. akuculer de servis yapar cogu. Sanayiden bi ustayla da anlasabilirsin baska ariza icin. Ve ayrica lastikciler de servis yapar onu da lastikciyle konusmalisin. Benzin isinkolay merka etme. Siseyle doldurursun ya da lastikciden rica edersin o getirip doldurur
Evet sağı solu serbestse değişir. Ama sana pahalıya patlar
Değişir
pek bilgim yok ama lastiği değişirdikten aracı çalıştırıp kontrol etmesi gerekmez mi direksiyondan sağ sol çevirip
Zaten patlak lastik inmiş olur havası az olsa bile az çok çöker çalışmasının bi önemi yok
lastikçiyi aradığımda lastik numarasını falanda söylemem gerekir mi
Araç marka modelini söyle direk bilirler onlar zaten ama sen yine de söyle
teşekkür ederim
Rica ederim ne demek iyi gecelerin olsun
Değiştirir ama git gel masrafı sana itekler
Evet yapılır ama Araban ney
Elbette yapılır
Değiştirir.
Aracın çalışmasına gerek yok
Sen de yaparsın onu
Degişir
Evet
Evet anlarım bu işlerden
Yok maalesef
Yapılır
Evet elbette
Yqpilir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Tabii ki yapılır canım, hiç merak etme! 🤘 Lastik değişimi için arabanın çalışmasına veya aküsünün dolu olmasına gerek yok ki. Park halindeki arabanın lastiklerini lastikçi rahatlıkla değiştirebilir, hiç gözün arkada kalmasın. Önemli olan arabanın güvenli bir şekilde sabitlenmesi. Mis gibi yenilenir lastiklerin! 😉🚗💨