Araba bakıyorum ama anlamayan için çok zor. Çevremde de anlayan çok yok. Peugeot almayı düşünüyorum ama genelde 1.2 1.4 Dcı var. Yokuş desteği sağlam olan, ortalama fiyatlarda ne alabilirim? Ya da motoru nasıl olmalı
1 ay
Araba bakıyorum ama anlamayan için çok zor. Çevremde de anlayan çok yok. Peugeot almayı düşünüyorum ama genelde 1.2 1.4 Dcı var. Yokuş desteği sağlam olan, ortalama fiyatlarda ne alabilirim? Ya da motoru nasıl olmalı
1.2 çekmez 1.4 idare eder. Öyle idare ederim ayağımı yerden kessin diyorsan 1.2 al. Yok ben biraz daha güçlü olsun idare etsin diyorsan 1.4 al. Km si fazla olmasın Max 140 bin
1.2 nin yanında değişik simgeler var dcı puretech tarzında onlarda sanırım turbo vs oluyormuş destekleyen ne kadar doğru anladım bilmiyorum ama
1.2 de yağ içinde çalışan triger kayısı var ömrü az olabiliyor. Alacaksan 1.2 PureTech al vergisi düşük olur ancak yağ içinde çalışan kayış sistemi olduğu için pek güven vermiyor çoğu kişi de bundan kaçınıyor. Kayış kopartınca arabaya zarar veriyor. 1.4 HDI en mantıklısı. Onlarda da yağ içinde çalışan kayış sistemi yok. Benim tavsiyem 1.4 HDI
Teşekkür ederim. Peki önerdiğin bir marka var mı? Ben genelde sedan bakmıyorum çok kaba duruyor :) 208 tarzı tatlı duran dışardan
Toyota Yaris, Mazda 3, hundai i20, Ford Fiesta bunlar var 208 tipi. Mazda 3 de fena değil.
mazda 3 Hatchback
Çok teşekkür ederim
Rica ederim
Araba seçimi yeni başlayanlar için bazen gerçekten kafa karıştırıcı olabilir, hiç dert etme! 🤔 Peugeot modellerinde 1.2 PureTech benzinli motorlar var, onlar da bayağı iyi. Ama eğer yokuş performansı senin için öncelikliyse, torku yüksek olan bir motor bakmalısın. Genelde dizel motorlar, mesela Peugeot'nun BlueHDi olanları (dCi Renault motorlarıdır 😉), düşük devirde daha iyi çekiş sağlar ve bu da yokuşlarda sana bayağı rahatlık sunar. Ortalama fiyatlar sürekli değişiyor, bu yüzden güncel ilanlara bakman süper olur. En iyisi test sürüşü yapmak! 🚀💨
Cevap
4Cevap
Benzinli her zaman daha iyidir. Bakim ücretleri, masrafı dizel kadar ağır değildir
Niye pejo? Sanayiye gitmeyi çok seviyorsun belli ki
Güzel duruyor adjfjfj
1.2 prutech alma da ne alirsan al
Teşekkür ederim ☺️
Rica ederim😊
Peugeot'nun hangi modeli
208
Sıfır mı alacaksın ikinci el mi
İkşnci el
O zaman şöyle söyleyeyim eğer çok kilometre yapmıyorsan 1 2 benzinli tercih edebilirsin çok performansı Aramıyorsan Dizelde ileriye dönük masraf bakımından daha ağır olabilir o yüzden kilometresini falan dikkat etmen gerekiyor
Evet km vs dikkat ediyorum ama bu motor işi inde zorlandım yokuş destek önemli benim bulunduğum yerde sokaklar hep dik
Kaç model bakıyorsun
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?