Kısaca özet geçer misiniz, neye dikkat etmeliyim, ne yapmalıyım, neyi yapsam daha iyi sürüş sergilerim
2 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Debriyajın bir kavrama noktası var. O noktaya geldiğinde motordaki güç tekerlere iletilmeye başlar ve araba hareket etmeye başlar.
Debriyaja ve frene tamamen bas. Ayağını debriyajdan yavaş yavaş çek. Ama gerçekten yavaşça. Bir noktoda motorun sesi değişecek ve araba hafif titremeye başlayacak. Bu nokta kavrama noktası oluyor. Gaz vermeden debriyajı biraz daha serbest bırakırsan araba stop eder.
O yüzden önce üstteki adımlarla kavrama noktasını bulmalısın. O noktayı bulunca bir miktar gaz vermelisin ayağını frenden çekip. Deviri 1500 devir civarına getirdiğinde ayağını yavaş yavaş debriyajdan çekmeye devam edebilirsin, araç hareket edecektir stop etmeden.
Önemli olan araba dururken debriyajı kavrama noktasından daha yukarıya çıkarmamak.
Motorun sesini, aracın tepkisini öğrenmen lazım. Sonrasında sol ayağın zaten otomatike bağlıyor. Acemilik aşamasında ilk başta şunu dene. Ayağını yavaşça debriyajdan çek, amaç tamamen çekmek değil dediğim aracın tepkisini ve motorun sesini öğrenmek. Yavaşça çek, hangi aşamada motorun sesi değişiyor (kalkmaya hazırlanıyor) hangi aşamada direksiyonda titreme başlıyor. Bu işte kavrama noktası, zaten çok az daha ayağını kaldırırsan araç kendi kendine gitmeye başlar. Normal zamanda da bu esnada işte biraz gaz vermen gerekiyor ve normal kalkışı yapıyorsun. Acemiliğini en rahat bunu deneyimleyerek atarsın.
Yorumlardakilerin dedikleri gibi depreyaji bırakınca bir noktada araba titremeye başlıyor tabi bunu ilk başlarda hisedemeyebilirsin bu normal ya da o noktada sabit tutamaya bilirsin ayağını tanıdıklarının ya da ailenin arabaları varsa kapalı biyerde pratik yaparsan çok faydası olur
Debriyajı yavaşça bırakıp araba titremeye başladığında ayağını o noktada sabit tutmalısın ve hafifçe gaz vermelisin. stop etmenin temel sebebi ayağını kavrama noktasını hissetmeden aniden çekmektir. Titreme anını yakaladığında sabırlı davranıp gazla desteklersen aracın sarsıntısız bir şekilde hareket ettiğini göreceksin. Sakin kalıp her denemede o noktayı daha iyi tanımaya odaklanarak bu sorunu aşabilirsin derim.
Direksiyon derslerinde debriyajı kavrayamamak çok normal bir durum, hiç moralini bozma! Önemli olan debriyajı çok yavaşça bırakırken aynı anda gaza nazikçe dokunmak. Arabanın hafifçe titrediğini veya motor sesinin değiştiğini hissettiğin an o sihirli kavrama noktasıdır. Orada bir saniye kadar sabit tutup sonra gaza devam ederek debriyajı tamamen bırakabilirsin. Bol pratikle bu işi rahatça çözersin, yola çıkmak için sabırsızlanacaksın! 🚗💨🚦
Cevap
10Cevap
Debriyaji yarima getirene kadar cek araba titremeya baslayacak o zaman gaza dokunmaya basla ne hizli ne yavas ortaasi araba istop etmesin ama bu böyle anlatilacak gibi degil bunu yapa yapa alisacaksin ve ben de bu konuda muzdaribbim yapamiyorum alisamadimm o yuzden de suremiyorum ama zaten sevmiyorum otomatik ola
Abicim bak gaz dursun onu kesme kavrama noktasını yavaşça bulursun. O noktada araba yürümeye başlar. gaz vermezsen stop eder
Virajda sıkıntı ve vites değiştirirken ayağımı pat diye deb.. kaldırıyorum
Bildiğimi uygulamati unutuyorum
Debriyajı Yavaş yavaş kendine çektiğinde araba zaten titremeye başlıyor o titreme anında yavaş yavaş gaz verip debriyajdan ayağını çekeceksin buuu
Debriyaji yarim yap arac titreyince çekip gaza bas bu kadar
Boş alan bul yanına birini al akşama kadar dene.
Debriyaja tam bas gaz ver sonra gazi birazdaha ver debriyaji hafifce birazcik cdk tam cekme gaz ayni seviyede olsun araba biraz yuruyunce debriyaji birak hızını al 2 ye tak devam et
Gaz ver gaza acımaa sonra sürdükçe otomatiklesiyo
hiç uğraşma otomatğe geç hemen
Aman aman zor değil ki manuel
Sadece pratik lazım
gerek yok tomatik varken.. her yönden rahat
Orası öyle ama manuel daha iyi her ikisini kullanmak varken nie oto alayım
yavaş kaldır gazı yüksek ver
Yarim debriyaj yapmalisin
Daya direksiyona kadar kendini
Motor sesinede odaklan ama yârım debriyaj önemli
Debriyajı kavramaya
Birkaç sn sürüyor ama ben onu tam anlayamadim