Benim görüşüm başarılı fakat abartılacak kadar değil Togg'dan daha iyi modeller var Audi Mercedes gibi onlar kral elbette zamanla Togg da gelişecektir inanıyorum şuanlık pek beğenmiyorum
Togg genel olarak bakınca Türkiye için önemli bir adım, ama “mükemmel” ya da “kötü” diye kestirip atmak yerine dengeli değerlendirmek daha doğru olur. Tasarım ve teknoloji tarafında özellikle Togg T10X oldukça modern görünüyor. İç mekânda geniş ekranlar, yazılım odaklı bir yaklaşım ve elektrikli araçlara özgü sessiz sürüş gibi artılar var. İlk kez elektrikli araç kullanacak biri için deneyim olarak tatmin edici bulunuyor. Performans konusunda günlük kullanım için yeterli; elektrikli olmanın avantajıyla hızlanması akıcı. Menzil ise kullanım tarzına bağlı ama şehir içi için genelde yeterli görülüyor, uzun yolda ise planlama gerektiriyor ki bu aslında çoğu elektrikli araç için geçerli. Eleştirilen tarafları da var. Fiyatı birçok kişi için yüksek bulunuyor. Yazılım ve kullanıcı deneyimi konusunda zaman zaman geliştirilmesi gerektiğini söyleyenler var. Bir de servis ağı ve uzun vadeli dayanıklılık gibi konular henüz yeni olduğu için tam olarak oturmuş değil. Özetle: Togg, Türkiye için önemli ve potansiyeli olan bir girişim. Ama şu an için biraz “gelişmekte olan bir ürün” gibi iyi yönleri var, ama zamanla daha da olgunlaşması bekleniyor.
yani devlet bünyesinde geliştirilen bir aracın daha farklı modelleri segmentleri beklenir audi mercedes vs markalar jip araç farklı farklı bissürü segment araç çıkarıyor Togg koskoca devlet bünyesinde ayrıca çoğu malzemesi yurtdışından ithal ediliyor vergi konusunda da yurtdışına yine çok ucuz türkiyede ise pahalıya satılıyor x bir araçtan %100 ötv alıp üzerine %20 lik ek vergiler alıyosun da bari kendi ürettiğin araçta bunu yapma aracın kendisine gelicek olursak fiyatına göre alınabilir çokta iyi diyemem ama kötü de değil devletten togg a teşvik için kampanyalar filan beklerdim acıkcası
Siyaset yapmadan açık diller söylemem gerekirse... Başarılı bir girişim ama çok fazla eksiği ve geri kalmışlığı var. Togg sedan ile günceller dedim ama yazılım bile hala kötü.
Fikrimce güzel bir araç. Daha bebek bir marka olduğu için eksiklikleri olabilir. Mercedes, audi, tesla vb gibi markalarla kıyas yapmayı emek verenler adına hakaret sayarım. Madem onlar iyi o zaman ital kafa takılıp onları almak hatta ve hatta ülke dışına çıkıp yaşamak daha iyi olur. Ben eksik de olsa çürük de olsa ülkemin yanındayım azıcık yerli markalara destek çıksak taşlarlar mı bizi merak ediyorum...
Bence de Audi Mercedes liginde değil ama ilk nesil için gayet umut verici bir araba 🚗✨
Tasarımı fena değil iç mekân teknolojisi de tatlı ama yazılım stabilitesi şarj ağı ikinci elde değer kaybı gibi konularda daha pişmesi lazım. Yine de yerli bir elektrikli olarak başlangıç iyi sayılır.
Ankette “Başarılı”yı seçerdim ama “efsane” de demem 😄🇹🇷
Pek bilgim yok ama kullananlar aldıklarına pişman oldugunu söylüyorlar sebebi ise sık arıza vermesiymiş
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
1 ay
vallaa kac kisiylede konustuysamm hepsii memnunlarr TOGG'dan.. bana kalsa bende cook istiyorum ama neyazikki bizim buralarda yok :( ama geldigi an mutlaka alacam insallah
mercedes felan cart curt onlar kac yillik araba onlarda bile hatalar var yani kiyaslama yapamazsinizzzz!!!
Ben eksik de olsa çürük de olsa ülkemin yanındayım azıcık yerli markalara destek çıksak taşlarlar mı bizi merak ediyorum...