Geçen sene ehliyet aldım, daha da arabaya oturmadım, çok korkuyorum ama herkes yapıyor.
2 ay
Geçen sene ehliyet aldım, daha da arabaya oturmadım, çok korkuyorum ama herkes yapıyor.
O direksiyona oturmadan o korku aşılmıyor hocam. Ben arabayı aldım, arkadaşım MAraş'a getirdi. Otobüse binerken anahtar sen de dedi ve gitti adam.
Eve götürene kadar aklım cıktı. Ama ne zaman zor durumlarda kaldım ve oradan cıktım, o zaman özgüvenim arttı. 2 sene önce arabayı 89 binde aldım. şu an 150 binde araba.
60 bin km sürdüm. O kadar rahatımki şu an. Sürdükçe daha çok alışıyorsun.
Ehliyetimin 3. ayında şehir dışına çıktım arkadaşlarla tek şöfor olarak.
İlk 6 ayda, Antep, Urfa, Adana, Ankara , İstanbul sürdüm arabayı.
Biraz km yi öptük ama olsun. Tecrübe değer.
Önce bir direksiyon eğitmeniyle boş bir alanda başla. Korkunun büyük kısmı bilinmezlikten. Sadece otur, çalıştır, bir metre git, dur. Her gün beş dakika yap. Kendine “trafik kurallarını biliyorum, acemilik hakkım var” de. Başkasının acele etmesine bakma. En önemlisi, korkuyla yüzleşmek için pes etmemek. İlk birkaç sefer kötü geçer, sonra açılırsın. Sakın üstüne gitme. Küçük adım büyük cesaret. Zaten sen korkuyorsan kaza yapmamak için daha dikkatli olursun, bu iyi bir şey. Yapabilirsin.
Herkes yapıyor çünkü doğuştan cesur oldukları için değil, pratik yaptıkları için 😉 Senin yaşadığın çok normal, panik yapma 💛
Önce müsait, sakin bir alan bul. Yanına güvendiğin sakin birini al. İlk gün sadece aracı tanı, koltuk, ayna, sinyal, fren… Sonraki günlerde kısa mesafeler dene. Zorlamadan ama çok da ara vermeden devam et.
Gerekirse direksiyon dersi al, profesyonelle çalışmak ciddi özgüven veriyor. Sen de gayet yaparsın, merak etme 🚗✨
Cevap
8Cevap
alışırsın zamanla
Korkular özellikle de araba korkusu üzerine gidilerek aşılır o arabaya bin ve sürmeye başla korkacak bir şey yok sakin olmalısın.
valla günümüz trafikte geçiyor ve genel olarak kadınlar çok sıkıntılı araba sürüyor buda panik ve korkularından çok deneyimsiz oluşları kuralları bilmemeleri eğer yoksa özgüvenin yaparım diye tavsiye etmem pek
Yaparım demedim muhtemelen hoca tutarım kendine
Neyse daha arabam ypk
Süre süre ögrenirsin. Baska caresi yok. Abartilacak kadar da korku yok
Etrafındaki araba sürenlerin hepsinin bir zamanlar senin gibi korktuğunu düşün
bence düsük ccli bir motor sür korkunu yenersin sonra arabaya geç
Korkma, araba da senden korkuyor. Yanlış kullanırsan o daha çok zarar görüyor😄
Yavaş yavaş başlarsan aşarsın
Kim öğretecek
İlk adımı at gerisi gelir mesele dikkat
Panik atağım var yolda kalırım birden
Orada yanımda hoca vardı müdahale eder babam hoca kadar bişgişi değil
Kaçıncı çocuksun
2.
Yapacağına inanıyorum sadece o ön yargıyı kır başta başla emin ol gerisi gelir her işte öyle değil midir uzak durdukça başta çok zor gelir sonra düzenli ve her gün yapınca kolay gelir
Kaşıkçı çocuk olmakla alası me
Sadece merak ettim
Hey allahım diyorum neye bağlayacak xjxn
sürmeyerek
Sürüyerek
Korkunu yenmelisin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?