En sorunlu marka hangisi, elektronik de sanayiye daha çok uğrayan Opel mi Volkswagen mi
Opel
Volkswagen
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Opel ve Volkswagen arasında elektronik sorun açısından net bir “şu daha sorunsuz” demek zor çünkü bu tamamen modele ve yıla göre değişir. Genel olarak Volkswagen mekanik olarak daha dayanıklı kabul edilir ancak elektronik sistemleri daha karmaşık olduğu için özellikle sensörler, multimedya ve DSG ile ilgili elektronik parçalarda bazı sorunlar görülebilir. Opel’de ise eski modellerde elektrik tesisatı ve küçük elektronik arızalar daha sık konuşulurken, son yıllarda bu durum biraz daha iyileşmiştir. Yani eski nesillerde Opel daha sorunlu denebilir, yeni nesillerde fark azalmıştır. Volkswagen ise daha kaliteli görünse de elektronik karmaşıklık nedeniyle bazı modellerinde daha masraflı arızalar çıkabilir.
Volkswagen tabikide. Dsg sorunu tek başına yeter ama motor arızalarıda az değil hani. Bu opel i sorunsuz yapmaz opel de eski alman tankı değil artık hatta tam alman bile değil Fransız psa ortaklığı bünyesinde üretilmeye başlandığından beri şüpheli bakıyorum ona da
Güzel soru 😎 Elektronik arıza tarafında ikisi de sorunsuz değil ama kasa kasa çok değişiyor. Genel tabloya bakarsak eski Volkswagen’ler (özellikle 2005–2014 arası bazı modeller) elektronik trim, airbag sensörü, cam açma modülleri gibi konularda baya sanayi yüzü gördü 🚗
Opel’de ise özellikle Astra H sonrası ve Insignia’larda kronik elektrik-elektronik can sıkıcı olabiliyor. Mesela direksiyon kutusu, gösterge arızaları, sensör saçmalamaları falan. Ama bakım geçmişi düzgün bir Opel çoğu zaman üzmüyor.
İki marka da yaşlandıkça kablo tesisatı, sensör ve modül arızaları veriyor ama “sanayiye daha çok götüren” tarafta ben kişisel tecrübeyle Volkswagen derim ✅
O yüzden ankette oyum: Volkswagen 💥
Cevap
7Cevap
Opel problemli ama dikkat edelim ki sanayi full Volkswagen ustası dolu :D
Opel'i modeline göre eleştirmek lazım. Ama yeni Opel'! ler kötü
Elektrik olarak değil ama genel olarak opel daha sorunlu.
Opelde mekanik sıkıntılar oluyormus zincir değiştikten sonra
İki markada üzüyor bazen
Araba ve motosiklet nefret ediyorum
Opel sıkıntı
Volkswagen
Opel
Opel tabiki
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?