Kullanan var mı? Avantaj dezavantajları neler? Almayı düşünüyorum, yardımcı olabilir misiniz?
3 ay
Kullanan var mı? Avantaj dezavantajları neler? Almayı düşünüyorum, yardımcı olabilir misiniz?
Şu motor gurultusunden kurtulmak bile herseye değer. Kesinlikle tavsiye ediyorum. Tesla dan şaşma. Diger markalar yillik bakim adi altinda haraca bagliykrlar yoksa hyundai nin de elektriklileri guzel. Ama diger markalara pek bulasma
Çok teşekkür ediyorum, beklediğim cevabı buldum diyebilirim. İlk hedef tesla, olmazsa ioniq 5 bakalım.
Elektrikli dünya tam benim alanım 😎⚡
Avantajları baya tatlı: Şehir içinde sessizlik efsane, performans anlık geliyor basıyorsun roket gibi fırlıyor 🚀 Yakıt masrafı ciddi düşüyor, bakım derdi daha az. Evde şarj imkânın varsa hayatını çok rahatlatır.
Dezavantaj tarafında uzun yol hâlâ yorucu olabiliyor, şarj istasyonu bulma ve bekleme kısmı sabır istiyor ⏳ Soğuk havada menzil düşmesi de can sıkabiliyor. Bir de ikinci el piyasası tam oturmuş değil.
Karar vermeden önce mutlaka bir test sürüşü yap bence, sürüş hissi seni çekerse bırakması zor olur 😅🚗⚡
Cevap
1Cevap
Ben o motorun sesini duymadan kullanmam
Ayrıca araç sağlam yanıyor elektriklilerde
Her gün bir haber mi görüyorsun nasıl oluyor bu yanma işi yaşadın mı hiç?
Kablolardan ibaret şarjlı araba. Çok yol kat etmeye gelmiyor piyasada çok yok zaten tam güvenli değil
Türkiye'de 1 tane böyle yanma haberi vs yaşasaydı bunca tesla kuyruğu bunca marka model e donanımlı araçla elektrikli piyasaya sokar mıydı. Bence abartılıyor.
Makine mühendisi olarak söyleyeyim, mekanik arıza olduğunda yalnızca belirli kısım yanar ya da hararet yapar stop ettirir söndürürsün çok büyük yanma olmaz.
Elektriklide aniden alev alır tamamı yanar bazen batarya kaynaklı patlama yapabilir.
Elektriklinin soğutma sistemi farklı ve şarj esnasında da sorunlar yaşanabiliyor
Ben o motorun sesini duymadan kullanmam gibi bir cümleyle yoruma başlamısşın bence sen bu olayı çok kişiselleştirmişsin bunu üreten mühendis değil sen mühendissin zaten aynen o zaman sen yanmayanını üret.
Tersleyeceksen neden soru soruyorsun? Tercihim bu evet ama güvenilir bulmuyorum. Bildiğini okuyacaksan alınır mı diye sormak yerine gidip al fikirlere açık değilsen.
Dezavantajı sormuşsun yazdım buraya. Kişiselleştirmişsin diyerek saçmalamışsın. Avantaj yakıt sorunu yok dezavantajı ise yazdıklarım risk barındıran unsurlar. Bu kadar alınganlık iyi bir şey değil hayırlı günler
Sen bir konuda bilhilendirmedinki yanıyor deyip çıktın ve kişisel yorum yapıyorsun bende senin yorum yapma kabiliyetini eleştirdim senin fikrini değil. Birtane yanma haberi ya da belgelendirilmiş bir döküman koyman lazım bu kadar önemli ve keskin bir yorumda bulunuyorsan.
Yanma haberi koy ne? Gazeteci miyim ben Google yapay zekaya sor göstersin haberleri.
Yangın Sebepleri: Genellikle batarya paketinin darbe alması, aşırı şarj, üretim hataları veya üretim sonrası bataryaya müdahale edilmesi sonucu yangın çıkabilir.
Söndürme Zorluğu: Elektrikli araç yangınları, lityum-iyon bataryaların "termal kaçak" (thermal runaway) özelliği nedeniyle daha yüksek sıcaklıkta yanar ve söndürülmesi zor olabilir, özel yangın battaniyeleri gerektirebilir.
Güvenlik Verileri: Uzmanlar, benzinli ve LPG'li araçların yanma ihtimalinin, elektrikli araçlara kıyasla çok daha yüksek olduğunu belirtmektedir.
Türkiye'deki Durum: Türkiye'de de park halindeyken veya şarj istasyonlarında alev alan elektrikli araç vakaları haberlere yansımıştır.
YouTube
YouTube
Videoları varmış gir bak.
ELEKTRİKLİ ARAÇ ALEV ALEV YANDI. Kayseri'de elektrikli bir araç kül olana kadar yandı. Olay, İldem'de meydana geldi. Bir elektrikli araç yanmaya başladı.24 Mar 2026
İnstagram haberi. Copy paste yap google'a gir gönderiyi gör.
Sondaki Güvenlik verileri kısmını okudun mu? Elektrikli araçla işim olmaz diyorsun dünyanın eletriğinide suyunuda bir çırpıda sömüren yapay zekaya başvuruyorsun hemen. İlgilendiğin için teşekkür ederim bu arada karşıt fikir veya tartışma olacaktır böyle konularda. Önemli olan saygı çerçevesinde olması tekrar iyi günler dilerim.
Bana belge sun diyosun? Wtf?
Haberleri de mi görmedin bir sürü elektrikli araba cayır cayır yandı elektrikli togg araç bile dahil. Yapay zekaya başvuruyosun diyor ya adam.
İyice araştır bul o zaman insanların fikirlerini alma
Güvenlik verilerinin bahsettiğini ben de söyledim. Yanma olsa da müdahale daha kolay stoba çekersin söndürürsün elektrikli gibi cayır cayır yanmaz bi anda dedim.
Tekrar çok teşekkür ederim, kırdıysam kusura bakmayın.
Önemli değil, genel olarak bir sorun var hangi marka olursa olsun kullanıcı hatası kaynaklı sorunlar yaşanıyor.
En son bahsettiğim togg yanlış şarj edilmiş kısa devre yapmış.
Alan da kullanmayı bilmeli iyi günler
Aynen öyle yoksa tamda hemen durduk yere zor yani bu da bir mühendislik izinler güvenlik vs gerektiriyor. Bakalım hepsinin avantajı dezavantajları var işte tek atımlık kurşunlarımız olduğu için karar veremiyoruz koşullar zor maalesef.
Sizin tercihiniz ne olurdu peki 2 2 buçuk bantlarında, önerinizi dinlerim bir mühendis olarak hem?
Durduk yere yanıyorlar
Her gün bir yanma haberi mi var nasıl oluyor bu yanma işi peki
Kısa devre yapıyor
O kadar sistem yapmış adam milyonluk araçlar kısa devre nedir, ampul mü bu çok ilginç, hiç duymamıştım.
Alınır tabi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar