Dün aracımı opette otomatik yıkama cihazında yıkattım sonra motor arıza ışığı yanmış. Ayrıca motorun sıcaklık göstergesinde H'nin yanında O/D Off yanıp sönüyordu. Arabayı eve getirebildim. Gaz verirken bir garip olmuştu. Bugün O/D ışığı sönmüş ama motor arıza sarı ışık halen sabit yanıyor. 1 saat sonra mesaim başlayacak. Yolda kalmam değil mi?
Aracı otomatik yıkamadan sonra motor arıza ışığı ve O/D Off yandı, yola çıkmak güvenli mi?
Egzostta partikül birikmiş. Bu genelde bir yere gelip aracı direk stop ettiğiniz de olur. Varacağnız yere geldiğiniz de aracı 2/3 dakika normal rolantide çalıştırın sonra stop inin. Eğer düzelmediyse yola çıkmadan aracı 2/3. Dakika çalıştırip sonra 30 saniye kadar araç vitesi boştayken son gaz verin partikülleri filtreden atar. Atmazsa yetkili tarafından el ile temizlenmesi gerekir
Daihatsu terios. Sanırım egzosa su girdi vs gibi bir durumdur. Sensörlerden biri nem de almış olabilir. Sen tehlikeye atma işe otobüsle filan git harareti takip et sanayiye götür
Otomatik yıkamadan sonra arıza lambası yanması çok büyük ihtimalle su/nem kaynaklı bir sensör hatası. O/D Off yanıp sönmesi de şanzımanla ilgili bir uyarı, bazen koruma moduna alır aracı.
Şu an: O/D sönmüş ama motor arıza ışığı sabit yanıyorsa genelde “acil stop et” durumu değil. Çekiş çok düşmediyse garip titreşim yoksa, hararet normal ise işe gidip gelmen büyük ihtimalle sorun çıkarmaz. Ama gaz verince hâlâ anormallik hissediyorsan uzun yola çıkma, sadece mecburi kısa mesafeyle sınırla.
Müsait olduğun ilk fırsatta iyi bir ustaya OBD cihazına bağlatıp arıza koduna baktır. Yıkama sonrası özellikle bobin, buji kablosu, soketlere su kaçınca böyle ışıklar yakabiliyor. Çok ihmal etme, küçükken yakalarsan ucuz kurtulursun 😉🛠️
Hararet normal ise birsey olmaz arıza ışığı anlik yanmış olabilir bir hata olupta sari yandigi icin cok onemli degil ama en kisa surede baktir ise zor degilse otobusle git
Işık anlık yanmış olabilirin üstünden saatler geçti. Su mu kaçtı acaba içine? Daha önce de opette o cihazda yıkatmıştım olmamıştı böyle bişey. Test sürüşü yapacağım.