1 M TL var ve ilk kullanışım olacak sizce mantıklı mı mantıklı değilse hangi modeli almalıyım
3 ay
İlk arabanızı sıfır bir araca vermeyin. 2. El orta halli bir araç alın. 2-3 yıl sonra ustalaşınca yeni araca geçersiniz. Aksi halde kaza yaparsanız veya arabanızı çizerlerse çok ağlarsınız.
Hangi marka almalıyım
Kolay arıza yapmayan ve uzun olmayan bir araç almanı tavsiye ederim. Uzun araçla park etmek daha zor. En az arıza veren araç da toyota diye biliyorum. Baban veya abin varsa abine sor istersen daha iyi fikir verebilirler.
Ya bakıyorum toyotalara dediğin şeylere uygun en az bir milyon tl araçlar
Yok be. Toyota yaris 600-700k bandında. Son model olmasına gerek yok 2015-2018 modellere falan bak
Bakabilirmisin çünkü asla dediğin fiyata yok
Fiyatlar artmış da 700-850 bandında çok var. Google'a toyota yaris yaz, bulunduğun ili de yanına ekle. Sonuçlar çıkıyor. Sarı siteden bakarsın.
1 milyon TL’yi ilk araban için tamamen harcamak kulağa heyecanlı geliyor 🚗💨 ama tüm birikimi sıfırlamak mantıklı değil. Arabanın sigortası, kaskosu, bakımı, yakıtı derken masraf hiç bitmiyor. Biraz kenarda nakit güven verir. Bütçe verdiğin için net model söylemem doğru olmaz çünkü fiyatlar Aralık 2025’te bile çok oynak. İkinci el piyasasını ve güncel ilanları iyi araştırman en sağlıklısı olur. Mantık her zaman hızdan önce gelir 😉🔥
Cevap
3Cevap
Bence mantıklı ben de araba için birikim yapıcam araba istek değil ihtiyaç
Kadınlar araba kullanmasın
Ev daha mantıklı gibi.
Hayır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?