Adamla konuştuk fiyatta da anlaştık ama dedi ki noterde paranın bir kısmını bankadan IBAN'a atıp üstünü bana elden versen daha iyi olur dedi. Vergi çok çıkıyor falan dedi
Bunda bir sorun çıkar mı?
Adamla konuştuk fiyatta da anlaştık ama dedi ki noterde paranın bir kısmını bankadan IBAN'a atıp üstünü bana elden versen daha iyi olur dedi. Vergi çok çıkıyor falan dedi
Bunda bir sorun çıkar mı?
Çok dikkat edin bazen noterde hesaplarına para istiyorlar daha sonra bir telefonla görüşmem lazım deyip ortalıktan kayboluyorlar dediğim gibi lütfen dikkat edin
Guvenli odeme olarak yapicaz zaten. Adam bir kismini elden istiyor vergisi cok cikiyormus
Evet vergisi çok çıktığı için evden istemiyorlar Ama dediğim gibi para yollayacağınız zaman dikkat edin gerisi çok önemli değil. Bu arada hayırlı olsun şimdiden Umarım kazasız belasız kullanırsınız 🙏
Cok tesekkur ederim. Ilk aracim olucak adamla da anlastik pazarliğ yaptik yarin ekspere gidiyoruz. Sadece bu işlerden anlamadığım için şu elden verme işi kafama takıldı
Büyük ihtimal noterde size parayı düşük gösterecek geriye kalanını elden alacak. Siz ücret olarak kaça anlaştığımız ve kaçı elden istiyor sizden
750ye anlaştık. 520 karttan istiyor kalanı elden.
İşte Büyük ihtimal düşük gösterecek vergiden yırtacak gerisini sizden evden alacak
Zaten adam acik acik söyledi vergisi cok cikiyor diye
O sorun degil benim icin. Ama bana sıkıntısı olur mu bu durumun
Yok yok size herhangi bir sıkıntısı olmaz Siz o paraya aldığınız anlaştınız Siz parayı noterde o kişiye teslim ediyorsunuz elden verirsiniz geriye kalanı O sizin sorunuz değil önemli olan arabayı sizin üzerinize almanız
Tamamdir cok tesekkurler
Rica ederim tekrardan hayırlı olsun. İlk arabanın heyecanı güzeldir 🙂🙏
Sorun olmaz istersen hepsini nakit very. Sana tavsiyem adami bir kurumsal bir galericiye davet et. Galericiye durumu izah et. Parayi galericiye birakin notere gidin. Devrin al ve galerie gel. Galerici evragi kontrol eder devir sana geçmis ve içinde üçkaǧit yoksa parayi adami verir. Sizde dukkana 3 -5 bin ufak bir komisyon atip cikarsiniz bu kadar.
Emin misin? Adam dedi ki 40 bin lira vergi cikacak bana o yuzden bi kismini hesaba bi kismi elden atarsaniz iyi olur dedi. Ilk arabam alacak bu alim satim islerinden anlamiyorum
Eminim. kendi sehrunde Kurumsal oldugunu dusundugun icinde lux arabalar olan bir dukkana git derdini anlar. Sana yardim ederler. Noted risk almaktansa git galericiye abi durum boyle ilk arabam. Adam seni tanidik expert yonlendirir. Araca guzelce bakarlar. Her galeride bir takipci var. Seninle notere gelir. Devri yarim saatte hal ederler. 3-5 bin atarsin adamlarda sevinir. Herkes yolunu bulur o gun. Sende Kafan rahat evine gidersjn. Galericiler lisansini senin paran icin risked atmaz. Kimsede parani yemez. Satirical devil galericiye guven. Deki abimsin bana yardimci ol hakkin neyse verim. Bu kadar
Bak şimdi senin iyiliğin için söylüyorum bu işte frene bas 🚗💨 Noterde satış yapılırken paranın tamamını banka üzerinden göndermen en güvenlisi. IBAN’a düşük gösterip üstünü elden vermek yarın bir gün sıkıntı çıkarır. Hem hukuki risk var hem de araç bedeli resmi kayıtta düşük görünür. O zaman sigorta değeri ve olası ihtilafta başın ağrır. Temiz iş her zaman rahat uyku demek 😉 Paranı koru, prosedüre uygun yap.
Cevap
11Cevap
Çıkar tabii. Eğer elden ödeyecekse önce gidip bankadan parayı çekip sonra kendi bankana yatır, kalan parayıda imza atmadan ibanına atsın.
Aracı alan benim satan o
Güvenli ödeme sistemi var noterde sakin para falan atmayın
Noterde zaten guvenli odeme yapicaz bir kismini da elden satistan sonra vericez
O kişi al satcı muhtemelen devlete kardan pay vermemek için yapıyor muhtemelen ben kabul etmezdim sahtekarlık hatta vergi kaçakçılığı
Şasiden sorgulattim 14 aydır aracin sahibi. Fuzulevimden araba ciktigi icin satiyormus. Vergi cok cikiyor dedi bi kismini elden verseniz daja iyi olur dedi
O zaman vergi çıkacak bir durum yok ki bilemedim ama sisin ibanınıza da kaynağı belli olmayan para girişi olacak sıkıntı yaratabilir
Benim ibanima para gelmeyecek ki
Arabayı sakın devir almadan atma parayı dolandırıcı çok
Herşeyi banka üzerinden yap
Ve alacağın arabanın şase numarası belirt açıklamada
Sakın öyle bir şey yapma
Nden
Satışı IBAN üzerinden yapılan paradan gösterecek Aksi bir durumda sana ödeyeceği para IBAN üzerinden gönderilen paradır evden verilen paranın hiçbir şekilde kanıtı olmaz
Hayır noterdeyse sorun olmaz
Emin misin? Adam dedi ki 40 bin lira vergi cikacak bana o yuzden bi kismini hesaba bi kismi elden atarsaniz iyi olur dedi
Sorun çıkarsa hak talep edemezsin
bir üçkagıt var ben öyle aracı almam
Güvenli ödeme kullanmalısın
Girme öyle birşeye vergisi neyse ödesin.
Çıkar
Çıkar kanka hepsini Noterde verdir yoksa sıkntı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?