Sizce tramvay kullanmayı sevip ehliyet almamak da bir tercih meselesi olamaz mı? Detaylar ( LÜZUMSUZLAR YORUM YAPMASIN! ) ?

Ülkemizde nedense özellikle de erkekler için ehliyet ve maddi durumu elverişliyse araba olmazsa olmaz bir şey gibi görülüyor. Benim maddi durumum iyi, ama şu ana kadar özellikle de tramvay kullanmayı gerçekten çok sevdiğim için ehliyet almadım. Şu yaşımdan sonra da ehliyet almak bana gerçekten biraz işkence gibi geliyor. Özellikle de son yıllarda medya aracılığıyla " Ehliyeti olmayan, direksiyon sınavını tekte geçemeyen erkek erkek değildir " gibisinden bir algı oluşturulmuş ve maalesef zeki, ilerigörüşlü, modern Türk milletinin fertlerinin birçoğu da buna inanıp " Ehliyeti olmayan erkek erkek değildir " diye düşünüyor. Ama mesela ben onun haricinde dış görüşünüşüme aşırı özen gösterir, en geç 2 haftada bir saç traşı olup istisnasız her gün duş alırım. Ayrıca gardrobumda kazak, slim fit gömlek, oduncu gömleği, tişört ve kot pantolon olarak 50'nin üstünde kıyafet var. Bir kahve içmeye gideceğim zaman birçok kişi eşofmanla giderken ben sanki düğüne gider gibi hazırlanıp gidiyorum ve tüm bunlara karşılık sırf ehliyetim olmadığı için, şu algı yüzünden bazen sinir krizi geçiriyorum.
Sizce tramvay kullanmayı sevip ehliyet almamak da bir tercih meselesi olamaz mı? Detaylar ( LÜZUMSUZLAR YORUM YAPMASIN! ) ?