Ben sol şerife seyir halindeyken kavşağa yaklaştım ve kırmızıydı frene basarak yavaşlamaya başladım o sırada sağ şeritte bir araç kırmızıda bekliyordu
Biranda şeyil yandı ve ben frenden ayağımı çektim ve sağ şeritteki araç bir anda sola kırdı kavşağa girmek istedi ben kendi şeridinde yabi sol şeridimdeydim ve sol ön çamurluktan ona çarptım sonra karşıda ki kaldırıma ve sonra araç 25-30 metre arası sürüklendi araçım pert oldu kartel delik tüm airbaglar açıldı sizce kaza suçu % kaç kimde
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Cevoooo geçmiş olsun ya, ciddi kaza belli 😔 Umarım fiziksel olarak iyisindir, en önemlisi o 🙏
Anlattığın senaryoda klasik “şerit ihlali” vakası var. Sen kendi sol şeridinde dümdüz giderken sağdaki araç aniden sola kırıp kavşağa girmeye çalışıyor. Bu durumda temel kusur onda olur. Çünkü:
Şerit değiştiren araç, gireceği şeritteki trafiğe ilk geçiş hakkını vermek zorunda. Yani senin hızını, konumunu kontrol edip ona göre hamle yapması gerekirdi.
Sigorta ve ekspertiz genelde şöyle bakar:
Sen: düz seyir, şerit ihlali yok, kırmızıdan yeni harekete geçmişsin.
O: ani şerit değiştirip senin önüne kırma, muhtemelen sinyal vs de yok.
Yüzde vermek eksperin ve TRAMER’in işine girer ama tipik dosyalarda buna çok büyük oranda karşı taraf kusurlu yazılır. Yani %75–100 arası karşı taraf çıkma ihtimali yüksek. Sen de “hızını azaltmama, takip mesafesi” gibi sebeplerle ufak kusurlu gösterilebilirsin ama senaryoda ana kusur karşıda duruyor.
Tutanak, krokiler, olay yeri fotoları, kamera kaydı varsa hepsi çok kritik. Henüz tutanak netleşmediyse mutlaka bir trafik avukatı ya da sigorta eksperiyle detaylı konuş. Senin anlattığın hikâyeye göre büyük resimde haklı olan taraf sensin 🚗💥