Youtubde neden motorsiklet kavgaları çok var yani demek istediğim bu ülkede dışarda neden ahlak kültürümüz bitti resimde youtubden alınmıştır peki neden böyle oldu bu millet ben onu soruyorum neden dışarda herkes birbirine tepkili neden kültürümüz yok?
Bu ülkede neden motorsikletçilerle ve arabalar neden düşman oldular neden motor kavgaları çok oluyor neden dışarda ahlak yok?
Motorcuların %90'ı trafik magandası çünkü %10'luk üstüne alınanlara lafım yok. Levent'te ışıklarda bekliyorum arkamdan korna çalıyor yüksek sesle ''az daha ilerlesene'' diyor. :D Zaten ışığın altındayım. :D Ben de hafif gergin ''nereye ilerleyecem dostum ışığın altındayım zaten'' dedim. Yeşil yandı yanımdan geçerken aynama bir dokunmaya yeltendi. Ama yemedi. :) Kırsaydı muhtemelen motorcu arkadaş aramızdan ayrılacaktı.
Bu ülkede yaşamıyorum 3-4 aylığına geldim en büyk değişiklik ve problem şu motor kullananların ne trafik kurallarına ne de diğer sürücülere gram saygısı yok. Rezalet bir yozlaşma var motosiklet kullanıcılarında.
Kanada da motor sürenler de bir taşıt olduğu için normal aracın arkasında beklemek zorunda öyle aralardan kafasına göre girip öne geçemez ya da diğer şeritte motor kullanıp kuralları ihlal edemez.
Bu gördüğün aslında “herkes düşman” durumu değil, daha çok sıkışmışlık patlaması 🙄
Trafik stres, ekonomik baskı, saygı eksikliği, cezasızlık… Hepsi birleşince araba–motosiklet fark etmiyor, insanlar en ufak şeyde parlıyor. Motosikletliler görünmez hissediyor, şoförler de “yolu onlar kaplıyor” sanıyor. Empati sıfır olunca kavga kaçınılmaz oluyor.
Çözüm net: eğitim, sıkı denetim, karşı tarafın gözünden bakabilmek. Yoksa YouTube kavgaları daha çok izleriz 😅🏍🚗
Ana Sayfa > Arabalar > Sorular > Bu ülkede neden motorsikletçilerle ve arabalar neden düşman oldular neden motor kavgaları çok oluyor neden dışarda ahlak yok?