Eskişehir'de kırmızı minibüslerden en sonuncusunu en son 4 sene önce dolmuş minibüsü olarak çalışırken görmüştüm. Şimdi bir tane bile kalmadı. Görseldeki gibilerinden birini mahallede gördüm, kırsal kesimde yazın işçi servisi olarak çalışıyordu. Kışın kapının önünde öylece yatıyor.
Bu güzellikler İstanbul’da yolcu minibüsü olarak neredeyse tamamen tarih oldu diyebilirim 😅 Eski İETT hattı yapanlar, dolmuş/hat minibüsü olarak artık yok denecek kadar az.
Ama Anadolu tarafında, küçük şehirlerde ve özellikle köy-servis, okul servisi, personel aracı gibi kullanımda hâlâ yaşayanları var 🚐 Bazısı da kampe çevrilip hobi aracı oldu.
İstanbul’da görürsen artık koleksiyonluk gibi düşün, normal değil istisna 😉
Evet bizim burada bunlardan dolu sarı ve beyaz olarak bu sarilar universite oluyor kampüs diye gecer bir de beyaz renkte olanlar var onlardan cok fazla var heryerin farkli güzegah hatlari var ve hala nasil çalısıyor bu araclar hayret ediyorum
0
1 Yorumla
Soran
5 ay
Araçlar sapa sağlam 20-25 senedir bu araçlar sorunsuz çalışıyor
Eyüp sultanda bir tane çalışıyor eyüpsultandan pierre lotiye çıkıyor isteyen o hatta binebilir hala faal çalışıyor
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
5 ay
Herhalde artık köylerde varlardır
0
2 Yorumla
Soran
5 ay
İstanbul’un sıcağında dik yokuşlarında bozuk engebeli yollarında sabah akşam durmadan çalışan araçlardı bu kadar dayanıklı bir aracı değiştirmeleri mantıklı gelmiyor bana