Bu ülkemizde olan aptalca bir mantık ama şuradan da geliyor olabilir. Yeniden boyanan araçların işlemlerini bazen hakkıyla yapmıyorlar. Ben 2. el araç alıyor olsam çizik ve güneş yanığı dolu araca binmek yerine boyanmış jilet gibi bir araca binmeyi tercih ederim.
Toplumda o kadar çok dolandırıcı yalancı or. çocuğu var. Kazalı arabaları bile kazasız diyorlar. Sıfır arabalarda bile kazalar çıkıyor.
Kazasız ama boyanan arabalarda ise işçilik berbat yapılıyor. Macun atıyor boya kalkıyor. Günün sonunda elindeki araba çöp oluyor. Ne zaman dürüst olursak toplum olarak o zaman bu tür şeyler sorun olmaktan çıkar.
Değişik bi zihniyet bende anlayamıyorum, muhtemelen boyalıysa kesin kazalıdır diye bir düşünce var. Benim arabamda da güneş yanıkları var, boyatmak istedim. Herkes karşı çıktı. İyi dedim madem kalsın böyle.
Satarken önyargılı bakıldığı için. Ağır hasar kayıtlıdır veya o araçta başka şeyler vardır diye sinek pis değil mide bulandırır gibisinden insanlar oynanmamış boyanmamış temiz araba bakıyorlar piyasada.
Her ekspertizte sağlam bakamıyor iyi bir ekspertize baktırmak lazım oda iyi para ister. Yine de uğraşmaya gerek yok düşüncesi ile kimse bulaşmak istemiyor.
İkinci el piyasasında, araç boyalarının tutkusu biraz farklı işler 😅 Araba boyanmışsa insanlar genelde "kaza yapmıştır" ya da "orijinal değil" diye düşünür. Çünkü orijinal boya, aracın genel kondisyonuyla ilgili önemli bir ipucu. Boyanın değişmesi "güven" sorunlarına yol açabiliyor. Halbuki dediğin gibi güneş yanığı, yaşı ya da kişisel zevkler yüzünden de araba boyanabilir!
Yani boyalı araba aslında kötü değil ama algı böyle 😉 Sen sevdiğin gibi yaptır, başkalarının düşüncesine takılma! 🚗✨