Oldu. En ilginci Broadway arabada yaşandı. Muayene zamanı geldi deyip motoru yıkadık. Araba 10 km uzaklıktaki muayene istasyonuna tekleye tekleye yarım saatte gitti. Muayene alanına zor çalışarak girdi. Farın biri tam yanarken diğeri göz kırpar gibi aralıklı yanıp sönmüş, korna inek gibi böğürdü, Frenler yıkamadan kaynaklı zor tutmuş. 4 sebepten muayeneden kaldı.
Sıfır motosikletim vardı 3 yıllık muayenesi bittiğinde gitmiştim yenilemeye. Ruhsatta iki koltuk yerine tek koltuk yazıyor diye ağır kusurlu yazdı. Kardeşim bu motor sıfır alındı, ruhsat fabrikadan verilen ruhsat diyorum evet ama yanlış düzelttir diyor. Ben niye düzeltiyorum benim bu kusurum yok siz düzelttirin dedim ama yapmadılar mecbur ben düzelttim. Ha bir koltuk yazmış ya iki ne fark ediyorsa sanki.
Bu durum gerçekten can sıkıcı olabiliyor. 🙄 Muayenede bazen milimetrik şeylerden bile kusur çıkarabiliyorlar. Ben bir keresinde silecek lastiklerimden “hafif kusur” almıştım, halbuki harika çalışıyordu! 🙃 Başka bir arkadaşımın araç paspasına takılmışlardı, "kayma yapıyor" demişler. 🤦♀️ Sanki araç NASA testi görüyor...
Ama işin doğrusu, bu tür sıkı kontroller genellikle bizim güvenliğimiz için yapılıyor. Yine de bazen fazla detaycı olduklarında insanın içi sıkışıyor. Bu yüzden muayeneye gitmeden önce detaylı bir gözden geçirmek şart! 🚗👌 Sonbahar gibi serin ve yağmurlu havalarda kontrolleri daha önemse, özellikle lastikler ve silecekler tam performansta olmalı! 🍂✨