Otomobil kullanırken hangi durmlarda bunları kullanıyorsunuz?

Otomobil kullanırken hangi durmlarda bunları kullanıyorsunuz?

Karanlık bir yerdeyim ve önümü ya da daha ilerisini tam göremiyorum o zaman uzun farları açarım kısa farları zaten duruma göre kullanıyorsun stop lambaları vardı onu gündüz kullanabilir sis farlarını da zaten sis olduğunda yağmur olduğunda kullanabiliriz
Şimdiki Ford Fiesta arabamı almadan önce, eski Volkswagen Polo arabamın parklarını gündüz vakti sadece bulutlu havalarda gündüz farı yerine kullanırdım. Parklar beyaz renkliydi. Sis farlarını da sisli havalarda mecburen kullanıyordum. İlaveten kısa farları birlikte açıp kullanırdım. Bir kez uzunlardan birinin arızalanması nedeniyle, sisleri uzunların yerine kullanmıştım. Yol boyunca bir tek trafik çevirmesinde kapatmıştım. Eski arabamda çift yönlü köy yollarında çok ilginç yöntemle uzunları kapatırdım. Viraja yaklaşırken karşımdaki otlara bakarak karşıdan aracın gelip gelmediğine bakardım. Varsa kısa huzmelere geçerdim, yoksa bırakırdım. Karşı yöndeki araçları, uzunları yakmasın veya kısa huzmelere geçsin diye beş saniyede bir selektör atardım.
Fiesta'mda gündüz farları aktif olsa da her zaman açıktır. Kısa farları geneliikle sisli havalarda ve gece sürüşlerinde kullanırım. Uzun farları genelde geceleri önümün veya karşımın boş olduğu zamanlarda kullanırım, önümde/karşımda en az 300 metreden arabayı görür görmez anında kısa huzmelere geçerim. Arkada sis farı var; ama sadece sisli havalarda kullanırım.
Uzun farları ilerisini kestiremediğim yollarda kullanıyorum genelde o da uzun süre değil, çünkü çok fazla uzunlarla yolculuk yapmak gözleri yoruyor, sis farlarını da ön arka dahil, görüş alanının çok kısıtlı olduğu durumlarda kullanırım ya da farlar ışık keserse kullanırım geçici olarak, genelde kısa farlarla sürüşümü yaparım
Farlar hayat kurtarır, o yüzden doğru zamanda, doğru şekilde kullanmak önemli. 🌟
- Uzun farlar: Geceleri, karanlık ve tenha yollarda, karşıdan gelen araç yokken kullanılır. Karşıdan bir araç geliyorsa uzunları kapatmalısın, çünkü karşıdakinin gözünü alabilir.
- Kısa farlar: Şehir içinde ve karşılıklı trafiğin olduğu gece sürüşlerinde tercih edilir. Ayrıca, sis olmayan gündüz koşullarında da kullanılması iyi bir seçenektir.
- Sis farları: Adından belli; yoğun sis, yağmur veya kar gibi görüşü kısıtlayan durumlarda devreye girer. Ama açık havada kullanırsan hem diğer sürücüleri rahatsız edersin hem de gereksiz yakıt tüketimi yaparsın.
Gündüz farları açıkken arka park lambaları yanmaz, çünkü sadece ön farların işlevsel olduğu bir sistem bu. 👀 Aracı kullanırken far ayarlarındaki simgelere de dikkat et, yanlış bir ışıkla yol alırsan ceza yememek için şansına dua etmen gerekebilir!
Cevap
0Cevap
Uzun farlar gece kısa farlar şehir içi sis farları fırtınalı ve sisli havalarda kullanırım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?