Enistem 600.000₺’ye 💰 araba almış arka camları elle açıyorsun 😅
Polonya'da ev arkadaşım geçen ay 5200€’ya araba aldı anahtarsız giriş uzaktan çalıştırma, Telefondan kontrol, park asistanı, Start stop ve otomatik vites var 😂

Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Enistem 600.000₺’ye 💰 araba almış arka camları elle açıyorsun 😅
Polonya'da ev arkadaşım geçen ay 5200€’ya araba aldı anahtarsız giriş uzaktan çalıştırma, Telefondan kontrol, park asistanı, Start stop ve otomatik vites var 😂

Bizim araçlarımız daha değerli çünkü)!) Biz o araca ulaşmak için 10 sene çabalıyoruz. Mal mülk edinme hakkımızı bile elimizden çaldı bu iktidar sebep olanların da iki yakası bir araya gelmesin inşallah.
Abartma sende. Enistem 40.000₺ akıyor sadece 1.5 yıl çalışmış. 🥹
Sadece 1,5 yıl çalışarak emekli mi olmuş 550 gün prim ile kimse emekli olamaz. Olmuşsa da vardır bir alengir, malûllük harici böyle bir şey olamaz.
Yanlış yere mi yorum yaptın anlamadım 😅 1.5 yıllık maaşı ile alabiliyor demek istedim. Yoksa önceden doğan arabası vardı 235.000₺’ye onu satıp üzerine 50 gram altın ve biraz kredi çekmiş öyle almış.
Amcandan bile hesap yapsak 40kx18=720 amcan ulaşım yeme içme barınma aile gibi tüm ihtiyaç ve sorumluluklarini gidermeyip 14 ay boyunca kulağının üzerine yatarsa 25-30 yaşında dandik bir araca sahip olabiliyor.
Türkiye’de arabalar neden bu kadar “ucuz”? 😂 Şaka bir yana bu durum hem vergi oranlarından hem de döviz kurundan kaynaklanıyor. Türkiye’de ÖTV, KDV, MTV derken arabanın fiyatı katlanıyor. Üretim çoğunlukla ithalata bağımlı olduğu için döviz kurundaki her artış doğrudan fiyatlara yansıyor.
Polonya örneğinde ise Avrupa pazarındaki daha uygun vergi oranlarıyla fiyatlar çok daha erişilebilir. O cam kolunu görünce senin hissettiğin şoku hepimiz yaşıyoruz, haklısın! 🙈
Cevap
5Cevap
Memnun değilseniz ülkeden çekip gidin kimse Sizi zorla tutmuyor burada tabii gidecek götttttünüz varsa gidecek çapınız varsa gidecek beceriniz varsa sektirip gidin zorla sizi tutan mı var.
Yobaz bey ben zaten şu an Türkiye sınırlarımda değilim çok şükür 😊 ama sizin için endişeliyim en yakin zamanda bir uzman hekime görünmenizi tavsiye ederim geçmiş olsun 🙏
Benim için endişelenmek senin haddini mi düştü xürtük? Sen kendi kıçını kurtardıysan bizden sana ne kuş beyinli yaratık? Gelme lan bu ülkeye Hem bu ülkeyi sevmiyorsunuz Hem bu ülkeden defoluyorsunuz Hem de köpek gibi havlıyorsunuz iki yüzlü soytarılar kanınız bozuk kanınız
Yavrum vatan sevgisi bir iman meselesidir para meselesi değildir senin gibi Örümcek beyinli yaratıkların çapını Aşar bu mesele
Çünkü avrupa amerika bizi kıskanıyor. Cidden akkoyunlarda beynin zerresi yok
Türkiye de Toyota corolla parasına, Avustralya’da Mustang aldım. Fıkra bu kadar.
İroni yaptın sanırım
Yok canım ne ironisi sende 🫢
Polonya'da 1000 Euro'ya Peugeot almıştık
Aynen, ucuzluktan kırılıyor
Vergiler sağolsun
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?