Raporum bu hafta bitiyor ve bende böyle yoğun bir stres başladı, geçici bir durum mudur? öyle umut ediyorum.🙏
Benzer bir süreç yaşayan var mı, nasıl aştınız?

Raporum bu hafta bitiyor ve bende böyle yoğun bir stres başladı, geçici bir durum mudur? öyle umut ediyorum.🙏
Benzer bir süreç yaşayan var mı, nasıl aştınız?
Kazadan sonra araç sürmeye ara vermemek gerekir. Bana hemen ertesi gün verdiler arabayı, şimdi yapamazsan bidaha yapamazsın diye. Bende panik bir insan değilim zaten sürerdim ama ara verilmeden sürülmesi gerektiği taraftayım. Ki bir yayaya çarpma durumu söz konusuysa hiiiç ara verilmemesi lazım.
Haklısınız, sıcağı sıcağına çözmek daha iyi olabilirdi. Ben kazadan sonra omzumu ve kolumu hareket ettirecek durumda değildim
Evet, Ankara 'da Mamak'ta yaptım.
Sadakayı da eksik etmiyoruz ama 😅 imtihan dünyası işte. Tesekkur ederim😊🙏
Stres yaptığın zaman kaza yaparsın zaten rahat olucaksın gaz da trende hızlanıp yavaşlamak ta senin ayağının altında sen arabayı kontrol et araba seni değil rahat olucaksın dikkat etmen tek yer aynalarına her zmaan bak şerit değiştirirken dönerken sollama yaparken her an aynayla hareket et tabii önüne bakmayı da unutma 😊 vites değiştirirken vites topuzuna değil önüne bak bir saniyelik ihmal kazaya neden olur bayanlar acemi diye kabaca anlatmak istedim Rabbim tekrarını yaşatmasın inşallah.
Teşekkür ederim, çok iyi tariflemişsin ama ben 6 yıldır araç kullanmayı biliyorum:) Arkadaşımın aracındaydım, arkadaşım da dikkatli bir sürücüdür. Karşı taraf bize çarptı, araba savrulup yan döndü. Kusur %100 karşıdaki pek usta beyefendinindi🙂
Ahahahaha ya amacım sizi küçümsemek asla değil dı ben küçüklüğümden belli sanayideyim arabayla içim dışım bir yani 9 yaşında sürmeye başladım ben, kaza bu nerden geleceği belli olmaz o yüzden sizde 6 yıla değil dediklerime önem verin 😊
Peki, teşekkür ederim tavsiyeleriniz için 🙏dikkate alacağım ustam:)
Estağfurullah, rica ederiim mesela bende motorsikletle kamyona çarptım arkadan iki ayağımda kaval kemikleri kırıldı 5 aydır raporluyum bir iki aydır yürüyorum çok şükür iyileştim artık çok şükür ucuz kurtardık yine sağlığınızda bir şey yok ya buna şükür cana bir zeval gelmesin malda, ustalık ta bir şekil hallolur 🙂
Bende büyük bir kazayı refleksim sayesinde ucuz atlattım. Önümde kaza oldu araba yolun ortasında durdu. Bende suratlıydim baktım ki araba önümde duruyor direksiyonu hafif sağa kırmamla arabanın sol tarafını alıp götürdüm. Eğer fark etmeseydim önden girecektim arabaya. Sonra yolun soluna çektim durdum ki korkudan sol ayağıma hissetmiyorum. Biraz orada durdum bekledim kendime geldikten sonra yola devam ettim.
Öncelikle kendine stres etme panik yapma rahat ol.
Geçici bir durum evet.
Sene 2007 de dayım 3 ay komada kalmıştı.
3-4 yıl boyunca ne motor ne araba kullanmadı da binmedi de.
Şimdi yine kullanıyor.
3-4 yıl mı? baya uzun bir sürede aşmış
benim haftaya sürmeye başlamam lazım 😐
Öncelikle çok geçmiş olsun! 💙 Trafik kazaları gerçekten can sıkıcı ve travmatik olabiliyor. Korkunun geçici olduğunu bilmek rahatlatıcıdır ama üstüne gitmezsen kronikleşebilir.
Benzer bir durumda, önce küçük adımlarla başlamıştım: boş bir alanda araç kullanmayı deneyip kendimi bir kez daha kontrol ettim. Korkunun üstüne giderek güvenimi yeniden kazandım. Ayrıca, sevdiğim müzikler ve destek veren bir yakınla yolda olmak da çok işe yaradı.
Sana da tavsiyem, kendine zaman tanı ve acele etme. Gerekirse bir uzmanla çalışmayı düşünebilirsin. Eminim üstesinden geleceksin! 🙌✨
Çok tesekkur ederim🙏
Ahhh Mehlikâ! 🦋 Stresini çok iyi anlıyorum, bu duygular normal. Desteğe ihtiyacın olursa buradayım, hep cesur ol! 🚘🌟
Cevap
23Cevap
zamanla aşılabilir
Öncelikle geçmiş olsun herkes bu korkuyu yaşar ama yolda yürürken ayağın kayıp düşse yürümekten vaz mı geçersin yoksa daha temkinli adımlar atarak mı yürürsün?
Geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkür ederim🙏 ama düşüp kalkmakla aynı şey değil inanın ki.
Haklısın, bu işe yarayabilir. Raporu bir hafta daha uzatabilsem de, bu duruma daha sakin ve yavaştan hazırlansam mantıklı olurdu.
Uzatamazsam öyle yapacağım, teşekkür ederim.🙏
Bu durumun geçici olup olmaması senin tutumuna bağlı. Korkunun üstüne gitmezsen ve aşmazsan devam edet
Devam edeceğim, haklısın.
motordan düştükten sonra bir süre binememiştim. seni anlayabiliyorum. endişelenme sürmeye başlayınca korkun azalacak. arkandayım
Umarım.
Teşekkür ederim, evet sayılır, araç pert.
Büyük ihtimalle geçici bi durumdur. Direksiyona geçince düzelir ama bazı kişilerde de kalıcı olabiliyor maalesef...
düşündükçe kalp ritmim değişiyor. Insallah kalıcı olmaz
Tahmin edebiliyorum, benimde başıma gelmişti çünkü.
Ama korkularını yenmelisin, insan tamamen o korkuyu hemen atamıyor zaten. Onun için, ben daha önce bu arabayı sürebiliyordum ve yine sürebilirim diyerek, o direksiyona tekrar geçmelisin.
Asla kendini geri çekmemelisin yani, o şekilde üstesinden gelebilirsin
Geçiyor annem kaç defa kaza yaptı kaç defa daha sürmem dedi 3 gün sonra geri sürdü...
Ciddi mi ya:)) Maşallah annenize.
Birinde otobüs durağına girmişti
Birinde kaldırıma çıkmıştı birinde de köye gezmeye giderken ineğe çarpıyormuş onda ben yoktum 😅😅
Cidden rahat olun geçer... Teşekkür ederiz bizim anne biraz sayko...😅😅
Şimdi elimizi bıçak kesse tekrar bıçağa dokunmucaz mı? Geçer gider korku kalmaz tecrübe kalır
Bıçak bizim kontrolümüzde. Trafikte kontrolümüzde olmayan binlerce araç var, o sıkıntı.🙂 %60'ının elinde telefon.
İşte korku tam da orada başlıyor.🙂 Ben 6 yıldır araç kullanıyorum, kimseye ne vurdum ne sürttüm 😄
Bizimki biraz seninkine göre ağırdı. Allah yaşatmasın da bilme.🙂 Benim biraz zamana ihtiyacım var, zorlayan yanı araba surmek degil koltuga oturdugunda tetiklenen o his kalp carpintisi, ateş basmasi panik atak gibi gelmesi yani geçecektir muhakkak inşallah.🙏
geçici bir durumdur ben motosiklet ile kaza yaptıktan bir iki hafta sonra arkadaşım motoru topladı dedi gel bin dedi içimde biraz çekingenlik oluşmadı değil ama en sonunda bindim eski ben nasılsa öyle devam ettim
Kesinlikle hemen araba sürmelisin. Bekleme, bekledikçe korkun derinleşecek
Süremezdim çünkü köprücük kemiğim kırıldığı için omzumu ve kolumu bandajlı bir şekilde 3 haftadır koruyorum, mümkün mertebe sabit tutmaya çalıştım
Kazadan sonra stres olması normal kullandıkça unutursun geçmiş olsun bir daha hiç kaza olmaz umarım
Öncelikle geçmiş olsun. Gecici bir durum araç kullanırken sakin ve soğukkanlı olmaya çalış
Normaldir, inşallah geçici bir korkudur. Bence korkuna odaklanma, düşünme yani onu
Geçiyor ya. Çok akıcı trafiğe çıkmasan panik yapmazsın
Gecmis olsun
Annene babana sor anne ben kac kez düştüm yürümeyi öğrenene kadar diye. Ama sen bugün koşan birisin. Anladın umarım
Anlamadım ama teşekkür ederim, geçmiş olsun dileklerin için.🙂
sürüş eğitim dersleri veriyorum ankarad seninde biraz cesaretin kırılmış halledilir oda kolay
Çok geçmiş olsun zamanla aşarsınız diye düşünüyorum
Geçici, umursamayarak
İşte şu an için onu başaramıyorum. Siz yaşadınız mı?
Ramazanda pert etti beyinsiz bir kadın şoför sıfır kodiaq aracımı
Cana gelmemiş ya önemli olan o
İyi de kurallara uysa bu kaza olmayacaktı bende maddi manevi zarar görmeyecektim. Ters yönden sollamanın yasak olduğu yerden gelip vurdu ve bana yeşil yanıyordu dşyecek zelada insanlar trafiğe çıkmasın, cinsiyet yırdetmeden söylüyorum
Haklısın, bize çarpan araçta telefon bakıyormuş
Bence böyle 2 kaza yapanın ehliyet iptal olsun
Geçmiş olsun korkuya zamanla alışırsınız
Ben alıştım rahat ol hayat bize herşeyi haşatır
Geçici bir durum zamanla atlatırsın
Biraz zamana bırakın zamanla o hissiniz azalır.
Bizde ailecek kaza yaptığımızda yaklaşık 4 ay araca binememiştim.
Sürme boş ver hayırlısı budur
Kaza mı yaptınız peki
Evet
Geçmiş olsun. Allah kaza bela vermesin
Sağolun🙏
Geçmiş olsub
yoo normalleş
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?