İyi geceler KS bugün kötü bir gün yaşadım kim haklı kim haksız bilmiyorum.. ben ehliyeti alırken almak için aylarca pratik yapıp düzenli araba sürerek trafiğe çıkmışken kardeşim geçen hafta aldı ehliyeti ve pratik yapmadan hemen bizim arabayla trafiğe çıkmaya başladı. Ben 2 otobüsle gidip gelinen avmye işe başlarken babam dönüşte arabayla gelelim diye bana arabayı bile vermeyip otobüsle gelsin diyordu ama kardeşim ehliyeti daha alalı 1 hafta olmuşken o iş çıkışında arabayla eve gelebiliyor. Bugün de arabayı aldı gittik arabaya bakım yapacakmış bahanesiyle, ehliyeti geçici olarak e devlette vardı ama bugün kart olarak eve gelince kardeşim eve gidelim kartı alıp işe dönelim yoksa polis çevirir ehliyeti sorar bende olmadığı için ceza yerim dedi onun için eve giderken ben sürdüm arabayı. Sonra bugün ben kız arkadaşımla iş görüşmesine gidecektim arkadaşıma dedim arabayla seni almaya geleyim dedim o zaman saat öğlen 1 di bizim iş görüşmesi öğlen 3 teydi diye arkadaşım 2 saat kıvrandı bende onu ikna edicem diye yola odaklanamadım sonra arabayı kamyona çarptım. Kamyon park halinde baya büyüktü yolu da baya kaplamıştı diğer arabalar da zor geçiyordu telefonda arkadaşımı gelmesi için ikna edicem diye yola odaklanamadım çarptım. Arabanın sağ aynası kırıldı yerinden kırıldı ön ve arka kısmının kapıları dışardan içe göçtü arkadaşımı sonradan aradım ona kızdım sırf seni ikna edicem diye 2 saat dil döktüm kaza yaptım dedim o da kusura bakma beni suçlayamazsın ben nerden bileyim senin arabada olduğunu konuşmayacaktın o zaman dedi. Halbuki ona ben arabadayım geliyorum demiştim
arkadaşın seni lafa tutsa da sonuçta arabayı sen kullanıyordun ve kazayı sen yaptın. bu yüzden başkasını suçlamak anlamsız. böyle yaparak sadece arkadaşınla aran bozulur ve psikolojin yıpranır. neticede bir kaza oldu ve bu, sen kullanırken gerçekleşti. sorumluluk sende. araç kullanırken telefonla konuşmamalı, yola odaklanmalısın.
ne kadar pratik yapsak da işin özü dikkatli olmaktır. gerisi kaderde varsa yaşanır. çünkü sen ne kadar dikkatli olsan da aniden karşına çıkan biri sana çarpabilir. bu nedenle araba kullanırken her zaman dikkatli olmalıyız. 8 yıldır araba kullanıyorum, düzenli her gün kullanıyorum. sürerken telefona da bakarım ama asla yoldan gözümü ayırmam. baktığım anlar sadece bir salisedir belki. bir şey yazacaksam da yola bakarken tek elimle yazarım. evet, bu da tehlikeli ama iş sende bitiyor.
Peki babamın yaptığına ne diyorsun, kendisi kardeşim gidiş dönüş arabayla gelsin diye beni yolluyor dışarı neymiş ben dönüşte 2 otobüsle eve dönecekmişim toplam 30 durak😀 zaten dönüşte tek gelebilen bi insan sabah nasıl tek gidemiyor onu anlamıyorum ben neden dışarda sürükleniyorum yani
babanın yaptığı hoş bir davranış değil. senin ehliyetin varken ve bir süre pratik yapmışken, işe gidip gelirken arabayı sana vermezken kardeşine birdenbire vermesi biraz ayıp. dışarıdan evlat ayrımı gibi görünüyor. ancak işin içinde sen varsın, ben ne kadar dışarıdan yorum yapsam da bu yanlış olur.
Kızım hata senin. Cana can arkadaşın dahi olsa birilerini memnun edicem diye yaptığın şeye bak. Ayrıca ehliyetini yeni almışsın sayılır ve arabada telefonla uğraşıyorsun. Hangi kafayı yaşıyorsunuz ben anlamadım ki? Bu sana ders olsun. Kadınlar kızlar araba sürerken daha panik havasında olurlar. O yüzden trafikte ne zaman bir arabanın hata yaptığını görsem kesin kadındır diyorum ve yaklaşınca sürücünün kadın olduğunu görüyorum. Hiç şaşmadı bu şimdiye kadar. Ehliyet arabayı sürmez tecrübe arabayı sürer. 2014 te aldım ehliyetimi hâlâ daha araba sürerken telefonu kurcalamam. Gözümü aynadan vs çekmem. Suç senin. Bu sana küpe olsun
Öncelikle geçmiş olsun arabanın hafif hasar alması problem değil onarılır konuya gelecek olursak trafikte seyir halinde isen telefonla konuşuyorsan üzülerek söylemeliyim ki kanunen bile sen haksızsın belki olayın şokuyla o an arkadaşına sen kızmış olabilirsin ama sen haksızsın
Çok geçmiş olsun cana geleceğine mala gelsin derler ama mal da csnın yongasıdır. Yine de size bir şey olmamış teselliniz bu olsun. Ataba kullanırken telefonla asla konuşmamak ve oynamamak gerekir. Kamyon park halinde olduğundan suçlu sen olursun. O da en fazla park cezası yer
Öncelikle geçmiş olsun! Durum gerçekten karmaşık ve talihsiz olmuş. Ama burada asıl olan, yolda dikkatini dağıtmamayı öğrenmen. Ne arkadaşın ne kardeşin bu kazanın asıl sebebi değil; çünkü direksiyon başında dikkat etmek tamamen sana ait bir sorumluluk. Telefon kullanırken araba sürmek risklidir çünkü yol her zaman öncelikli olmalı.
Kardeşinin durumu bir yana, babanızın eşit davranmaması biraz içini bunaltmış, bunu anladım. Ama bu tarz durumlarda soğukkanlılığı korumak çok önemli. Neyse ki sadece maddi hasar var, bu işin en iyi tarafı. Kendine dikkat et ve böyle hataların tekrarlanmaması için önlem al. 😊✨
geçmiş olsun Söylemek istemezdim Suç sende kimseye gereğinden fazla değer vermeyeceksin Gelmeyecekse ısrar etmeyeceksin O da seni çağırdığında gitmeyeceksin Bir de yolda telefonla konuşma Mesajlaşma bunu yapanlara çok kızıyorum Kardeşim de arasıra mesaj yazıyor yolda konuşuyor Araba sürme işi Bir anlık dalgınlığa gelmez Allah beterinden korusun
kamyoncu yüzünden ne demek arabayı park etmek ya bu nasıl şoför inanılır gibi değil birde köşeye park etmiş yolun ortası varken köşeye doğru koymak nedir sjshs tek suçlu kamyon şoförü
Vallahi bizim araba baya eski bi araba onun için hangi bakım tamirlerden boyalardan geçmiş bilmiyorum ama bildiğim kadarıyla kapıda boya yoktu öyle biliyorum yani kardeşim akşam tamircilere sormuş en az 40 bin 70 bin tl fiyat biçmişler
İyi sallamışlar enayi yurduna sokacaklar geç onları göçük çelik rötuj yapan yere vereceksin örnek ben atayım oradaki yapılan araçlara yorumlara bak o dediğin yerede yaptırma sakın kadın başınızla yolma peşindeler
Bilmiyorum resimleri çek yolla buraya Ankaradan başka şubesi varsa oralarıda sor orjinalliğini boyattırıp bozmayın aracı değeri düşmesin hatta oradaki resimlere bak senin araçtan daha beterlerini yapmışlar seninki neki
Boyanmadan aracını düzeltip macunsuz çelik rötuj çekecekler izle vidolarına bak aklında olsun amacım yardımcı olmak yeni bir araçta alırsan kazan olursa ilk aklına bu gelsin
Göçüğü düzeltiyorlar sonra kredi kartı gibi ince çelikle boya geçiyorlar orjinal halde majun olmayacak iyice öğrensin sorsun aynada elektrikli mi onuda yapan yerler var sökerler yaparlar manuelse çıkma ya da orijinaline yakın alır taktırırsın
Hadi ortası 30 bin olsun :) 40 geçmez sanmam bana motor indir bindir yapmıyor İstanbul'da esenlerde varmış orayamı gösterecek kardeşin sağlık olsun önemli olan o
Valla ona bulduğum ilk linki örnek olsun diye attım bende burada mesela varmış diyerekten sende diğer yerlere bakarsın dedim yani :) ama 40 bini geçmezse rahat öderdim😀
Fiyat alırsın o sana kalmış o kadar önemli değil aynayı yaptır paran olunca yaptırırsın acele etme videolara baktınmı nasıl yaptıklarını izledin mi yarın ne fiyat verirlerse yazarsın
Evet biraz baktım anladım gibi kolay bi işleme benziyor ama babam diyor ki o kamyon niye oraya park etmiş adamın numarası yokmuymuş, kamyon kocamandı daracık yokuşa koymuş her geçen araba zoraki geçiyordu yani
Sizi küçük görüp anlamaz bunlar piyasadan diye fiyatı yüksek fiyat çekmesinler ondan babanıda götür yoksa amcan dayın arabadan anlayan yaşca büyük birini götürün ortayı bulursunuz fiyatta
Kapı kolda kırık yoksa tamir edilir onlar içerdeki mandalı sıkışmıştır onlar ufak tefek şeyler kardeşin parçasını alır kendi bile takar önemli olan boyasız orjinalini bozmamak fiyat kaybı olmasın
Telefonda arkadaşınla konuşurken dikkatin dağılıyorsa daha sonra konuşman gerekir. Baktın inat ediyor çek sağa konuş. Telefonla konuşurken dikkati dağılan sensin. Madem becerin yetmiyor o halde konuşmayacaksın.