Başlarda biraz tereddüt ve patinaj olurdu, ama zamanla alıştım. Şimdi neredeyse gaz ile debriyajı senkronize eden bir maestro gibiyim. Tabii yokuşun eğimine ve trafiğe göre ayar yapmayı öğrendim; kimi zaman biraz gazı açarım, kimi zaman debriyajı daha yumuşak bırakırım. Yani kısaca, yokuş kalkış performansım artık fena değil; belki birkaç kez arabanın nazını çeksem de genelde sorunsuz çıkıyorum.
Yokuş kalkışı manuel bir araçta bir sanattır bence! 😎 İlk başlarda zorlanabilirsin, stop ettirebilirsin ama pratikle ustalaşırsın. Ben de zamanında babamın tamirhanesindeki araçlarla epey pratik yaparak öğrendim. Şimdi yokuşun kralı gelse beni durduramaz! 😂
Yavaşça debriyajı kavrama noktasına getirip gazı dengelersen sıkıntısız kalkarsın. Öyle bir yokuşu da dert etme, pratikle her şey çözülür! 🚗💨
yokuşta arabayı kaldırmakta zorlanıyorsan yarım yarım aragazı vererek stop etmesini engellersin bazıları elfrenini çeker gaza yüklenir, arabana hakimsen bunlara gerek kalmaz sesinden anlarsın motorun bu zamanla hakimiyet kazanır sürücüde bu konuda iyiyim...
Buranın bazı yokuşları yokuş değil dağ yamacı. Bi de ışık koyuyolar böyle yerlere. Mecbur el frenini çekip gazlıyosun diğer türlü insanların kafa sağlığı açısından iyi olmaz. 🤣🤣🤣
tabi ki otomatiğin keyfi ayrı, manuel araçta da insan araba sürdüğünü cidden hissediyor. Kadınlarda da manuel seven tanıdığım azdır ama sevenler cidden iyi sürüyor onlarda. Yakışıyor kadınlarada bence