Selamün Aleyküm Hayırlı Sabahlar Öncelikle Malum Günümüz de Otomatik Vites Araçlar Yaygın Olsa da Manuel Vites Üretimi Devam Ediyor Kıyaslamaya Girmicem Otomatik Daha kolay Tabiki de Anlatılmaz Yaşanır Diyorum Hiç Kullanmadım otomatik araç ama Kullanmak Çok isterim Sorum Şu Manuel Vites Kullanan Arkadaşlar Manuel sizlere Göre Nasıl Geliyor Zorluğu var mı? Yoksa alışınca Çok mu kolay Kullanıcı arkadaşlar en çok görüş paylaşırsa Mutlu olurum herkes Paylaşabilir Elbette ki Ben Kendi Görüşümü Söyleyim bana göre Manuel De Zor olan Sadece o İlk kalkış Dizel araç olsa veya torku yüksek benzinli olsa Biraz daha rahat olacaktır ama Özellikle atmosfer düşük hacimli benzinli motorlar Biraz Devirli Kalkış isterler bana göre Kalkış yaptıktan sonra Zor Değil diye düşünüyorum siz ne düşünüyorsunuz
Güncellemeler
+1 yıl
Resimde ki Pedal Vites Namı diğer Yakışıklı Bebek 😅 Opel Vectra C Kasa Ait
Manuel araç kullanmak nasıl, zorluğu var mı? Hangi yönleri zor?
Manuel vites kullanıcısıyım. Şehir içinde araç kullanmayı sevmiyorum, hem yoruyor hem de dur kalk trafiğinde arabam çok çabuk hararet yapıyor (sıcak havalarda). Uzun yolda çok keyifli. En sevmediğim yanı, yokuş çıkarken benden yavaş gidene (kamyon/TIR, traktör hariç) denk gelince sürekli vitesle oynamak. Örneğin, önümde benden yavaş giden otomobilin tam virajda çıkması sinirimi bozuyor ve vitesi yokuş ortasında 2-3 yapmaktan sıkılıyorum. Düşük viteste uzun süre seyredince, aynı dur-kalk trafiğindeki gibi çok çabuk harareti yükseliyor. Harareti yükselmesin diye büyük viteste kullanmak zorundayım. Birkaç otomatik vitesli araç kullandım; ama ilk kalkışlarda çok sıkıntı çıkartıyorum. Millet 5 saniye içinde bulunduğu yeri terk ederken, ben 15-20 saniyede terk edebiliyorum. Çünkü vites koluna bakmadan vitesi nereye taktığıma emin olamıyorum. Gösterge panelinden de anlamıyorum. En rahat kullanabileceğim otomatik vitesin, Citroen-Peugeot araçlarındaki EAT teknolojili yuvarlak vitesleri. Çevir ve bas gaza.
Şehir içi Manuel vites insanı arabadan soğutabiliyor. Ancak arabayı tam olarak hakim olarak kullandığımı Manuel viteste hissediyorum. Otomatiğe göre yakıt konusunda biraz daha iyi olabiliyor tabi.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Arabayı kaldırmak zor diyen biri süremez zaten, her aracın bi kavrama noktası vardır ona da insan 2-3 stop ettirse bile alışır. Bayırda yokuşta yarım debriyaj yapamayan en kötü el freni ile kalkar yani ehliyeti olan da bir zahmet yapsın bunları. Manuel kullanma zorluğu sadece yoğun trafik olan yerlerde sürekli dur-kalk olması sebebi ile yorucu. Uzun yolda hiç farkı yok. Yakıt tüketimi açısından ve daha güvenli olması açısından manuel ön planda olsa bile otomatik vites rahatlığı tabii ki tüm bunları siler. Bunlar haricinde de benim için hiç fark yok.
Manuel vitesin De Şöyle Bi avantaji var Gerçi Yeni nesil Otomatik Vitesler de gelişti bu Sürücünün tepkisine göre vites değişimi Gerçekleşiyor Ama manuel de Seri sürmek istersen Kontrol sende olduğu için daha hızlı yapabilirsin otomatik de şanzıman kendisi karar veriyor Ama Otomatik Vitesin de Rahatlığı başka Ya Aynen Katılıyorum Benim sürdüğüm araç Manuel Vites Sadece Kalkışı iyi ayarlamak lazım araç bi kere harekete geçtiği anda Kolay Birde Tabi Vites hızın durumuna göre olacak bi kere dalgınlığıma Denk geldi hızım düşmüştü vitesi dusurmedim arac stop edecek duruma geldi O Debriyaj yok mu o yoruyor insani 😄
manuel araçlarda hata yapma ve arabaya zarar verme ihtimalin daha yüksek debriyajı doğru kullanman vitesi doğru devirde atman lazım el frenini kalkışta kullanabiliyor olman lazım motoru bağırtmaman veya bayıltmaman lazım