Bildiğimiz üzere Passat'ın sedan kasasının üretimi 2022 senesinde durmuştu ama YouTube'da bir videoya denk geldim Passat'ın sedan kasasının üretimi Çin'de hala devam ediyor ve Çin pazarına özel olarak satışa sunuluyormuş. Hiçbir ülkeye Passat sedan ithalatı yapılmıyormuş. Ama bize 2022'de üretiminin tamamen durup bir daha üretilmeyeceğini söylemişlerdi. Ne yazık ki kandırıldık, üretim hala devam ediyor. Türkiye'ye gelse fiyatının 5 milyondan aşağı olacağını düşünmüyorum. youtube.com/shorts/8PwCSUyKz24?si=PuadIxzXb7zjtTJU
Hani Volkswagen Passat'ın sedan kasasının üretimi tamamen durmuştu?
Evet, Passat severler için bu durum biraz kafa karıştırıcı oluyor. Avrupa ve Türkiye gibi pazarlarda sedan üretimi bitti diyebiliriz. Ancak Çin otomotiv pazarı farklıdır; oradaki kullanıcıların sedan sever olması, üretimin devam etmesine olanak tanıyor. Yani üretim tamamen durmadı, ama Çin’e özel olarak devam ediyor.
Türkiye’ye gelme ihtimali düşük çünkü ithalat yapılmayacağı açıklanmıştı. Gelse bile dediğin gibi, fiyatlar açık ara 5 milyon üstü olurdu. Bu yüzden Türkiye için geçerli bir opsiyon değildi. Çin pazarının bu kadar özel olmasına şaşırma, orada talep varsa üretim bir şekilde devam eder! 😊
Kanka türkiye'nin araba pazarı çok kısıtlı, yurtdışında üretimi çok olup da türkiyeye gelmeyen türkiyenin haberi olmadığı o kadar çok araba var ki, toyota mesela avalon diye bir sedan arabası var biz sadece corolla camry biliyoruz mesela, adamlar hidrojen ile çalışan mirai diye model bile yaptılar
En İyi Cevaplar