Bu arada ABD de en çok kaza yapan araç Tesla olmuş ! Kadın sürücü ile seyahat etmektense yapay zeka destekli sürücüsüz bir araçla seyahat etmeyi tercih ederim.
1 ay
Bu arada ABD de en çok kaza yapan araç Tesla olmuş ! Kadın sürücü ile seyahat etmektense yapay zeka destekli sürücüsüz bir araçla seyahat etmeyi tercih ederim.
Kadın sürücü ile seyahat etmek isterdim. Sürücüsüz araçlara güvenim yok denecek kadar az. Sürücüsüz arabalara ya yanlış giderse, ya otopilotu açık vaziyette Tesla gibi durduk yere aniden hızlanıp duvara vurursa, vs olayları nedeniyle güvenemiyorum. Tek güvendiğim araç, Türkiye'nin ürettiği sürücüsüz otonom teknolojiye sahip küçük otobüs Karsan E-Atak Autonombus. Kendi güzergahında güzel güzel gidiyor. Hiç binmedim; ama haberlerde izledim.
Kendi tecrübelerime göre, kadın sürücüler genellikle dikkatli ve özenlidir. Yolculuklarda güvenlik ve iyi bir sohbetin tadını çıkarırım 🚗. Teknoloji harikası otonom araçlar ilgi çekici ama henüz tamamen güvenilir olduklarını düşünmüyorum. Yine de meraklıyım, belki bir gün denerim ama şimdilik tercihim kesinlikle insan faktörü! Eğlenceli ve samimi bir yol arkadaşı her zaman iyidir. Sen hangi seçeneği tercih ederdin? 😊
Cevap
0Cevap
Neden genelleme yapıyorsun ki
Çok güzel süren kadın da vardır, kötü süren erkekte. Sanki tüm erkekler mükemmel sürüyor kadınların hepsi çok kötü sürüyormuş gibi davraniyorsunuz ya sinir oluyorum.
Cinsiyetle arabanin ne alakası var?
7 kez aracıma kadın sürücülerin vurması bir genelleme olacak ise evet ben genelleme yapıyorum.
Benim kişisel görüşüm tüm erkelerin aynı düşündüğü anlamına gelmez. Benim yaşadığım tecrübelere genelleme yaptım hayatımda 9 kazaya karıştım 7 sinde kadın sürücü birinde benim hatam birinde de taksi şöförü erkekti bu arada motorla sürüş karıştığım kazda 2 hafta hastanede yattım kırımızda beklerken bir kadın sürücünün frien yerine gaza basması sonucu 😂
Şu hayatta bi başardığınız araba sürmek zaten alın övünün onunla
Arabayıda biz yapıyoruz bu arada.
O internete girdiğin şuanda cevap verdiğin telefonu da biz yapıyoruz. Tabi interneti de biz yaptık.
Biz ;Erkeler demek ! Kadın mühendis elbette var. Bir başardığınız araba sürmek demişsin de ona hitaben verilen basittt bir kaç örnek verdim.
Benim kişisel görüşüm tüm erkelerin aynı düşündüğü anlamına gelmez. Benim yaşadığım tecrübelere genelleme yaptım hayatımda 9 kazaya karıştım 7 sinde kadın sürücü birinde benim hatam birinde de taksi şöförü erkekti bu arada motorla karıştığım kazda 2 hafta hastanede yattım kırımızda beklerken bir kadın sürücünün frien yerine gaza basması sonucu. Bunu yanlış kişiye cevap yazmışım şimdi fark ettim.😂
Kadınlara kaza yaptıran da erkekler ama kaza sebebi yani direk o daha kötü
Valla bana çarpan kadınlar hep yalnız şöfördü.
Sebebi eminim sensindir ya da başka bir erkek sürücü
Ben mesela orta seritte kendi kendime 70 le gidiyorum adam tamponuma dayanıyor ben hız yapmak istemiyorum arkadaşım herkes hız yapmak zorunda değil onu geçtim sollarken çok yakınından geçiliyor ben biraz görüp sağa kaysam dikkatim dagilsa bitti makas atıyor yahu önümden sağ şeride geçen var soldan en sağa geçmeye çalışıyor ben yolda gidiyorum durmasam valla nilla carparim durmak zorunda da değilim sağa gececemsen ortada olursun en soldan sağa gecmezsin yani yol ayrimina giriyor şimdi diyeceksin madem yavaş suruyorsun ortada ne işin var sağ taraf büyük araç ve yol ayrım yerlerinden kaynaklı ölü şerit haline geliyor ben nerede sürecem keyfimdem ortadan gitmiyorum millet sagdan da basıyor bir rahst yok
7 kez kadın sürücü aracıma vurdu hepsinde de %100 karşı taraf kusurlu çıktı. Kırımızı ışıkta duran 4 şeritli boş yolda vurmaları mı yoksa bencincide yakıt alırken arkadan vurmaları mı hepsi komik aptalca kazalar. Ve hiçbirinin de yanında kimsenin olmaması ayrı bir tesadüf hepsi tek kadın sürücüydü.
Ona bakarsan bana da amcanın teki carpti hastanede direk soldan girdi araca Doblo ile hiç bir suçum yoktu direk gidiyordum bir tanesi de ışıkta ben fren yaptım ışıklara gelince yavaslarsin solumdaki araç geldi çarptı bana sandım ama değilmiş Allahtan ambulansa çarpmış erkek surucuydu bir de kendileri suçsuzmus gibi yanındaki bayan bana diyor ne yapıyorsun diye ulan araya girmeye calisan senin hödük kocan ışıkta geçeyim diye ben de kadına dedim asıl sen ne yapıyorsun ağlamaya başladı ben de korktum ya 🙄 oyle yani birinde de ben çarptım arkadan onun sebebi de benzinlikten cikiyordum önümdeki araç yola girecek otobüsün geçmesini bekledim tam çıkacam canım orada duruyormuş ciksana yola ben gitti sandım solumu kontrol edip boş olduğunu görünce sağa manevra yaltim derken çarptım
Yol üç şerit olmalı orta şerit dediğine göre en yavaş gidebileceğin şerti en sağ şerittir ! Kullandığın yol hız sınırı örneğin 130 ise orta şeritte 70 ile gidemezsin. En sol şerit sadece sollama için kullanılır yani sürekli meşgul de edilemez. Trafik kurallarına uyalım lütfen.
Yani Allah beterinden saklasın olmaz demiyorum ama erkekler hiç sallamiyor bazen aşırı umursamazca kullanan var
Üç şerit de sağ ölü serit haline geliyor resmen orada da büyük araclar basıp geliyor ve sağdan hızla gelenler var yol ayrimlari yola girenler var sağ da tehlikeli keyfimden sağa gecmiyorum heralde
Sağ şerit ağır vasıtaların ve yavaş gitmek isteyen sürücülerin tercih ettiği şertitir hem 70 ile gidicem hemde orta şeritte gidicem diyorsan o bahsettin sıkıştıma tacizleri ile sürekli karşılaşırsın ya da hızını artırıp yasal hız sınırına çıkarak trafik yoğunluğu düşürebilirsiniz.
Ağır vasıtalarla yavaş gitmiyor ama sorun orada ve sağ şeride de sollamak yerine saglayio basip süratli giden var
Sağ şeritte de ağır vasıta bana ışıkları yakıp söndürüyor o daha tehlike 🙄ben hizli gidemiyom aracıma o kadar güvenmiyorum