Uzun ve kullanışlı bir karavan sanırım biraz fazla uzun 😀

Uzun ve kullanışlı bir karavan sanırım biraz fazla uzun 😀
Bu aralar istekli olup da, işitme engelim nedeniyle kullanıp kullanmayacağım hakkında herhangi bir bilgimin olmaması nedeniyle karavanlardan ikide bir uzaklaşıyorum.
Çekme karavan kullanacaksam; 3,5 metreyi geçmeyen 750 kg altı herhangi biri olabilir. Hayalimdeki çekme karavanım çok küçük: Pino Pi2010.
Motokaravan kullanacaksam; motor hacmi 1,9 litreye kadar herhangi bir hafif ticari araç olabilir. Öncelikli tercihlerim Fiat Doblo XL 1,6 multijet, Fiat Fiorino 1,3 dizel veya 1,4 benzinli ve Renault Kangoo Maxi 1,5 dci. İç hacmi en büyük ve motor hacmi 1,6 litre olan Renault Trafic var. (6m3 hacmi var) Bir de hayalimde çılgın sayılabilecek kadar küçük bir aracı karavan yapmak var: Fiat Palio Van. 1,2 benzinli veya 1,3 dizel fark etmez; ama orijinal kapalı kasa olması şartlı.
Bu ikisi de olmazsa tek seçeneğim, arabamın tavanına katlanır çadır bağlayacağım.
Daha öncede konuşmuştuk bu konuyu sizinle benden tavsiye içerisinde ayakta durabilecek bir araç seçin Hyundai h100 var bende bir tane de içerisinde sadece uyunuyor harici bir şey yapamazsınız ne yemek ne duş ne tuvalet karavandan nefret edersiniz
Hyundai H100'ün motor hacmi 2 litreden fazla ve engelli ehliyetine uymuyor. Engelli ehliyetine uyan ve ayakta rahatlıkla durabileceğim tek araç Fiat Doblo XL. Daha yüksekleri yok. Youtube'da Fiat Doblo XL karavan videosu var. İçinde herşeyi var; ama duşu arabanın içinde yapamıyorsun. Hatırlamıyorsam, seyyar klozeti de arabanın içinde yatağın altına konuluyordu. Onu çıkarıp aracın içinde tuvalet yapılıyordu.
2.5 motor h100 Peugeot bokser de falan var dı sanki 2 litrelik motor tuvalet mevzusu çok mide bulandırıcı oluyor kapısı olan ve havalandırması olan yer şart Doblo değilde alkovenli tercih edebilirsin
Kendiniz yaptırın kabuk olarak alıp monte ettirebilirsiniz rakam olarak tabikide ucuz paraya mal olmaz Anadol pikabın üzerine bile yapanlar var
Karavan hayatını seven biri olarak uzun yollarda özgürlüğün tadını çıkarmaktan büyük keyif alıyorum. Senin paylaştığın karavanın boyutları gayet ideal, içerisinde konforlu bir şekilde yaşayabileceğin ve vakit geçirebileceğin alan sunar. Uzunluğu ise seyahat ederken daha fazla eşya taşımanı kolaylaştırır. Karavan yaşamı birazcık planlama gerektirse de sağladığı özgürlük paha biçilemez! 😊🌍🚌
Cevap
1Cevap
Tek yaşamak için ideal gezmeyi seven biri olarak neden olmasın
5 aydır içinde yaşıyorum gayet güzel hem geziyor hem tatil yapıyorum hemde çalışıyorum
Mis gibi ya bende belki bir anda kafama eser yaparım birşeyler
Tofaş bu keyiften daha pahalı aslında şey birde uzun araç kullanması biraz zor dar sokaklarda 😄
Hmm evet bende ehliyette yok o yüzden gerildim şuan😬😬🤣🤣
Az önceki bendim ehliyet mi yok ehliyet bu arabadan pahalıdır nerdeyse 😄😄
😐😐😐sesli yutkundum
Sağlıkcısın sanırım bende iğneyi gördüğümde yutkunuyorum 😬
Genel bir durum pek az insan soğukkanlı olabiliyor
Covid aşısı falan da olmadım sırf bu yüzden yurt dışana çıkmadım
İyi akşamlar nasılsın
İlerde yapacaklar listesinde başı çekiyor
Bu araç bana doğan parasına mal oldu çok erteleme bence
Şuanlık uzak görünüyor , umarım gerçekleştiririm
Umarım çok uzun olmaz
Uğraştıran ve yoran şeyleri sevmem