Normal şartlarda (ister 2000 model olsun ister 2017 model olsun) hepsinden uzağım; ama klasik araç (orta kasa Broadway veya kambur kasa Murat 131 Kartal) alacağım zaman nedense önceliğim olmakta. İşçiliğini işinin ehli olan bildiğim motor ustasına verir yaptırırım. (Bursa Uludağ Otomotiv gibi) Rektefiye yaptırılmış klasik arabayla her yeri dolaşmak hayalim.
Alırım hatta işime gelir kaliteli şekilde harbi hakkı verilerek detaylıca yapılmışsa bu sıfır motor demektir ki resmen bana iyilik olur ama toplumsal bakış hep rektefe vebalı kanserli mikroplu özürlü gibi bakış görüyor halbuki bu çok yanlış şu an en kötü rektefe 60 bin liraya yapılıyor ee elden geçen motor daha iyi ve faydalı olmaz mı yani
Kanka aslında alınabilir benim audi a6 aracım zamanında 240 bin km de rektefiye olmuştu şu an 360 binde falan herhalde sahibi araca sorunsuz biniyor yapan ustayı bir araştır eğer usta iyiyse aracı birde ondan dinle + olarak yapılan işlemin faturasını ve garantisini kontrol etmeyi unutma
Motor rektefiye olmuş bir araba alır mıyım? Aslında, aracın nasıl bir işlemden geçtiği önemli. Sağlam ve kaliteli işçilikle rektefiye yapılmışsa, almayı düşünebilirim. İşçilik kaliteli olduğu sürece, rektefiye araçların performansı bile iyi olabilir. Benim Mini Cooper henüz böyle bir işlemden geçmedi ama eğer geçerse, işini iyi yapan bir ustaya teslim ederim. Araba almak bir tutku işi, her şey detaylarda gizli! 😎🚗
Rektefe olan motorun tekrar rektefe hakkı varsa alınabilir. Silindiri honlanmış 0,50 mm piston konulmuş bir motorun rektefe hakkı bitmiştir. Blok değişimi gerekir. Astra 1.4 t aracım geçmişinde piston kırmış bilerek aldım.
Üç ay önce arabama komple motor yaptırdım aşırı derecede piston sesi vardı. ozellikle soğukken araç. Alırım neden almayayim tezgahı iyi usta da yapildiysa