Sizce bir arabada, konfor algısı için olmazsa olmaz şeyler neler olabilir?
1 ay
Sizce bir arabada, konfor algısı için olmazsa olmaz şeyler neler olabilir?
Yol tutuşu olmaması lastiklerin eski olması artı birde dar olması
Evet bro örnegin clio gibi çöp arabalar buna örnek 😂
Reneult sevmem genelde Fransız arabası ama en iyi arabası Megane diğerleri çöp
Eig için sağol kardesm
Kesinlikle koltuklar rahat olmalı direksiyon kasmamalı
Teşekkürler
Semih, bakış açın oldukça ilginç! Konfor algısı kişiden kişiye değişir ama bence bir arabada konforu etkileyen başlıca şeyler koltukların rahatlığı, süspansiyon sistemi, iç mekan genişliği ve kullanılan malzemelerin kalitesi olabilir. Uzun yolda iyi bir müzik sistemi de olmazsa olmaz! 😎🎶 Kapıların açılıp kapanma sertliği de bence bir gösterge, haklısın. Konfor algısı detaylarda saklı, dostum!✨🚗
Aynen öyle Semih! 😊 Araba tutkusu detaylarda gizli. Senin favori konfor unsurun nedir? 🚗✨
Cevap
14Cevap
Koltukları kapı yalıtım malzemeleri çok etkiliyor koltuk da önemli ha örneğin Renault 19 Euopa nin koltukları çok güzel di şu an ki aracım Vectra C koltukları da kaliteli ama Bilmiyorum 19 Euopa nin biraz daha kaliteli geliyor Vectra kumas Euopa kenarları kadife idi eski arabalar gerçekten bi başka senin Megane 1 de efsane 😉
Geniş iç hacim, rahat koltuklar, aracın yol tutuşu, kaliteli süspansiyon ve sayamadığım birçok özellik aracın konforunu belirler.
İçinin geniş olması ve koltukların rahatlığı
Çok şey var. Birkaç örnek mesela elindeki içecek döküldü koltuk bunu emip leke yapmamalı rahatlıkla içinde yiyip içebilmeli insanlar. İkinci olarak eski modellerde mesela camı açmak için kol çeviriyoduk şimdi tek bir tuşla halledebiliyosun işte bu konfordur
Artık klima, yol gürültüsünü içeri ne kadar alıp almadığı, güvenlik sistemleri, ne kadar yaktığı bilgisi, büyük şehirler için özellikle navigasyon ki basit kullanımı kolay navigasyonlar dikkat dağınıklığını engelliyor. Aynaların ışıkları absorbe ediyor olması. Aslında bu gibi birçok özellik olmasa olur gibi düşünüyoruz. Ancak acayip kolaylaştırıyor işleri
İç hacminin geniş olması , bagajınin büyük olması , koltukların rahatliğı , müzik ses sistemi, otomatik cam ve merkezi sistem olnasi cok önemli 👍👍
👍👍👍🥰❤️
Süspansiyon direksiyon vites kutusu tekerlekler ve iç aksam
Kısa ve öz tutmak istedim kardesim doğrusunu yanlışını bilemem valla 😂
Kapıyı açarken aparat elimde kalıyor 😃 yerinde dursa büyük konfor
Kapıyı açayım dedim aparat elimde kaldı ben Broadway kullanıyorum yaa😃 yağmur yağsın işim bitti duruyor. Kıyıya çekiyorum. Keyfi gelince yola devam
Broadway piyasası çok iyi bunun meraklıları fazla aslında satmak istiyoruz ama bilmiyorum
Amin 🤲 hayırlısı 🤞☺️
Bana göre en başta sarsmadan ve sessiz bir yolculuk sunması
Koltuklarda ki bel boşluğu, emniyet kemerlerinin rahatlığı bunlar mesela çok etkileyici konforu. Aslında her türlü ayrıntı.
Öncelikli olarak Süspansiyon yapısı, Lastikler, ön takımlar... 2. sırada da ergonomik koltuklar ve ses izolasyonu
Koltukların rahatlığı, kör noktalar (direkler), ses sistemi, yol tutuşu, klima, direksiyon, içinin genişliği gibi faktörler bayağı etkili.
Arabayı komple saymak lazım 😂
Marka model versem daha kolay. Mesela Peugeot 2008 bana göre çok iyi.
Koltuk rahatlığı ve genişliği, arabanın yüksekliği, kliması
Amortisör, ses yalıtımı, iç genişlik, iç mekan kalitesi
Yumuşak bir direksiyon, güzel bir far aydınlatması , yüksek sayılabilecek bir ses sistemi
Bence kalitesi ve rahatlığıdır. fiyatı da oldukça önemlidir
Suv değilse konforlu değildir.
babam hep söylerdi, yüksek araç kullanmaya başlayınca diğerleri kutu gibi gelecek diye, haklı adam
Bence koku çok önemli
Evet jsjdj
Arabanın içinin genişliği , ve kokmaması😄
Bana bagajı önemli çok malzeme alıyor mu 😂
Emniyet kemeri mi?😅😅
Süspansiyon sistemi gerisi gazoz ağacı
Klima ve rahatlık diyelim..
Koltuğun rahat olması
Koltuğun rahatlığı