Arabalar konusunda 315 cevap paylaştı. Şehir içinde daha fazla tepki ve reaksiyon varken, şehir dışında daha az hareketle sürüş mevcut. Ancak hız yükseldikçe yapılan hatanın getireceği sonuçlar seni endişelendiriyor. Yola, kurallara ve hava şartlarına uygun hız ile bunun sorun olmadığını göreceksin. Yenmek için tavsiyem; uzun yola çıkar gibi otobana girip ilk çıkışa kadar gidip geri dön. Sonra mesafeyi biraz daha artır, bundan sonra kendini daha iyi hissedeceksin.
11 Yorumla
Soran1 yıl🙏
En İyi Cevaplar
Öncelikle merhaba.
Bu korkunuzu yenebilmeniz için yanınıza bir veya iki arkadaşınıza alarak tabii ki bunlar yakın arkadaşınız olması gerekiyor ilk başta size en yakın olan ile mesela İstanbul'dan örnek verecek olursam İstanbul'dan Kocaeli İstanbul'dan Bursa İstanbul'dan Tekirdağ gibi kısa kısa mesafelerle kendinizi alıştırmanız sonra bir kademe daha atlayarak farklı şehirleri ama yakın olan şehirlere gidebilirsiniz bunu ondan fazla yaptığınız zaman zaten otomatikman Psikolojiniz alışacaktır
İyi Günler.
10 Yorumla
Benim içinde tam tersi geçerli, şehir içinde zorlanıyorum ama şehirler arasında çok rahat bir şekilde araba kullanabiliyorum.
Korkunu yenebilmek için korkunun üzerine gitmen gerekir anca öyle başarabilirsin.
11 Yorumla
Soran1 yılValla ilginç biriyim 😂 Herkesin yorumu genelde bu ben hariç 😂
1 yılBende de ilk başta tam tersiydi😂😂 Büyük ihtimal hız biraz seni ürkütüyor. Sağ şeritten ortalama bir hızda gidersin. Zamanla öğrenirsin sollamayı. Kendine güven
13 Yorumla
Soran1 yılAynen yaaaa. Hiç o kadar hızla araba sürmedim şehir içinde çok mümkün olmuyor zaten en fazla 100. Onda bile solda çok kovalandım 😂😂 Şehir dışında ne hale gelirim diye düşünmedim diğil 😂
- 1 yıl
Zamanla bu düşüncene güleceksin. Biraz cesaret
Soran1 yılUmarım 🙏🌺
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
47Cevap
Arabalar konusunda 490 cevap paylaştı. Bu korkumu yenebilmen için korkunun üstüne gitmen gerekir ve ne olacağını da öyle
16 Yorumla
Soran1 yıl😂 3 buçuk atıyorum tehlikeli değil mi?
- 1 yıl
Şehir içi daha tehlikeli
Soran1 yılDenemediğim için olabilir. Doğru söylüyorsunuz. Zamanla aşacağımı umuyorum.
Soran1 yılİnşallah 🥲
- Arabalar konusunda 10,5b cevap paylaştı.
u 1 yılzaman içinde alışırsınız
10 Yorumla
1 yılSehir icinde araba surmek cok daha zor. Sehir ddisinda kolay ama daha cok dikkat edilmesi lazim. Cunku hiz Daha yuksek oluyor. Sen bursa otobanina cik gez biraz kisa zamanda alisacaksin emin ol. ya da istanbuldaysan istanbuldaki tem ya da e5 e cik alisirsin hemen. İstanbuldamisin?
123 Yorumla
Soran1 yılEvet farkındayım. Şehir içi daha zor. Daha önce şehir dışını çıkmadığım içindir.
- 1 yıl
Yok daha kolay orada. Cunku sehir icinde sacma sapan seylere bakman lazim. Sahibinden kacmis kurbanlik dana gibi gezinen yayalar, her tarafa surekli yeni yeni koyulan tumsekler (sanki sehirdeki cukurlari kapatmislar gibi 😂) isiklarda tek seritli yolarda sacma sapan surenler, 4 yol agzinda sagina soluna bakmadan gidenler, adada nasil yol alinir kimde gecis ustunlugu var bilmeyenler falan filan derken sehir icinde insan acayip geriliyor 😂
Soran1 yılOtobanda dümdüz git 😂
- 1 yıl
Uzun yolda ne sagda ne solda gitme orta seritte git. Birde dusuk hizda gitme. 130 km sinirli otobanda 80 90 la gitmek cinayete davetiye gibi. Ondeki araba ile uygun takip mesafesinde git.
Soran1 yılEvet fark ettim bunu sol şerittekiler uçuyor 😂 Sağ şerittekiler yürüsem onlardan erken yetişirim 😂
- 1 yıl
E zaten sol seridi sollama haricinde surekli seyir etmek yani 90 la gitmeye kalkmak zaten trafik ihlaline giriyor tatlim😂
Soran1 yılOrta şerit en iyisi 😂 Sağdakilerde sinir krizi geçirtir 😂
- 1 yıl
Benim yeni modam saglamak 😂 ortadaki yavas gidince saga gir cik yapiyorum 😂
- 1 yıl
Sen ainir krizi gecirirken sagdaki tir soforu cay demliyordur 😂😂😂
Soran1 yılValla sülaleri rahat görmüyor değilim 😂 Çekirdek çitleyecekler az kaldı 😂
Soran1 yılOtobanda sağlama yapılıyor mu? Sana özgü mü 😂
- 1 yıl
Benim ilk yorumuma sen cevap verene kadar ben istanbuldan bursaya gidip geldim bu arada 😂😂
- 1 yıl
Bana ozgu 😂😂 sola gir cik yapinca arkadaki hizli olabiliyor bnde saga gir cik yapiyorum 😂😂
Soran1 yılMantıklı aslında 😂
- 1 yıl
Cekirdek citleseler gene iyi 😂😂😂 tabii mantikli canim 😎 sol serit dolu sag serot tir kamyon arasinda bos oluyor 😂
Soran1 yılGördüğüm akış sürekli böyle mi bilemem 🤷♀️
- 1 yıl
Ahaha. Gidecekmisin. Sen hangi sehirdesin
Soran1 yılMersin
- 1 yıl
İmmm oralar nasil acaba otobanda
Soran1 yılBilmiyorum. Her otoban bir değil bildiğim bir o.
- 1 yıl
Araba var mı seninn? Ne marka
Soran1 yılPassat
- 1 yıl
Oo nerdesin yaa evlimsin sen bu arada :)
1 yılBu bende de var ya. Aşamıyorum. Arabamdan dolayı diye düşünüyorum güvenmiyorum. Aracım şu an satılıkta model yükseltince bi kez daha denicem uzun yolu 🤣🤣
22 Yorumla
Soran1 yılBenim araç iyi sorun devam ediyor 😂 Dip not 😂
- 1 yıl
Deme ya 😅😅 tırların yanından geçemiyorum ben ya
- Arabalar konusunda 519 cevap paylaştı.
u 1 yılAslında tam tersi olması gerekir, şehir içi her an bir yerden biri atlayacak tedirginliği olması lazım.
Çevreyolunda solu kapat yapıştır devamke
11 Yorumla
Soran1 yılDenemediğim için bir ön yargı olabilir. Bilemedim.
1 yılUzun yol çok daha eğlencelidir. Bence şehir dışına çıkmak için bi bahane üretmelisin. Mesela bizde motor varken nereyi gezeyim değil de ne yiyelim derdi vardı. Köfte yiyelim derdik tekirdağ giderdik. Döner yiyelim derdik bursaya giderdik. Hafta sonu tatil kaçamağı yapalım derdik balıkesire giderdik. Bi bahane bul kendine.
13 Yorumla
Soran1 yılBahane çok cesaret yok 😂
- 1 yıl
Şehir içinden bir farkı yok mesela fatih'te oturuyorsun tekirdağ gideceksin de ki kendine ben mertere kadar gidecem mertere gelince yenibosna ya kadar gidecem de yenibosna ya gelince çekmece çekmeceye gelince avcılar beylikdüzü büyükçekmece kumburgaz selimpaşa silivri gümüşyaka Marmara ereğlisi yeni çiftlik hoooop tekirdağ bak ne kadar kolay
Soran1 yılZihinde bitiyor her şey öyle.
1 yılAsıl şehirler arası çok rahat ve kolay sürersin bende şehir içinde hâlâ alışamadım yoğun trafik, yayalar... Otobanda 80le sağdan gidiyordum tin tin ahahahajaj
11 Yorumla
Soran1 yılHer otobanda bir değil işte 😂😂😂
1 yılZamanla aşarsın. Ben şimdi değil şehirlerarası, uluslararası araba kullanmaktan bile korkmuyorum
25 Yorumla
Soran1 yılDaha ne kadar zaman lazım 😂
- 1 yıl
Orasıda senin bileceğin iş 😂
Soran1 yılPeki 😂
Özgüvensel bir problem şekir içini yapan şehirler arasında daha rahat sürer
28 Yorumla
Soran1 yılEvet en büyük sebep bu bence. Şehir içi daha kaos ve orada sürüyorum.
Soran1 yılPassat
Soran1 yıl2014
Soran1 yılSorun arabada değil bende 😂
Sadece kendi yaptığın bir kuruntu cesaretini toplaman yeterli
11 Yorumla
Soran1 yıl:( Farkındayım niye böyleyim ben yaaa
Arabalar konusunda 1,4b cevap paylaştı. İlk olarak uzun yolda yüksek viteslerde sürme yavaş git ve sağ şeritte dur sonra alışırsın
17 Yorumla
Soran1 yılSağ şeritte de kamyon, tır ve mikserler var 😂😂😂 Onları takip etsem bir haftayı bulur bir yere varmam 😂
Soran1 yılBirazda tecrübe lazım. Bilen biriyle yallah bismillah diyip bir yerden başlamak lazım 😂
Soran1 yılİlk elenecek kişi listesinde ilk sırada o 😂
Soran1 yıl😂
Gizli Üye(30-35)1 yılbüyük şehirde araba kullananlarda öyle bir problem yoktur bnce çünkü ister istemez çevre otoyoluna giriyorsun, sen küçük şehirde mi sürüyon acaba
11 Yorumla
Soran1 yılBüyük şehirde sürüyorum. Çevrw yolunda da sürdüm. Bilmedik yollar korkutuyor. Daha önce şehir dışına çıkmadım hiç. Mecbur çıkmam gerektiği halde.
Bulunduğun iehrin ilçelerine git.
Sonra alanını usul usul genişlet.12 Yorumla
Soran1 yılŞu an öyle yapıyorum. Zamanla aşacam inşallah.
1 yılAdlında şehirler arası en kolayı otoban dümdüz ak git sadece kavşaktan göbekten dönerken falan dikkat lazım bide trafik çoksa dur kalk çok olur ama yani bence şehiriçine göre daha kolay
10 YorumlaBende şehir merkezinfe sürmeye çekiniyorum. Daha yeni yeni uzun yollarda başladım. (Bu arada TOFAŞ kullanıyorum)
20 Yorumlaaynalarla aran iyi olacak şerit değiştirmelere alışacaksın. süre süre olur o işler kaçarak olmaz.
10 YorumlaBende de tam tersi şehir içinde adrese odaklanayım derken diğer dikkat etmem gereken şeyleri gözden kaçırıyorum ama şehirler arası araba kullanmanın keyfi anlatılmaz yaşanır
17 Yorumla
Soran1 yılİlginç ama şu var çoğu kişi şehir dışında araba sürmenin daha rahat olduğunu söyledi.
Soran1 yılŞehir içindeki gibi ani önüne kıran oluyor mu?
Soran1 yılİyiymiş. Bir gün denerim
Soran1 yılYorumlar öyle.
Gizli Üye(25-29)1 yılŞehirler arası daha rahat tak 120’ye önüne kimse çıkmaz 😅
12 Yorumla
Soran1 yılGenelde hangi şeridi kullanıyorsun peki? Değişiyor mu?
Cevap sahibi1 yıl4 tane şerit var genelde 2. Şeritteyim
Minimal yolculuklarla başlayabilirsin.
Örneğin 2-3 saatlik bir yolculukla deneyebilirsin.
Sonrası için zaten yine tek kullanmamanı öneririm.10 YorumlaBende de tam tersi ya tek başıma sehir dışına bile çıkabilirim buna cesaretim var ama şehir içinde hep korkuyorum
24 Yorumla
Soran1 yılNeden bende tam tersi 😂😂😂 Keşke öyle olsam. Sıkıldım arada şehir dışı çıkardım 😂
Soran1 yılMantıklı 😂 aynı şehirde yaşıyor olsaydık
- Arabalar konusunda 1,6b cevap paylaştı.
1 yılaslında şehirler arası çok daha rahat trafik durumı daha az genelde şeritleri geniş
10 Yorumla Gayet olduğu gibi rahat olmalısın yoksa kaza yaparsın
10 Yorumla
1 yılYa tırlar mırlar onlar tırstırabilir insanı ondan korkuyorsundur
10 Yorumla
1 yılZamanla aşarsın herkesten daha rahat sürersin
10 Yorumla
1 yılYanına bu konuda tecrübeli birisini alıp onu gözlemleyerek
10 Yorumla
1 yılKorkular üzerine gidilerek aşılabilecek şeylerdir.
10 YorumlaBende de tam tersi sehirler arası daha rahat hissediyorum
10 Yorumla
1 yılRahat davranin emin olun uzun yol daha kolay keyifli risksiz oluyor korkulacak bisi yok sadece 2 gözünüz varken direksiyonda 4 gözünüz olsun
16 Yorumla
Soran1 yılGece sürüşte peki?
- 1 yıl
Uzun yol daha sakin olunur genelde içiniz rahat olsun Fatiha okuyun Ayel kürsi okuyun devam ediniz😊
Soran1 yılDenicem 😂
- 1 yıl
Gülmeyin dikkatli olun sonra kahkaha atarak güzel sürüşler edinin😃
Soran1 yılEn kötü dörtlüleri açar help mee derim 😂
- 1 yıl
Aman hala otobanda zor duruma kada öyle yapmayın😀
1 yılYaparak. Bir korkuyu yenmenin en iyi yolu onunla yüzleşmektir.
10 Yorumla
1 yılŞehir içini cözduysen gerisi kolay, uzun yol daha rahat dümdüz akıp gidiyorsun.
10 YorumlaŞehirlerarası daha güzel oluyor ama uzun yolda yorar uykun gelir tehlikeli olur.
10 Yorumlabende de tam tersi uzun yolda süper rahatım şehir içinde korku oluyo nasıl aşıcaz bakalım
11 Yorumla
1 yılŞehirlerarası daha kolay.. önce bi 80 km ler yap.. sonra yavaş yavaş büyüt
10 Yorumla
1 yılSebebi yolda kalırsan sana kimse yardım edemez mi? Yoksa başka sebepler mi var
12 Yorumla
Soran1 yılYol acemiliğim var. Bir yeri çok bilmiyorsam berbat sürüş yapabilirim.
- 1 yıl
Hmm zamanla geçer
1 yılGel beraber uzun yola çıkalım arabam yok ama sen getir arabayı beraber gidelim ogretirim sana kanka
02 Yorumla
Soran1 yılNiye tecrüben var mı?
- 1 yıl
Var 2010 dan beri araba kullanıyorum
Aşmasan daha iyi çünkü şehirler arası yollarda hız sınırları yüksek ve bir kaza anında ambulansın gelme süresi daha fazla şehir içine göre
10 YorumlaBende tam tersi şehir içi çekinirim 😂😂😂
11 Yorumla
Soran1 yılAyyy keşke öyle olsa 😂😂😂
1 yılYanında usta şoför olsun
15 Yorumla
Soran1 yılÖyle olmazsa daha zor olur aynen.
- 1 yıl
Uzun yola götürürken. Direksiyon hpcasıda tutabilirsin özel direksiyon dersi veriyorum
Soran1 yılNeredesiniz? Birde kişinin kendi aracıyla mı ders veriyorsunuz?
- 1 yıl
Evet öğrencinin aracı ile
- 1 yıl
İstanbul
1 yılGüzel bir egitum ve öz güven ile hangi şehirdesin
12 Yorumla
Soran1 yılMersin
- 1 yıl
Yazabilirsin bana
Dümdüz yol uza git işte 😀
11 Yorumla
Soran1 yılSolda çok hızlılar 😂 Sağ şeritte çok yavaş 😂
- Arabalar konusunda 398 cevap paylaştı.
1 yılBüyük araç korkusu ve uzun yol tecrübesiz liği
16 Yorumla
Soran1 yılAynen onlar mevcut
- 1 yıl
Aşarsın zamanla hepimiz geçtik bu yollardan
Soran1 yılUmarım 🙏
- 1 yıl
İstanbul'da araç kullanan kişi her yer her yolda kullanır😂
Soran1 yılOrası öyle tabi.
- 1 yıl
Sana güveniyorum
1 yılAlıcaksın soğuk kahveni basicaksin pedala o. gidiyor zaten
10 Yorumla
1 yılDaha fazla pratik yaparak.
20 YorumlaDeneyimleyerek bunun başka yolu yok
10 YorumlaGenelde tam tersi olur
10 YorumlaŞehirler arası daha rahat :))
11 Yorumla
Soran1 yılŞehir içi çok kötü aynen. Bunu herkes söylüyor da. Cesaret edemedim.
Başlasan kıracaksın cesaretini
13 Yorumla
Soran1 yıl:(
Soran1 yılBende 13 yaşından beri sürsem bu özgüven ve cesarete sahip olurdum. 13 yıldır ehliyetim var daha 2 yıl ya var ya yok şehir içi araba sürüyorum.
Gizli Üye(25-29)1 yılŞehirlerarası daha kolay emin ol
10 Yorumla
1 yılOtabana çıkabiliyorsan korkucak bişey yok.
10 YorumlaSık sık mola verebilirsin
10 Yorumlazamanla her şey olurrr
10 Yorumla
1 yılÜzerine giderek.
10 Yorumla
1 yılYola çıkarak başka şansı yok
10 Yorumla
1 yılUzun yola gitmeden alışamassın
10 Yorumlaşehirlerarası araba sürerek
10 Yorumla
1 yılver gazi gec salla
10 Yorumla