Yaralanmalı trafik kazasında tutanak olmadan dava açılır mı?

Merhaba motorla yola devrilen bariyere çarpmam sonucu bir kaza geçirdim. Kazada bir uzuvumu kaybettim. Bu yüzden sorumlulara dava açmak istiyorum. Ancak olay yerine gelen polis ekibi tutanak tutmamış. Hastanede de polisle hiç görüşmedim. Kaza anına ait fotoğraf video yok. Etrafta kamera olup olmadığını bilmiyorum açıkçası. Yani kazanın yoldaki ihmallerden kaynaklandığına dair hiçbir belge yok elimde. Böyle bir durum yaşayan ya da bu konular hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olabilirse çok sevinirim. Avukatlarla konuştum bir çok ihtimal saydılar. Delilsizlikten dolayı dava açamama ihtimali de varmış. Olumsuz sonuçlanmasından korkuyorum açıkçası. Çünkü olumsuz sonuç alma ihtimalinin yüksek olduğunu bir dava için onlarca para ödeyecek durumda değilim. Bu süreçte tedaviler için çok para harcadım. Bundan sonraki süreçlerde de protez olsun dava olsun bunun gibi şeylere harcama yapmak zorundayım. Yani dediğim gibi akıl almaya ihtiyacım var. Cevaplarınızı bekliyorum şimdiden teşekkür ederim hepinize.

Yaralanmalı trafik kazasında tutanak olmadan dava açılır mı?