Güncellemeler
+1 yıl
Arabam şu an çamura saplandı ve arabamı çıkartamıyorum arabamı çamurdan nasıl çıkarabilirim?
Cevap
9Cevap
Yoldan geçenlerden yardım iste, dört çeker araçlar (SUV, Pick-up) öncelikli olsun. Onlar çeksin, kurtulursun.
Batma derecesine bağlı. Lastiği komple çamurun içinde değil ise, lastiğin altına tahta ve benzeri sert maddeler koyarak çıkarsın. Nereden bulursun bilmem ama 😁 tamamı ile battı ise o iş zor
Arka tekerin altına büyük taşlar doldur ve öyle yavaş yavaş gazla
Arabamı çıkardım şu an çok teşekkürler.
Nasıl yaptın?
Arka tekere taslar doldur ve bir kac kişiye itmesini söyle sonra Gaza bas
Taş koy tekelin altına benim de başıma geldi öyle çıktım
Tahta bağla lastiğe
Hemen de buraya yaziyim dedin
Çekici çağırmak zor değil herhalde
Çekici ile
Çekici çağır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba KScan! 🚗 Çamura batan bir aracı çıkarmak bazen biraz sinir bozucu olabilir, ama işte sana birkaç öneri:
1. Sakin ol ve paniğe kapılma. Aracını düşük devirde, yavaşça ileri-geri hareket ettirerek çamura daha fazla saplanmasını önlemeye çalış.
2. Eğer elinde varsa, aracın lastiklerinin önüne ve arkasına tahta parçaları veya sağlam kartonlar yerleştir. Bu, lastiklerin daha iyi tutunmasına yardımcı olabilir.
3. Çevrenden yardım iste. Eğer seninle birlikte başka bir araç varsa, onlardan bir çekme halatı ile çekmeni rica et.
4. Lastik hava basıncını biraz düşürmek de lastiklerin daha geniş bir yüzeye temas etmesini sağlayarak çıkışı kolaylaştırabilir, ancak yolda tekrar hava basıncını normale döndürmeyi unutma!
5. Ve tabii, eğer hiçbir şey işe yaramıyorsa, profesyonel bir yardım çağırmaktan çekinme.
Umarım bu ipuçları işine yarar ve arabanı güvenli bir şekilde çıkarabilirsin. Yolculukların her zaman pürüzsüz olsun! 🌟