Ehliyeti geçen sene aldım aldığım günden bu yana hiç araba sürmedim insan araba sürmeyi unutur mu?

Ehliyeti geçen sene aldım aldığım günden bu yana hiç araba sürmedim insan araba sürmeyi unutur mu?

Bak şimdi ehliyet fiyatları mağlum çok pahalı kalma durumunda var , bana sorcak olursan araba alıcak paran olduğu zaman ehliyet te alırsın hem sınavdan sonra geçtikten sonra elinin altında araban olur..
Ehliyet alıp 4,5 sene sonra araba alırsan e tabi unutursun
Zaten ehliyetim var her şey toplam 6 bine aldım
Araban varsa , deneme yap... Ben köy yolunda sürüş yaptım sana da tavsiye ederim
Araba sürmek, diğer öğrenilen bilgiler gibi değildir. Belli bir süre sonra gaza basmak vites değiştirmek gibi davranışlar, bakmadan otomatik hale gelir. Beden de bu duruma uyum sağlar. Davranış, alışkanlık haline geldiğinden ara verilse dahi unutulmaz. Eğer araba kullanmayı, alışkanlık haline getirebilecek kadar sürüş tecrübesi elde edildiyse unutulmaz.
Öğrenilen şeyler asla unutulmaz. Araba sürmeyi biliyorsan sürmediğin zaman fazla olsa bile direksiyonun başına geçersin biraz zorlanırsın ama yine de eskisi gibi sürersin.
Unutulmuyor ama pratik yapman lazım. Acemileşiyorsun doğal olarak. Ehliyeti alıp hiç kendi başına trafiğe çıkma tecrüben yoksa zorlanabilirsin ama trafikte aktif kullandıysan alışman yarım saat.
Selam KScan! 😊 Araba sürmek de bisiklet sürmek gibi, temelini bir kere öğrendin mi, vücudun ve zihnin onu unutmuyor. Belki biraz paslanmış hissedebilirsin ilk başta, ama endişelenme, tekrar direksiyon başına geçtiğinde hislerin geri gelecek. Sadece biraz pratik yap, kendine güvenini yeniden kazan. İlk adımını at ve yolda olmanın keyfini çıkar! Tabii ki, güvenliğin her zaman önceliğin olsun. 🚗💨
Cevap
66Cevap
Unutur tabi ki. Zaman içerisinde özellikle pratik gerektiren eylemler unutulabilir. Özellikle araba sürmek gibi ciddi bir eylem mutlaka pratik yapmayı gerektiren bir olay.
Evet zamanla yetenekler körebelebilir
Çok uzun süre aktif araç kullandıktan sonra ara versen bile unutmazsın ama ehliyet alacak kadar araç kullanıp sonra bir daha kullanmadıysan birkaç gün sakin yollarda pratik yapmakta fayda var
unutulmaz ama paslanma gibi bir durum söz konusu olur çünkü reflekslerin ön plana çıktığı bir durum ama bilen kişi ne kadar ara versede birkaç günde eski formunu yakalar
Ben arabayı sürmeyi Dodge Fargo ile öğrendiğim için kamyona kadar sürüyordum. Ama yine unutulacak bir şey değildir. Askerde 8 ay araba kullanmadım ama yine unutmadım.
Bir yil boyunca kullanmadiysaniz birkaç eksiginiz olabilir belki, arabayi tanima veya disarda ki isaretleri algilamaniz daha zor bir hale gelebilir.
Evet babam ehliyet aldıktan sonra bir süre araba kullanmamış ve unutmuştu. Bir arkadaşı babama yeniden öğretmişti.
Ehliyet aldığımdan beri sürmedim unutmuş olabilirim.🙁
Aynı durum bende de var
Her şeye sıfırdan başlamak 😄
Özel ders ücretleri cep yakıyor 😅otomatik araba 1 kez sürdüm trafikte iyiydim
Bi kaç kez sürünce hatırlarız ya
Hantallaşıyor insan sürdüm sürekli istop ettim
En korktuğum o zaten panik yapıyorum istop edince
Başta bi olur ehliyeti aşmaktan çok deneyim süresi nekadar uzunsa okadar iyi olur siz yinede birkes daha ders alıp çıkın trafiğe
Ehliyeti aldiktan sonra hic trafige cikmadiysan, pratigin yoksa unutabilirsin
Unutmazsin herhalde ya basina gecince bi iki tekrar bitti. Ben aldığımdan beri her fırsatta geçiyorum iyice alismak icin😂
Hayır araba sürmek bisiklet sürmek gibi, yüzmek gibi kas hafızası olan bişey. Zamanla körelme olur lakin bunun geri gelmesi 10 dakika sürer
Unutmazsın fakat pratik yapman gerekiyor. ehliyeti ne seviyede aldığın da önemli tabi ki şansına alan çok var.
Şoförlüğünüz yoksa trafiğe çıkmayın. Bu soruyu sorduğuna göre sadece ehliyetin var. Özel ders alıp ondan sonra devam etmen gerekir.
Bende ehliyet aldığımda bir kaç sene araba sürmemiştim unutmuştum
Daha sonra 6 günlük özel ders aldım ve kendi arabamı aldım sürmüştüm ))
Araba sürmek sadece ehliyet den ibare bişey değil birazda yetenek lazım... ama tabi insan sumezse unutur gider ama yetenek varsa unutmaz.
Manuel vites araçta sorun yaşarsın. Sıkça pratik yapmak gerekecek.
Unutulmuyor ama ara verince pratik gerekiyor. Kisa surede toparlanir bence
Çok uzun süre sürmezse becerileri yavaş yavaş unutmaya başlar tamamen unutmaz zamanla
Bilinçsiz bilinçli düzeye yükseldiysen asla unutmazsın
2013 te aldım manuel ehliyet. Ama su an süremem manueli. Yaşasın P , R , D 🤣
Unutulmaz bence ya ne bilim unutan da vardır illaki şaşırmam ajjajsa
Ufak tefek şeyler unutulabilir ama sürmeye başlayınca hatırlanır gene
Aslaa yillarda gecse unutmazsin sistemi biliyosundur
Bisiklet gibi aynen biraz unutursun 2 3 tur at eskisinden iyisin
Yok ben 1 yıl bile kullanmasam anında yine hatırlar kullanırım
Unutmazsın araba sürmek bisiklete binmek yüzmek unutulmaz
Hayır şöyleki uzun bizaman kullanınca alışkanlık yapıyor tüm bilgi
Araba sürmek unutulmaz. Biraz pratikle unutulanlar hatırlanır.
Bisiklet sürmek unutuluyor araba sürmek de öyle
Sürüş tecrübesi zayıflayabilir ama temel şeyler akılda kalır bence
3 sene önce ehliyet aldım. 1 aydır kullanıyorum ve unutmamışım😂😂
Unutulmaz neden unutulsun. Sadece hafif bi acemilik olur
Bisiklete binmek gibidir, asla unutulmaz. Sanırım araba kullanmıyorsun. Gör bak ilk kullandığında hepsini hatırlayacaksın. Peynir ekmek yemek gibi bir şey :)
Oturmadıysa unutursun. Öğrenmemişsin çünkü. Sadece sınava girerken sürdüysen acemisin demektir
Zaten araba sürmeye başlamamışsın. Ehliyet araba sürmez.
Aldım 13 yıl hiç sürmedim unutmamisim çok. Genel şeyleri biliyordum ilk sürdüğümde
Eğer acemiysen araba sürmeyi öğrendiysen 1 2 kere güzel sürüp sonra uzun süre sürmediysen unutursun
Ama profesyonel biri 10 sene araba sürmesin yine unutmaz
Eğer uzun süre kullanmışlığın olursa unutmuyorsan ama sadece ehliyet alıp bir daha kullanmamışsan unutuluyor kendimden biliyorum. Çünkü pratik yapmayınca olmuyor maalesef
Günde 8-9 saat araç kullanıyorum hiç utanmıyorum😁😁
Araba ve Silah uzun süre kullanmasan da nasıl yapıldığını unutmazsın tekrar başladığında çok kısa sürede bıraktığın yerden devam edersin.
Spor gibidir akılda vardır ama bedene bunu hatırlatmak gerekir fakat trafik davranışları unutulur
Unutmaz o koltuğa oturduğunda hatırlarsın bisiklet sürmek gibidir araba kullanmak
Evet ingilizce gibi bisey bu kullanmazsan unutursun
Kullanmazsan unutursun evet pratik sart
birkaç dakika sonra hatırlanır
Evet pratik yapmazsan unutursun
unuturmuş
babam öyle derdi
evet sık sık pratik yapmak gerek
Uuzun süre geçerse unutulabilir başını şeylerer
Kazanılan yetenekler körelsede asla unutulmaz.
Evet sürülmedikçe el alıskanlıgı azalır
evet unutur annem de unuttu
Pratik yapmazsan unutabilirsin
Yeniler için evet bence
Yo unutulmaz ama pratik iyidir
Başlayıp pratik yapınca hatırlarsın
Debriyaj mantığını unutmazsan hepsi kolay
La salın bi
Yok ya asla unutulmaz merak etme 😇
Sanki ben unuttum gibi ama ama unutulmaz. diyorlar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?