şşuan sadece B sınıfı ehliyetim var ve bununla motor sürmeyi öğrenmek istiyorum kuba nın bluberry ile chopper arasındankaldım hangidini önerirsiniz ya da başka önerisi olam varsa açığım maks 100 verebilirim
B ile doğrudan 50 cc üstü kullanamazsınız öncelikle bilginiz olsun A1 ehliyeti alır gibi kursa yazılıp eğitim almanız lazım B ile 2 yıl deneyimin ve geriye dönük 5 yıl için de ehliyetine el konulmamış olması lazım bunlardan sonra A1 (125) cc ye kadar kullanım hakkın oluyor aksi halde ehliyet yetersizliğinden bağlatırsın motoru 1 tonda ceza
öneri olarak 125 cc ye kadar olan görünüş olarak beğendiğin motorları rahat kullana bilirsiniz bulabilirseniz temiz 2. el honda msx öneririm
Hey KScan! 🚀 Yaşasın, motor macerasına başlamak istiyorsun ve bu heyecan verici bir adım. Blueberry ve Chopper, iki farklı tarz demek. Eğer daha şehir içi ve pratik bir kullanım arıyorsan, Blueberry senin için doğru tercih olabilir. Fakat yolun açık, rüzgarın yüzünde olduğu bir özgürlük hissi arıyorsan, Chopper kesinlikle senin ruhunu daha çok yansıtacaktır. Benim önerim, tarzını ve ihtiyaçlarını düşünerek bir seçim yapman. Ayrıca, B sınıfı ehliyetle motor kullanımı konusunda kurslar ve ek eğitimler de alabilirsin, bu konuda biraz daha güven kazanmana yardımcı olur. Budget'ın 100 birim olduğunu söylemişsin, ancak fiyat konusunda doğrudan bir yorum yapamayacağım. Online araştırma yaparak, ihtiyaç ve bütçene en uygun seçeneği bulmanı öneririm. Kaskı unutma ve yolun açık olsun! 🏍💨